יאמ-ים: פירות ים טעימים וזולים

יאמ-ים מצליחים לספק אלטרנטיבה לחובבי פירות הים. טריות, טכניקה טובה במטבח ושילובים מוצלחים. בלי יותר מדי אפשרויות, בלי יותר מדי יומרות, הם אידיאלים למי שאוהב פירות ים

אם יושבים מחוץ לכותלי יאמ-ים, באחד משני השולחנות הארוכים המוצבים בחזית, אפשר לראות את העבודות על הרכבת הקלה בתל אביב. כלומר, לא את העבודות עצמן, אלא את הגדרות הגבוהות אותן הציבה החברה שמבצעת את החפירות.

תהינו אם המיקום, בין רחוב יהודה הלוי לשדרות רוטשילד בתל אביב, כמו גם העובדה שהמקום נפתח פחות או יותר במקביל לתחילת העבודות, משפיעים על מספר הלקוחות המגיעים לכאן. אלא שביאמ-ים מסתמכים לא מעט על משלוחים, ואחרי שאכלנו כאן, אפשר גם להבין למה כדאי להגיע לכאן, חרף המיקום.

הקונספט של המקום הוא לקחת פירות ים, ולהגיש אותם בתמחור נמוך במיוחד. זה אומר שכל המקום מעוצב בהתאם: חמישה מקומות ישיבה בפנים ועוד מספר קצת יותר גדול של מקומות ישיבה בחוץ; התפריט כתוב בתוך מחברת שאנו זוכרים עוד מבית ספר; האוכל מוגש תוך שימוש בכלים פשוטים, לעתים חד פעמיים; והאווירה הכללית היא של מקום שבאים לאכול בו וללכת. זו בפירוש אינה מסעדה, אז אל תתכננו כאן בילוי רומנטי או ארוחה עסקית.

החשש העיקרי שלנו היה משימוש בפירות ים קפואים ובאיכות נמוכה, כדי להצדיק את העובדה שמחיר כל מנה עיקרית הנו 45 שקלים. כן, תמורת הסכום הזה אפשר לבחור בין שרימפס, קלמארי, מולים, ראשי קלמארי, מיקס – עשויים במחבת ומוגשים עם אחד מהרטבים (חמאה שום ויין לבן, קארי ועשבי תיבול פיקנטי, עגבניות שרי מתקתקות), או מטוגנים בבצק טמפורה. יש גם סלטים מדג סלמון או פירות ים, ופסטה פנה ברוטב שמנת פטריות עם פירות ים או סלמון. כל אחת מהמנות מוגשת עם תוספת לבחירה: צ'יפס, אורז, סלט.

לשמחתנו אפשר לומר שפירות הים היו טריים, וזו נקודה ענקית לזכות המקום. המנות אינן ענקיות, אך גדולות דיין כדי להשביע. אנחנו לקחנו מיקס של שרימפס וקלמארי ברוטב קארי. הרוטב היה עשוי היטב, והשתלב עם פירות הים. אלה, אגב, כיסו חצי מהקערה בה הוגשו – סלט כרוב מילא את הבסיס, ויצר מראה עין של מנה גדולה יותר מכפי שהיא באמת.

בצד זה קיבלנו פסטה פנה עם סלמון. הפסטה היתה עשויה ברמת אל דנטה מושלמת, והרוטב עשיר בפטריות ובחתיכות דג. לנו קשה לחבר פסטה לסלמון, אבל מי שהחיבור חביב עליו, ייהנה כאן ממנה עשויה היטב. הסלט שהגיע עם המנות היה טרי ומרענן, בדיוק מה שצריך.

התפריט כולל גם מספר מנות ראשונות, מתוכן ניסינו אצבעות שרימפס בבצק טמפורה עם חמאת צ'ילי. מחיר המנה 28 שקלים, והיא מגיעה בדיוק כפי שהיא מתוארת – שרימפס טרי, עשוי במידה המדויקת, עם בצק מתובל טוב ובכמות לא גדולה מדי.

בסך הכל, יאמ-ים מצליחים לספק אלטרנטיבה לחובבי פירות הים. טריות, טכניקה טובה במטבח ושילובים מוצלחים. בלי יותר מדי אפשרויות, בלי יותר מדי יומרות, הם אידיאלים למי שאוהב פירות ים בכלל, ולצעירים שביניהם בפרט.


יאמ-ים
רח' שד"ל 7 תל אביב
טל. 077-4034027

א'-ה' 12:00-23:00, שבת 20:00-24:00

צילום אפיק גבאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר