בראנץ' בסרדיניה: איטליה בגרסה חדשה

מקורו של הבראנץ' – אותה ארוחה בשעות לפני הצהרים המשלבת את ארוחת הבוקר והצהרים גם יחד, הוא באנגליה, ארוחה שהתפתחה לה במהלך המאה ה-19. היא הפכה לפופולארית בארצות הברית בשנות ה-30 של המאה הקודמת

מקורו של הבראנץ' – אותה ארוחה בשעות לפני הצהרים המשלבת את ארוחת הבוקר והצהרים גם יחד (בעברית, במונח שלא תפס: בוהריים – נֶהגֶה: בוהוריים ומנוקד בָּהֳרַיִם; הלחם של בוקר + צהריים, כפי שכתוב בוויקיפדיה) – הוא באנגליה, ארוחה שהתפתחה לה במהלך המאה ה-19. היא הפכה לפופולארית בארצות הברית בשנות ה-30 של המאה הקודמת, ויש לה כיום אהדה רבה במדינות רבות בכל העולם, כולל בישראל.

למגוון ארוחות הבראנץ' המוצעות במחוזותינו, אפשר לצרף מעתה את הגרסה האיטלקית לארוחה האנגלית, המוצעת במסעדת סרדיניה השוכנת במרומי כיכר קדומים ביפו, עם נוף מרהיב לכיכר ולים התיכון.
כל מי שמגיע לכאן בימי שישי, בין השעות 10.30 עד 15:00 – יכול להזמין ארוחה המבוססת על מספר מנות המוגשות בתחילת הארוחה, ולאחריהן מנה עיקרית אחת, אותה בוחרים מתוך תפריט של שש מנות. יחד עם שתייה קלה וחמה, כל זה עולה לסועד 89 שקלים (לא כולל שירות, כמובן).

אז מה יש בארוחה? פוקאצ'ה טרייה מהתנור, שאמנם אין לה צורה של פוקאצ'ה כפי שרגילים לה בישראל, אבל היא עשויה היטב, ומוגשת עם שלושה מטבלים המשתנים מעת לעת. אנו קיבלנו שמן זית ומעט בלסמי, סלסלת לימונים כבושים מצוינת, ועודמטבל אחד שהתקשינו לזהותו.
יחד עם מנה זו מקבלים אנטי פסטי – מספר מצומצם של ירקות צלויים היטב, עם גבינה/נקניק לבחירה; סלט של גבינת פיקורינו, עלי אורוגולה, מעט צ'ילי וויניגרט לימון – שילוב מוצלח גם בלי הפקורינו המובטחת, שנעדרה מהצלחת; סלט טוב של קלמרי עם תפוחי אדמה וארטישוק; גרסה מקומית לסלט פנצנלה – שכאן כולל שעועית ירוקה, עגבניות שרי צהובות, בצל סגול, שוב קצת צ'ילי, זיתי קלמטה מצוינים, קוביות פוקאצ'ה הסופגות את כל הרוטב של הסלט, המכיל בעיקר ויניגרט בלסמי. לטעמנו, זה היה הסלט הטוב בין השלושה.

מהיצע העיקריות בחרנו בקרואסון חמאה, ובו איולי שום עם שרימפס ונתחי פילה דג מוקפצים. שילוב מסקרן שקצת אכזב בגלל מיעוט השרימפס והדגים, למרות ששילוב הטעמים עבד טוב ביחד; ומנה של ביצי עין אפויות המוגשות עם נקניקיית בקר פיקנטית ועגבניות צלויות עם עשבי תיבול. מנה טובה מאוד, עם נקניקייה איכותית ופיקנטית למדי, שתי ביצים עשויות נכון, ועגבניות שנצלו טוב והשתלבו היטב עם התרד מעליהן.

הקפה בסיום הארוחה היווה אקורד סיום טוב לארוחה. למרות חוסר תשומת הלב בחלק מהמנות, בסך הכל נהנינו מהחוויה, לה תרם כאמור המיקום הייחודי. מומלץ בביקור הבא שלכם ביפו.

סרדיניה
כיכר קדומים 9 יפו
טל. 03-6832211

שעות פעילות בראנץ' : ו', 10:30-15:00

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר