חצר גולדמן: לאכול מעל הים

אין שעה יפה יותר להגיע בה למסעדה כמו חצר גולדמן, הממוקמת ממש מעל הטיילת הרוחשת המוליכה מתל אביב ליפו וממנה מרחק אפס עד מימי הים התיכון, מאשר שעת בין ערביים – כאשר השמש מתארגנת לשקיעה

לדעתי, אין שעה יפה יותר להגיע בה למסעדה כמו חצר גולדמן, הממוקמת ממש מעל הטיילת הרוחשת המוליכה מתל אביב ליפו וממנה מרחק אפס עד מימי הים התיכון, מאשר שעת בין ערביים – כאשר השמש מתארגנת לשקיעה, ואם אין אובך מעצבן, היא מרהיבת עין ומרחיבת לב בצבעי זהב וכתום.

זה בדיוק מה שעשינו בשישי האחרון, בו למרות האובך נהנינו מהמסעדה ומהאוכל שלה.
נתעכב רגע על ה'חצר' שבחצר גולדמן. נכון שלמסעדה יש גם אולם פנימי, אך כל האקשן מתרכז בחצר, עם ביקוש חזק לשולחנות על קו המים – כפי נוכחנו בעצמנו מהזוג שהגיע לפנינו. לדבריהם, הם לקוחות קבועים שמזמינים שולחן ממש מול הים, אך משום מה שמם לא היה רשום, השולחנות המבוקשים היו תפוסים כולם, והתסכול היה רב.

אנחנו הובלנו אל השולחן שלנו שממנו צפינו על הים ועל האקשן הרב תרבותי והרב לאומי המרתק מתחתינו: ישראלים, תיירים, נשים ערביות מכוסות כדת וכדין, וכל גרסה של לבוש: מבגדי ים עד שמלות ערב ונעלי עקב.

חצר גולדמן פועלת משנת 2002 במיקום זה המחבר בין תל אביב ליפו. בעבר פעלו מסעדת אורגדה ופיני בחצר בגרסתה התל אביבית.
ה'גולדמן' בשם המסעדה לא בא משם הבעלים, אלא מכתובת המסעדה, הממותגת כמתמחה באוכל ערבי-ים תיכוני אותנטי – מה שאומר שבנוסף למנות מהמטבח הערבי יש כאן גיוון.

עכשיו, בתפריט הקיץ, מככב אמנם ה"מסחאן" – פיתה עם נתחי עוף עסיסיים בצל וסומק שהפך, אבל תמצאו כאן סלט שוק; ריזוטו שחור; דגי רשת מטוגנים; ניוקי ערמונים עם מחית כמהין; בייבי קלמרי על הפלאנצ'ה עם שעועית לבנה; סטייק מוסר ים ברוטב ציר דגים וירקות שורש; ואוסובוקו טלה – מה שמעיד על כך שניתן למצוא כאן מה לאכול לכל בני המשפחה, ואני מציין זאת כי בלט בעת ביקורנו מספרן של חבורות הסועדים – משפחות או חברים, וצלילי שפות שונות של התיירים שגם הם פוקדים את חצר גולדמן.

במנות הוותיקות של המסעדה נכללים גם מאזטים כמו סלט בורגול ורוטב רימונים, שעועית שחורה, לימון ונענע טריה (10-45 ₪); קבב סורי מבשר כבש ובקר עם טחינה במעטפת בצק אפוי בתנור (78 ₪ ); דניס אפוי בתנור ממולא קונפי בצל, זעפרן ואגוזי מלך (90 ₪); ובקינוחים גלידת וניל עם טחינה גולמית ושערות חלבה, סילאן ופיסטוקים (33 ₪).

ולארוחה שלנו: קודם כל נעים לציין את המלצר רותם – לא רק חביב אלא רב ידע ומכיר את כל מנות המסעדה ורכיביהן.
התחלנו עם סביצ'ה דג ים (55 ₪) – דג הים היה מוסר, והתיבול המיוחד ותוספת הפיסטוקים זיכו סביצ'ה זה בתואר כוכב הארוחה שלנו.
סלט תמנון חם בסגנון ים תיכוני (55 ₪) הוגש חמים והאמת שלא היה צורך בטמפרטורה גבוהה יותר, על מצע יוגורט חמצמץ. שילוב טעמים מוצלח. לצדו כוס גוורצטרמינר מוצלח של יקב רמת הגולן.

לעיקריות: פאייה פירות ים – שרימפס, קלמארי ומולים בקארי (95 ₪ או 192 ₪לזוג). כמה דברים על הפאייה: הספרדים מתבלים פאייה בשרוך דקיק של זעפרן יקר ביותר. כאן החליף הקארי ההודי את הזעפרן, ועשה זאת בהצלחה. נקודת זכות נוספת: הפאייה של גולדמן בחצר לא מלאה בשמן, כפי שפגשנו מספר פעמים בפאייות בספרד. פחות חיובי: המולים בפאייה נכחו בעיקר בצדף שלהם אך פחות בתוכן. נכון שהמולים יוצאים מהצדף, אך כנראה עשו זאת למנה של מישהו אחר.
רעייתי אכלה שרימפס עם ארטישוק בגריל בסגנון ים תיכוני (110 ₪) – אותה ים תיכוניות שהופיעה בתיאור סלט התמנון, שלא בהכרח ברורה משמעותה. בכל מקרה המנה הייתה טובה, אך הייתה תחושת בישול-יתר של השרימפס.

 

גולדמן בחצר היא מסעדה ששווה להגיע אליה. השילוב של המיקום, האווירה והאוכל מרובה האפשרויות, מתאים היטב לקיץ הישראלי השורר אצלנו במרבית חודשי השנה.

חצר גולדמן
רח' נחום גולדמן 6 תל אביב-יפו
טל. 03-6822111

יום א׳ 12:00- 23:15; שני-חמישי 9:30-23:15; שישי-שבת 9:00-23:15 

 

 

צילום פאפא רצי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר