מוברשם זה שם בעכו – וטעים לאכול שם

מי לא מכיר את מסעדת מוברשם על הטיילת? שם הדגים קופצים מהים לצלחת. והנה נולדה אחות קטנה בדיוק על שפת חוף ארגמן בעכו, מקום שידוע בחול הנהדר שלו ובפנורמה הרחבה לכיוון חיפה והאופק

מי בעכו לא מכיר את המסעדה הוותיקה מוברשם (Mobarsham) בעיר העתיקה, הפועלת משנות ה- 70 של המאה הקודמת? שם נצלים בשרים ונרקחים מטעמים של אימא.
מספרים לנו שהבעלים – מוברשם מוברשם, יליד העיר, ובן למשפחת מוברשם הוותיקה והענפה, דור שני למסעדנים, ינק את אהבתו לבישול עוד משחר ילדותו, וכבר בגיל 10 הכין לבד את בלילת הפלאפל בקיוסק של אביו.

מי לא מכיר את מסעדת מוברשם על הטיילת? שם הדגים קופצים מהים לצלחת.
והנה נולדה אחות קטנה בדיוק על שפת חוף ארגמן בעכו, מקום שידוע בחול הנהדר שלו ובפנורמה הרחבה לכיוון חיפה והאופק.
אז הפעם נעסוק במסעדה חדשה זאת – מסעדה לבנה רחבת ידיים, עם תפריט כייפי של הכל מכל, ובכל זאת מיוחדת במינה.

היינו ארבעה סועדים רעבים, מהסוג של אלה שזוללים הכל, אז נתנו לשף להפיל עלינו הפתעות, רק חבל שהשולחן היה קצר מדי.
מצעד הצלחות היה מרשים. מעבר לזה שהכל הוגש בצורה נעימה ובכלים נאים, כל המנות שהגיעו לשולחננו היו גם טעימות וטריות.

אז מה היה לנו: חומוס עכואי משובח עם פיתות ביס, זיתים טובים, סלט פתוש, סלט יווני, טאבולה, סלט ג'רג'יר, פטריות טריות בשמנת ופטריות טריות בתחמיץ, סלט גזר חי עם לימון וחריף, סלט עגבניות שרי זייתים ופלפל חריף, סלט טורקי, ועוד חריף אחד שהיה משובח אפילו לאשכנזייה כמוני.
בטטות מתוקות, תערובת פירות ים ברוטב עגבניות, ראשי קלאמרי מטוגנים, גבינת חלומי בפירורי לחם, טחינה לבנה כשלג, סלט טונה מעולה, ואם נפלו סלט או שניים מהרשימה, אני מבטיחה לחזור ולשחזר.
אכן בכל היה טרי, טעים ובשפע, כמיטב המסורת הערבית, ולא בסגנון אולמי בון בון, כלומר בלי מיונז ובלי קופסאות שימורים.

בקבוקי מיץ רימון טרי ניקו לנו את החך, ואז החלטנו ללכת על מיטב הדגה. דג לברק מטוגן ופלטת פירות ים נחתו על השולחן בקול ששון ושמחה.
הדג היה מוש מוש מושלם, ובקושי נשארו עצמות. פלטת פירות הים הייתה עצומה. חלק היה מטוגן וחלק מבושל עם רוטב ליד. בואו נגיד שלדגים שלום, ולנו כבר לא היה מקום לנשום, אבל לקינוח יש קיבה נפרדת, ועל השולחן נחתה כנאפה מהטובות שאכלתי – ואכלתי לא מעט כנאפות. קודם כל היא לא הייתה מתוקה מדי, ובלי צבע מאכל. שנית, לא נשאר כלום במגש; אבל ממש כלום.

התפריט פשוט ענק, ויש בו מקום לבשר, לדגים, לתבשילים ולילדים; כל אחד ימצא בו את אשר חפצה בטנו. השירות מאוד נעים, השירותים נקיים, והמחירים סבירים בהחלט.
מסתבר שעכו הופכת למעצמה קולינרית, וזה נהדר..
.

כדי שיהיה לכם מושג על מנות ומחירים, הנה חלק מהרפרטואר: סביצ'ה נתחי דגים (59 ₪); ראשי קלמרי (42 ₪); סלט מוברשם (49 ₪); סלט חלומי עם פיסטוקים (38 ₪); ניוקי סלמון ושרימפס (69 ₪); מוקפץ פירות ים (110 ₪); צלעות כבש (110 ₪); מעורב בשר: קבב, כבש ופרגית (120 ₪); קציצות דג בטחינה (99 ₪); מוסר ים לפי משקל (24 ₪ ל- 100 גרם); ברבוניות (120 ₪); קוקי סאן ז'אק (130 ₪); מעורב פירות ים ל-2 סועדים (260 ₪); חזה מולארד ברוטב (99 ₪); סיאדיה דגים/פירות ים (110 ₪); חריימה דגים/פירות ים (110 ₪); אוסובוקו כבש (120 ₪); פילה טליאטה במרווה, רוזמרין, שמן זית ולימון, (120 ₪), צוואר טלה – מנה זוגית ממולא באורז, תבלינים, צנוברים ובשר כבש (220 ₪). כנאפה מסורתית (25 ₪); עוגת גבינה (25 ₪). כל המנות העיקריות מוגשות בליווי סלטים, תוספת לבחירה ושתייה חמה קפה/תה.


מסעדת מוברשם
חוף הארגמן עכו, רח' יהונתן החשמונאי
טל. 04-6999066

א'-שבת: 08:00-24:00

 

 

צילום איילת קרבצקי, אפיק גבאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר