המבורגרים ב-NG: לאיכות יש מחיר

כבד האווז עם שבבי הקקאו היה כבר עניין מושחת יותר מכל. את הקקאו לא מרגישים בצורה מיוחדת, אבל לכבד אווז יש נוכחות שמשתלבת עם הבשר. הכבד אינו נוכח בכמות גדולה, אך זו תספק את מי שאוהב כבד אווז

כבר שמענו על המהלך שעשתה מסעדת הבשרים הוותיקה בנווה צדק,כשהתחילה לרכוש חלק לא מבוטל מהבשר ממגדלים המפוקחים על ידי "חי בריא". מדובר ביוזמה חדשה יחסית בישראל, המפקחת על מגדלי בשר למאכל באופן המבטיח כי בעל החיים גדל בצורה בריאה והומאנית יותר ביחס למקובל בענף. נכון להיום, הבשר ב-NG מגיע משני מגדלים: משק שניידר ברמת הגולן, וחוות מקנה דקל בחבל הבשור.

בשר זה נמצא בתפריט של המסעדה בצורות שונות, כולל בתפריט המבורגרים חדש, שהיווה את הסיבה לביקור שלנו. תחת הכותרת "Farm To Table Burgers", מציעה המסעדה חמישה המבורגרים שונים, בהם בורגר עם מלך היער וגבינה כחולה, ובורגר עם שרימפס שום וצ'דר.

לפני שהגיעו ההמבורגרים שלנו, עשינו "טעות" והזמנו שני סלטים: גבעה ירוקה הכולל לא פחות מ-80 גרם שרימפס עם הרבה עשבים ירוקים קצוצים, אגוזי מלך ווינגרט צ'ילי תפוז (48 שקלים); ו-NG קראנץ', המשלב חסה אייסברג וחסה ערבית עם ארוגלה, צנוניות, פרמז'ן וויניגרט בלסמי, ומעל וצ'יפס בטטה (48 שקלים). בשניהם היו הרכיבים טריים והשילובים היו טובים, במיוחד הגבעה שהפתיעה אותנו לטובה בשילוב שלה. אז מדוע ה"טעות"? כי מדובר בשני סלטים נדיבים למדי, וכהקדמה למנה עיקרית כדאי להזמין אחד לשני אנשים.

זה כמובן לא עצר אותנו מלנגוס בשני ההמבורגרים שהזמנו. בורגר עם אננס בייקון וגרוייר (95 שקלים), המשלב חתיכה של אננס טרי עם בייקון במייפל, גבינת גרוייר, עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול וצ'יפס בטטה בצד; ובורגר עם כבד אווז ולרונה (125 שקלים), המשלב כבד אווז, שבבי קקאו ולרונה, עגבנייה, חסה אייסברג, בצל סגול, וצ'יפס בטטה בצד.

ייאמר לזכות ההמבורגרים, שילוב של נתחי שייטל ואנטריקוט טחונים, כי הם מהטובים ביותר שאכלנו, גדולים ועסיסיים. חומר הגלם האיכותי, בשילוב הליך היישון, הפך את תו המחיר של המבורגר בסיסי – 85 שקלים, לנסבל. גם הלחמנייה טובה – במידה נכונה, טרייה, לא דחוסה מדי, ומחזיקה יפה את התכולה.

השילוב עם האננס, הבייקון והגרוייר היה המוצלח בין השניים – עושר של טעמים, בין מתיקות, מליחות, חמיצות למרירות קלה, עם אננס טרי כמובטח, וכמות נאה של בייקון. גם המייפל מצליח להשתלב מבלי שעושר הרכיבים יאפיל על ההמבורגר.

כבד האווז עם שבבי הקקאו היה כבר עניין מושחת יותר מכל. את הקקאו לא מרגישים בצורה מיוחדת, אבל לכבד אווז יש נוכחות שמשתלבת עם הבשר. הכבד אינו נוכח בכמות גדולה, אך זו תספק את מי שאוהב כבד אווז, שכן הוא צלוי בדיוק במידה שמשאירה אותו רך ועסיסי.

סוגיית המחיר מעסיקה אותנו עד עכשיו. אנו מודעים לכך שהתו החדש מביא להתייקרות הבשר אותו רוכשת המסעדה, וכאן עושים שימוש טוב בבשר ומספקים בין ההמבורגרים הטובים ביותר שתמצאו בעיר. אין ספק שיהיו לו הרבה הזמנות, ובצדק, אבל גם אין ספק שלא רבים יכולים לשלם יותר מ-100 שקלים עבור המבורגר עם שתייה וטיפ.


NG בר מסעדה
אחד העם 6 נווה צדק תל אביב
טל. 03-5167888

א'-ה' 18:00-1:00, ו' 16:00-1:00, שבת 12:00-1:00

צילום רונן מלחן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר