OLIVO בירכא – אוכל שמספר סיפור

האוכל של OLIVO הוא מיקס נעים של איטליה והגליל, עם שימוש בעשבי תיבול מקומיים, שימוש בירקות מקומיים, אפייה בטאבון – אבל שונה, עם דגש על טריות ודמיון. שירות נעים וקשוב

ירכא נחשבת לבירת הקניות של הצפון. בשישי שבת- אם תזרקו שם רימון. אין לו איפה להתפוצץ. לעומת זאת, אוכל זה לא הצד החזק של המקום, במיוחד שקילומטר משם, בכפר יאסיף, אפשר למצוא מכל טוב.
זו הסיבה לכך ששאדי, השף והבעלים של OLIVO, עזב את כפרו, עשה סיבוב בתל אביב וחזר לגליל, אבל במקום לכפר יאסיף, הבית שלו, פתח מקום קטן ושווה בירכא.

האוכל של OLIVO הוא מיקס נעים של איטליה והגליל, עם שימוש בעשבי תיבול מקומיים, שימוש בירקות מקומיים, אפייה בטאבון – אבל שונה, עם דגש על טריות ודמיון.
חלל המסעדה מרווח ופתוח למטבח. יש מרחק נעים בין השולחנות, וצבעי ירוק לבן ואפור מרגיעים את העין.

ומה הרגיע לנו את הבטן?
מנות הפתיחה היו טעימות בהחלט: סלט פלפלים חריף, סלט חצילים וגמבות, לבאנה עם עשבי תיבול שום ואגוזים, עגבניות בטחינה אדומה, סלט פאתוש ענק, ומעין פוקאצ'ה/פיתה אפויה בטאבון, פתחו לנו התאבון.
התפריט מורכב ממנות בשר, פירות ים, פסטה ומאפי טאבון, ואנחנו בחרנו מנת סוכריות פסטה – עם גבינת עיזים, המבורגר על ברוסקטה – עטוף בגבינה ופטריות, צלעות כבש על פירה, וגבינה ערבית מטוגנת – עם סלט ירקות.

המנות משובחות. ההמבורגר נקצץ גס ביד ובתוכו היו רצועות בצל מטוגן, ובמקום לחמנייה הוא הונח על ברוסקטה.
זהו המבורגר עצום בגודלו וטעים; בשר עגל עם שומן ומח עמוד שדרה של כבש. רע זה ממש לא.
הצלעות היו עשויות נכון ומלאות בשר, רכות ולעיסות, רק חבל שהיו שלוש בלבד בצלחת.
מנת סוכריות הפסטה הייתה נחמדה, וגבינת העיזים המלוחה היוותה שילוב מעניין עם הבצק המעט מתוק.
המנה הצמחונית – קוביות גבינה ערבית/חלומי מקומי, הייתה עשויה מצוין, לא שרופה ולא טובעת בשמן, והירקות ליד היו טריים כאילו עכשיו באו מהשדה.
לקינוח טרפנו כנאפה עם טוויסט – במקום גבינת עיזים, הכנאפה נעשתה עם ריקוטה. רעיון נהדר וטעים מאד.

היה לנו טעים ונעים, אז יומיים אחרי חזרנו ארבעה אנשים רעבים, לדגום את מערך ארוחת הבוקר. גם פה היה נהדר. מנת חומוס עם פול, שקשוקה עם נקניקיות, ומאפה טאבון עם פסטו וגבינות, פוקאצ'ות וצלחות מתאבנים, היו ארוחה מושלמת וטעימה. בואו נגיד שעד הערב לא אכלתי כלום.

שירות נעים וקשוב, אוכל טרי ומיוחד, שילוב טוב של טעמים ויד עדינה על התבלין, עושה חשק לחזור שוב ושוב. רק לוותר על עלי המיקרו לקישוט, האוכל יפה גם בלי זה.

OLIVO 
מתחם דהאר סנטר מול קניון כנעאן, ירכא
טל. 04-9804213

כל השבוע 10:00 עד אחרון הלקוחות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר