מבשלות הפריפריה מגיעות לת"א

"ביר מסטר" הביאה ללב תל אביב את הבירות המצוינות שעושים הרחק מהכרך הגדול. בקרוב אירוע נוסף של "ביר מסטר" – פסטיבל מעברות בחג השבועות

לקראת תחילת הקיץ הגיעו לאירוע הבירה של "ביר מסטר" כמה מבשלות בירה מרחבי הארץ, על מנת שנוכל לטעום ולחוות טעמים חדשים, מבלי לנסוע רחוק, והכול תוצרת כחול-לבן.

ליבירה
הרחק מהצפון הגיעה מבשלת ליבירה, שכבר פועלת ארבע שנים ומייצרת כ-1200 ליטר בירה בחודש.
ליבירה היא מבשלת בוטיק (raft brewery או Micro-brewery באנגלית), בדומה ליקבי בוטיק שפרחו בארץ החל משנות ה-90.
המבשלה מייצרת בירות אייל, כמו גם לאגר. הבירות מיוצרות בשיטות מסורתיות וממרכיבים טבעיים בלבד: לתת וכשות איכותיים, שמרים אותנטיים, ומים שעוברים טיפול מיוחד כדי להתאימם לסגנון הבירה. הבירות אינן עוברות סינון או פסטור ולא מכילות חומרים משמרים.
בסוף שנת 2010 נפתח בחיפה פאב הבית של מבשלת ליבירה.

ביטר – אייל בריטי מסורתי ענברי
בירה צלולה, בגוונים אדמדמים, עם ראש קצף סמיך ויציב. לדברי ליאוניד ליפקין, מייסד בעלים וברומסטר של ליבירה, "לתת בהיר ולתתים קרמליים מרכיבים את בסיס הבירה ומקנים לה את צבעה הענברי העמוק, את הטעם המובהק של דגנים, וכמו כן טעמים קלויים". זו בירה בעלת גוף מלא, סיומת עדינה וארוכה וכייפית.

פורטר – אייל בריטי מסורתי כהה
בירה בצבע חום כהה עמוק בגוונים אדמוניים, עם ראש קצף "חום" סמיך ויציב. "ניכרים לתתים כהים, Chocolate ו-Black, המדגישים טעמי קפה ושוקולד ונתמכים בטעמים של קרמל, אגוזים ועישון עדין המוענקים ע"י לתתים מיוחדים", אומר הברומסטר ליפקין.
שלא כמו בפורטר קלאסי, מורגשת פירותיות אך גם מרירות קלסית התואמת לסגנון.
בירה מלאת גוף וסיומת הולמת לפורטר מעניין.

"ליבירה" מבשלת שני סגנונות בירה נוספים שהפעם לא יצא לי לטעום: דאבל פילס – בירה בסגנון לאגר גרמני; Weiss – בירת חיטה בסגנון גרמני – בווארי.


מבשלת אביר האלה
מעמק האלה הגיעה מבשלת אביר האלה, אשר הוקמה בשנת 2008 ע"י ארם ובת שבע דקל, וממוקמת במרתף בחצר ביתם במושב צפרירים שבעמק האלה.
בירת אביר האלה היא בירה טבעית, מועשרת בתבלינים ובשמרי בירה. מעורפלת ללא סינון ופיסטור, ועוברת תסיסה שנייה בבקבוק.
לדברי ארם דקל, "תהליך התסיסה האלכוהולית הראשוני הוא טבעי וחופשי לחלוטין בבירה הטבעית. הגיזוז נעשה בתהליך טבעי ע"י תסיסה שנייה בתוך הבקבוק".

אביר האלה קריספי
בירת חיטה עוצמתית (6.8%), אבל לא מאבדת את הארומה הפירותיות והמתיקות האופיינית כל כך לבירת חיטה גרמנית.

שתי נציגות נוספות מאזור יהודה הן מבשלת רונן ומבשלת גל'ס.

מבשלת רונן 
מבשלה המערבת השפעות המסורת הגרמנית בבישול בירה עם חדשנות אמריקאית, כפי שחווה מייסד המבשלה והברומסטר שלה עופר רונן בימי שהותו לצרכי עבודה, בגרמניה ובארה"ב.

כהה מרושעת
כשמה כן היא: בירה כהה, בסגנון ה- Brown Ale. הבירה מיוצרת לפי מתכון שהותאם לאוהבי בירה, עם נוכחות, גוף וטעם עשיר. סוגי הלתת הקלוי וסוגי הכשות השונים מקנים לבירה שילוב טעמים ייחודי.
הבירה בעלת גוף קל אבל עשיר בארומות וטעמים של קפה, שוקולד, מרירות מורגשת ועישון קל עם תערובת פירותית משהו. משאירה טעם ארוך ונעים הנמוג לאט בחך.

מבשלת גל'ס 
מבשלת גל'ס ממושב אביעזר, היא המבשלה הצעירה של גל ספיר, שמסביר כי השם Gal's Craft Beer נבחר בלאור השייכות שלו לשם" "גל'ס זו הבירה של גל. לא של איזור מסוים, לא של מקום, אלא שלי", הוא אומר. כיום כל בישול הוא של כ-50 ליטר בלבד.
גל ספיר אמון על להיות ירוק ושומר איכות הסביבה, ומסביר כי במבשלה קיימת מדיניות שמירה על איכות הסביבה. הלתת שסיימה את תפקידה מועברת למיכלי קומפוסט ולפינת החי במושב, השטיפה והחיטוי נעשים ע"י חומרים אקולוגיים, המים העודפים עוברים להשקיית גינת התבלינים. קרטונים, ניילונים ופלסטיק עוברים למיכלי מחזור, וגם חלק מהבקבוקים ממוחזרים.

SPA
SPECIAL PALE ALE, או בשם המוכר יותר לסגנון הכללי – I.P.A . זו בירה אייל בהירה ומחוזקת (6.5%) בעלת עושר של טעמים חזקים וארומת כשות נעימה.

מבשלת אלכסנדר
מבשלת אלכסנדר מעמק חפר היא הגדולה ביותר מבין המבשלות שניתן לקרוא להן "בוטיק" . סמל הצב נועד להזכיר לנו את הצבים החיים עדיין בשמורת נחל אלכסנדר הסמוך למבשלה.

אלכסנדר בלונד
בירה בסגנון בלונד בלגי, שבהחלט יודעת לתת את התמורה ועומדת בציפיות. בירה מתובלת ועשירה בטעמים וריחות של פרי, כשות ועשבונית. בעלת מרירות עדינה ונעימה עם סיומת ארוכה.

אלכסנדר אמבר
בירה אייל שהיא פרשנות מעמק חפר לסגנון בירה כפרי בלגי-וואלוני שכמעט עבר מן העולם – הסגנון נקרא Bière de Garde, צבע הבירה ענברי (ענברי בצרפתית = Ambrée), והוא נובע משימוש בלתתים מיוחדים קלויים יותר, המעניקים לבירה מלבד צבע אדמדם גם עושר טעמים וארומות.
זו בירה עשירה בטעמים וארומה, עם עושר של תיבול וכן קרמל. טעמים קלויים משולבים במרירות, סיומת ארוכה ומורכבת, גוף מלא עם גיזוז עדין.

Laughing Buddha
מבשלה מסתורית עם שם שבא מרחוק היא ה- Laughing Buddha. זו מבשלה עתירת פרסים בתחרויות, אולם לא מוכרת ולא נמכרת מספיק. רק כ- 3000 ליטר בשנה מבשלים שני המייסדים והשותפים: דמיטרי גרבק האמון על הבירה, וולדימיר גרשנוב העסוק בכל השאר.

האני פלאור וויט
בירה חיטה בסגנון בלגי, מתובלת בקמומיל ודבש המוסיפים למתיקות החיטה גוון אחר ומעניין.

בקרוב אירוע נוסף של "ביר מסטר" – פסטיבל מעברות בחג השבועות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר