2-4.6.16: "סודות הערק" – קורס מעשי לאוהבי האניס

שלושה ימים של זיקוק, אניס, מאכלים אותנטיים, חוויה גלילית בשיא פריחתה, עם נאדים עיסא וג'ורג' סמעאן

במרכז המבקרים ומבשלת הבירה של נאדים עיסא נצר למשפחה נוצרית מרונית מעקורי בירעם, בלבו של הכפר גוש חלב בגליל העליון, בין שרידי בית כנסת עתיק וכנסיות מקומיות,  יתקיים בתחילת חודש יוני סמינר מיוחד לזיקוק ערק מטעם מכללת צפת.

 

מפגש ראשון: "שלום כיתה ערק " – חמישי 2.6.2016
איפה הכול התחיל? סמינר זה פותח חלון לעולמו האותנטי של הערק שזכה בשנים האחרונות להרבה שינויים, ובעיקר ספג עליית מחירים. 

ביקב "דנז" בגוש חלב ילמד נאדים עיסא את סודות הערק, מקורותיו של המשקה, דרכי הייצור, מקומו בעולם המשקאות, היכרות עם חומרי הגלם, מתקני הזיקוק, ויבוצע זיקוק ראשון. המפגש הראשון מסתיים בארוחת ערב על טהרת המטבח של מונירה, אשתו של עיסא, וכמובן שותים לא מעט ערק.

 
מפגש שני – שישי 3.6.2016
את המפגש השני של הסמינר פותחים בארוחת בוקר עם כוסית או שתיים של ערק, ממשיכים להכיר את רזי הערק באופן מעשי ותיאורטי, ועוברים לזיקוק שני ושלישי. בין לבין לומדים להכיר את תולדות המשקה, מקורותיו, דרכי גידול האניס, והכול על עבודות הזיקוק הביתי. 

את השבת מקבלים בארוחת שבת חגיגית ומופע מוזיקלי עם ג'ורג סמעאן וכוסית ערק ביד.

 
מפגש שלישי – שבת 4.6.2016
אחרי ארוחת בוקר דשנה ביקב וסיור מודרך בסמטאות גוש חלב עם זאב פרל, מורה דרך מהמובילים בצפון, מתכנסים בחזרה ביקב למילות סיכום,שומעים עוד כמה סודות, ויוצאים הביתה עם בקבוק ערק לתפארת מעשה ידיכם, ותעודה של בוגר קורס סודות הערק מטעם המכללה האזורית צפת.

אחרי זה תוכלו להצטייד במזקקה ביתית ולהתחיל לייצר ערק ביתי משובח. המארגנים ישמחו לסייע לכם בהמלצות.


מחיר השתתפות בקורס כולל לינה במלון מטיילים בקיבוץ מלכיה וארוחות –

3500 ₪
מחיר הקורס כולל ארוחות ללא לינה – 3000 ₪
לפרטים והרשמה: שרון ליפשיץ 054-5900788

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר