חדש בישראל: סליקורניה – צמח המהווה תחליף למלח, ויש גם מתכון

מעתה ניתן להתחיל לתבל את המזון אותו אנו אוכלים בסליקורניה. צמח מלח בעל טעם מלוח, המהווה תחליף טבעי ובריא למלח. הסליקורניה אוקלמה בישראל לאחר שנים של מחקר מאומץ של חוקרי מו"פ רמת נגב ומדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, בשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון

בעוד מלח הנו התבלין הבסיסי והנפוץ ביותר במטבח. הבעיה היא שלמלח יש השלכות לא בהכרח טובות על בריאות האדם,
רופאים ממליצים להימנע ממנו, והוא אסור בשימוש על חולי לב ובעלי לחץ דם גבוה.

מעתה ניתן להתחיל לתבל את המזון אותו אנו אוכלים בסליקורניה. צמח מלח בעל טעם מלוח, המהווה תחליף טבעי ובריא למלח. הסליקורניה אוקלמה בישראל לאחר שנים של מחקר מאומץ של חוקרי מו"פ רמת נגב ומדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, בשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון.

ניתן להשתמש בסליקורניה כתוסף תיבול טרי לסלט במקום מלח, או בבישול, אידוי, טיגון והחמצה של שלל מזונות, וזאת במקום המלח הרגיל.
הסליקורניה משתלבת היטב במאכלי דגים, עוף ובשר, ומעניקה לתבשיל טעם מלוח עם מעט חמצמצות, והיא נפוצה במדינות רבות באירופה, בעיקר בתורכיה.


מתכון של שמוליק ריפמן, ראש מועצת רמת נגב, לסלט צ'רי מדברי
מצרכים:
סלסלת עגבניות צ'רי
פלפלים צהובים
סליקורניה – ירק תבלין חדש
שמן זית חלוצה"
מיץ לימון
½ כפית חרדל
רוטב בלסמי

אופן ההכנה:
חותכים עגבניות לחצי, פלפלים לרצועות דקות, עלי סליקורניה.
מערבבים את חומרי הרוטב: שמן זית, מיץ לימון, חרדל, רוטב בלסמי, פלפל.
יוצקים את הרוטב על הירקות לפני ההגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר