הלהיטים הבאים בענף ענבי המאכל

בכנס מיוחד שקיים משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בקריה החקלאית בבית דגן, הציגו מומחי המשרד ומנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני) עשרות פיתוחים של זני ענבים חדשים וותיקים, שחלקם ניסיוניים אך כמה מהם צפויים להפוך ללהיטים

בכנס מיוחד שקיים משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בקריה החקלאית בבית דגן, הציגו מומחי המשרד ומנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני) עשרות פיתוחים של זני ענבים חדשים וותיקים, שחלקם ניסיוניים אך כמה מהם צפויים להפוך ללהיטים.
ענבי קרימסון
בכנס הוצגו זנים לבנים, אדומים ושחורים, שרובם מאופיינים בטעם ארומטי, חיי מדף ארוכים והם נטולי חרצנים.
מומחי המשרד העוסקים בפיתוח זני הענבים, הרצו על הפיתוחים השונים בפני חקלאים ואגרונומים מרחבי הארץ.

מסתבר כי הפיתוחים עתירי הידע הנעשים במשרד החקלאות או בתמיכתו, הביאו לכך כי עונת הענבים, ששווקו בעבר רק בעונת הבציר הטבעית בין סוף מאי לאוקטובר-נובמבר, "נמתחה" והוארכה; וכיום ניתן להשיג ענבים במרכולים כמעט בכל חודשי השנה. הסיבה לכך היא פיתוח זנים שחיי המדף שלהם ארוכים, וכן יכולת האחסון שלהם, המאפשרת לשמור אותם בקירור למספר חודשים.

בין הזנים שהוצגו בכנס וצפויים לתפוס מקום של בשנים הבאות על מדפי המרכולים:ענבי מיסטרי
קרימסון – זן אדום חסר חרצנים, מוצק ובעל טעם ארומטי מאוד, ובעל כושר אחסון וחיי מדף טובים. הזן הובא בעבר מקליפורניה אך לאחר שיפורים והתאמות שנעשו לו בארץ הדרישה אליו הולכת וגדלה לאחרונה, ובעקבות כך ישנה תנופת נטיעות של הזן בשטחים רבים והוא צפוי להפוך לפופולרי למדי.
אדומיניק – זן שחור חסר חרצנים שפותח במכון וולקני. נחשב לבעל טעם משובח, מוצק, בעל חיי מדף ארוכים וכושר אחסון טוב. שיווקו החל לאחרונה, והכמויות צפויות לגדול בקרוב.
מיסטרי – זן לבן וחסר חרצנים שפותח במכון וולקני. בזכות שיפורים שעבר הזן הוותיק לאחרונה, שהפכו את טעמו לארומטי ומשובח במיוחד, הוא נמצא בתנופת נטיעות וצפוי לתפוס נתח שוק גדול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר