בוגרי שנקר מעצבים אוכל

סט כלי בישול מסורתיים, אפליקציה להזמנת משלוחים, ספר בעקבות 5 מאכלים ישראליים, תדמית למשאית מיצים, מרכז לאפיה וגידול מחמצות, פאב המשמש ללימוד שפות זרות, מיתוג לשמן זית ישראלי, בית קפה מולקולרי – אלה ועוד בתערוכת הבוגרים השנתית של בוגרי שנקר

בוגרי המחלקות להנדסת תוכנה, תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי במכללת שנקר, מציגים בימים אלה לראווה את פרויקטי הסיום שלהם, כשהם מביאים לעולם העיצוב בשורות חדשות ומרעננות בכלל בתחום האוכל, קולינריה, אירוח ובישול.

בין העבודות של בוגרי המחלקות השונות בתערוכות הבוגרים: קונספטים מעוצבים של בית קפה מולקולרי, ספר בעקבות מאכלים, מיתוג למשאית מיצים חדשנית, מרכז לאפיה וגידול מחמצות, פאב בו לומדים שפות זרות, מיתוג לשמן זית היי טקי, אפליקציית משלוחים, כלים לבישול מסורתי.

דוגמאות לעבודות הבוגרים:
רביד אורי – שלושה כלי בישול (המחלקה לעיצוב תעשייתי)

מנחה: דוד ספקטר
בעידן של בישול מולקולרי ותחכום קולינרי הולך וגובר, מתעורר צורך ממשי לחזור למקורות – לכלי בישול שעוברים מדור לדור, מבית לבית. הפרויקט מציע שלושה כלי בישול מרכזיים לשימוש מסורתי – ללא אמצעים דיגיטליים או תוכניות של "שגר ושכח".

צילום אחיקם בן יוסף

סוויסה שמעון ורוזנברג שאול – BestBiss (המחלקה להנדסת תוכנה)
מנחה: יצחק נודלר
מערכת Takeaway חכמה, המאפשרת ביצוע הזמנות באפליקציית סלולר וניהולן על-ידי צוות המסעדה. באמצעות המערכת יכול צוות המסעדה לעקוב אחר ההזדמנות, לנהל תיקי לקוחות ולהפיק דוחות שונים, כמו סטטיסטיקות ופילוחים.

רז מתן – שערים של אוכל (המחלקה לתקשורת חזותית)
לאתר

מנחים מעשיים: דקל בוברוב אופיר ליברמן
מנחה עיוני: ד"ר טל ברלי
ספר הבוחן את הישראליות דרך התבוננות וחקר של חמישה מאכלים המוגדרים כישראליים: שניצל (סמל הבית), קפה שחור (סמל לגבריות ולצבא), חומוס (סמל ל"חבר'ה"), בורקס (סמל לרשמיות ישראלית), וחלה (סמל לשישי ושבת).

אקשטיין שירה – ג׳וס טראק (המחלקה לתקשורת חזותית)
מנחים מעשיים: הילה שאלתיאלי ואולג מילשטיין
מנחה עיוני: אסף קרבס
תדמית למשאית רחוב ניידת, המוכרת מיצים ושייקים טבעיים, סביבה נוצרת התקהלות שמובילה לחוויה חברתית גם כשהמשאית בתנועה. האווירה בה תוססת, המוזיקה רועשת, והטורים גבוהים.
המשאית מלאת צבע ואנרגיות, מעוצבת בהשראת תרבות הרחוב ההודי, ומושתתת על תנועה, עומס ועושר חזותיים, טעמים, צבעים ויצריות.


מידן הילי – לחם עבודה (המחלקה לתקשורת חזותית)

אתר

מנחים מעשיים: נירית בנימיני ובן בן חורין
מנחה עיוני: ד"ר טל ברלי
תדמית למרכז אפייה וגידול מחמצות, הפועל בשיטת קואופרטיב-חברתי. למרות היותו של הלחם מזון בסיסי ופשוט, הוא מכיל בתוכו אינספור שילובים, שכבות וטקסטורות, שהיוו השראה ליצירת שפה ויזואלית רב-גונית.
הפרויקט מתבסס על אלמנטים אידיאולוגים של בסיסיות, עמל כפיים, יצרנות ושיתופיות.

ניצני נועה – בר-בבל (המחלקה לתקשורת חזותית)
אתר
ועוד אתר
מנחים מעשיים: הילה שאלתיאלי ואולג מילשטיין
מנחה עיוני: ד"ר יונה וייץ
תדמית לפאב המציע סביבה אלטרנטיבית ללמידת שפות זרות. המקום מעודד פעילות חברתית הכרוכה בדיבור, חשיבה ויישום אוצר מילים חדש, באווירה הקשורה לתרבות של השפה אותה מתרגלים. בכל לילה "מתארחת" בפאב שפה אחרת, המחייבת שינוי של התדמית והתפאורה החזותית.

צור שלי – שמן זית אקרמן (המחלקה לתקשורת חזותית)
אתר

מנחים מעשיים: נדב ברקן ואמנון אילוז
מיתוג לשמן זית, המעוצב על-פי דמותו של איש ההיי-טק יוסי אקרמן, המייצג מפגשים חדשים בין עולמות שונים ומנוגדים, בהם: היי-טק ולואו-טק, קור וחום, בינלאומי וישראלי.
צילום נמרוד סונדרס

תל-אור חן – Agar (המחלקה לתקשורת חזותית)
אתר

מנחים מעשיים: נועה שוורץ ואסף קרבס
מנחה עיוני: אסף קרבס
מערכת הזמנה אינטראקטיבית לבית הקפה Agar, המציע קינוחים מולקולריים. באמצעות המערכת מרכיב הלקוח מנה והיא נעשית במיוחד עבורו באחת מחמש הטכניקות הנהוגות בבישול המולקולרי: קצף, אבקה, ספרה, משחה, וקוויאר.
האפליקציה מציעה היכרות חווייתית עם עולם הקינוחים המולקולריים, בדגש על הטקסטורות ומצבי הצבירה השונים והמפתיעים של המזון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר