ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> אדום/לבן - יין
מתכונים לסוכות

יין

פשוט אדיר

מאת דני רובין


עודכן בתאריך: 8.8.2009

למילה 'אדיר' יש במילון העברי וגם האנגלי משמעויות רבות. חלקן פירוש מבואר של שם התואר, וחלקן כינויי רחוב וסלנג. אבל כולן כאחת, מנסות להמחיש עוצמה וגודל, רוב השפעה, ונפלא ונהדר ומפואר.
ואת הכול נתנו כאן, ובמינונים גבוהים ובלי מליצה, בבוקר שישי האחרון, באירוע הפתיחה החגיגי של מרכז המבקרים החדש לגבינות ויין מהייצור המשפחתי של משפחות רוזנברג ואשכנזי במרום גליל -  מתחם אדיר שבאזור התעשייה דלתון.

משפחות רוזנברג ואשכנזי מהישוב כרם בן זימרה הן הבעלים של מרכז המבקרים המרשים והיחיד במינו שנחנך באירוע זה.
המשפחות נטעו את כרמיהן בכרם בן זימרה שבמרום הגליל בשנות התשעים. חלק מהענבים נמכרים ליקבים רקנטי, ססלוב ואחרים. איכותם הגבוהה של הענבים נובעת מהתנאים הטובים של הקרקע, הנמצאת בגובה 870 מ' , והאקלים הטוב לגפנים שבאזור; ועל כך גם מעיד משה חביב, מנכ"ל יקב דלתון השכן, שהגיע לבקר וגם יודע לפרגן ולאחל בהצלחה.

מרכז המבקרים שעוצב ע"י רוויטל אופיר, משקיף על הנוף הגלילי ועל כרמי היקב המשפחתי, וממוקם באזור נוח ונגיש. במקום ניתן ליהנות מטעימות גבינות ויין, כאשר יינות יקב אדיר מיוצרים בתשומת לב מרבית, המבוססת על ארבעה עשורים של ניסיון חקלאי, מומחיות בייצור יינות ומחויבות לאיכות.
עצם היות היקב בבעלות ובהפעלה משפחתית, מאפשר לו ליהנות מניסיון חקלאי מצטבר והיכרות מעמיקה עם האדמה.

יקב אדיר התפרסם בקרב חובבי היין בארצנו הודות לזכייה המפתיעה לכאורה בתחרות טרה וינו 2008, בה נבחר יין אדיר פלטו 2005 כיין הישראלי הטוב ביותר לשנת 2008.
היקב קטף שבחים רבים וארבעה פרסים שונים בתחרות זו, הוכתר כיקב הבוטיק הישראלי הקטן הטוב ביותר, וקיבל על כך מדליית זהב כפולה.

המחלבה "חלב אדיר" הוקמה בשנת 1995 כמחלבה המתמחה בייצור גבינות עיזים. כיום מונה עדר העיזים כ- 2000 עיזים חולבות, ומדובר במחלבה הגדולה בארץ בייצור גבינות מחלב עיזים.
הגבינות מיוצרות רק מחלב עיזים, ורק מהעיזים של מחלבת אדיר, החל מגבינות רכות כמו פטה, לבנה, גבינת שמנת, צפתית, יוגורט וחמאת עיזים; עד גבינות חצי קשות כגון אדמון בסגנון סנט פולן, תום, ולורד של חלב אדיר.

גם היין המיוצר ביקב אדיר מיוצר רק מהכרמים שלהם, והנה לכם ייחוד - אמנם יקבים רבים מתהדרים ביינות מענבי כרם בן זימרה, אך יינות יקב אדיר עשויים רק מענבי כרם בן זימרה.

וכך אומר לי יוסי רוזנברג המנכ"ל: "גבינות ויין הם שני עולמות שונים, אבל לא אחת יש להם ממשקים, והמחשבה להקים מרכז מבקרים משותף באה ממקום של חשיבה הרמונית לנסות ולחבר בין השניים. מי שמחליט בשורה התחתונה מה לטעום ומה לאכול, הם דווקא הלקוחות שיבחרו מהו השילוב הכי מתאים להם מהיין של אדיר ומהגבינות של אדיר; כל אחד עם ההעדפה האישית והפרטית שלו ולפי טעמו".

הזמנה והפתעה
כשהגיעה אלי בדואר ההזמנה לאירוע הפתיחה של מרכז המבקרים, עלתה בראשי המחשבה שבכדי לנסוע במיוחד מתל-אביב אל אזור התעשייה בדלתון, צריכה להיות סיבה מספיק חשובה; ומאידך בעיני רוחי תיארתי לעצמי מרכז מבקרים בדומה לכזה או אחר ביקבים הגדולים והקטנים ברחבי הארץ.

אולם, מה רבה הייתה הפתעתי, ואודה שלא העליתי על דעתי איזו תמונה תתגלה לנגד עיני: פשוט ארמון נוצץ ומרגש, מבריק ומואר ומזמין, שמחבר נכון בין שני חללים של טעימת יינות וטעימת גבינות, וגלידת יוגורט מחלב עיזים, וקפה ומרפסת דק, מול מדשאה ונוף משגע ואוויר גלילי נפלא, עם פינות הסבה ומזרקה; פשוט פאר בטוב טעם, משהו שמסמן את המילה האחרונה במיצוב מרכז מבקרים של יקב.
אין ספק שהרבה כסף ומחשבה הושקעו כאן בתכנון ובעשייה, ובראייה למרחוק.

יינות הטעימה
בארוע חנוכת מרכז המבקרים הוטעמו יינות אדיר הבאים: קברנה סוביניון 2006, מרלו 2007, קברנה סוביניון 2007, ובטעימת חבית קברנה סוביניון 2008 ושיראז 2008 - יינות שיוכנסו לבקבוקים בעוד כשלושה חודשים.

יינות החבית כבר מפגינים נוכחות ועוצמות, והשיראז אף הביא עמו ארומות נפלאות של פרי טוב ופרחוניות רעננה.
את המרלו 2007 הייתי צריך להשאיר בצד בכוס ממתינה, ולאחר ששבתי אליו כרבע שעה מאוחר יותר הוא נפתח.
את הקברנה סוביניון 2006 אהבתי יותר מכל היינות שהוטעמו לפניו. הוא היה "הכי יין", הביא עמו פרי יער אדום-ושחור נוכחים מאוד, ארומה של פרי שחור בשל, פטל חמצמץ ודובדבן שחור. מעט קרירות של מנטה ברקע.
בפה, הפרי היה בשל עם מתיקות מדומה ונעימה. אחר כך מעט קקאו ושוקולד מריר. הייתי מגדיר את היין, מודרני מאוד, עם פרי נקי.
ואז נזדמנה לי חוויה מרגשת ונפלאה: טעימה מהפלטו 2005 קברנה סוביניון - יין הדגל והפרומו של היקב. היין הביא עמו פירות יער שחורים ודומיננטיים, מעט מינרליות, חמיצות תומכת, טאנינים מוצקים, איזון נפלא וסיומת ארוכה מלטפת ומפתה. פשוט אדיר. פשוט יופי של יין.
גם שני יינות  הדמוי פורט המחוזקים היו טובים. כשהעדפתי האישית היא לכיוון הלבן.

שאיפה לאיכות ולמצוינות
נפגשתי לשיחה עם יוסי ואבי רוזנברג, מנכ"ל ויינן, ושמעתי מהם כי ביקב יש לבעלים, למנכ"ל וליינן, שאיפה להיות בין שלושה יקבי הבוטיק המובילים בישראל. והמטרה בהחלט מוכוונת, ואם תשאלו אותי, ניתן להניח שגם תושג, ומהר מהצפוי בתוכניות המגירה.

היינן אבי רוזנברג, שהחל בהקמת יקב אדיר בשנת 2003 בייעוצו של ד"ר ארקדי פפיקיאן, מעיד על עצמו כאיש העולם החדש בתפיסה הייננית שלו, ובאותה נשימה הוא מנסה לקחת יינות מסדרות אחדות גם למקומות אחרים. את הסדרות יוציאו ביקב רק כשהן מוכנות לשיווק, בשאיפה מתמדת לאיכות ולמצוינות, וללא כל לחץ מצד השיווק להוציא לשוק יינות קודם זמנם.

ביקב עובד אבי היינן עם שישה ספקים של חביות מעץ אלון צרפתי ואמריקאי מהשמות הידועים והמובילים בעולם. בסדרות הגבוהות הוא עובד עם שלושה  ספקים מובילים של 100% חביות עץ אלון צרפתי, ואילו בסדרות הרגילות 80% מהחביות יהיו צרפתיות ו-20% אמריקאיות.

"חשוב ליקב מאוד שהיינות היוצאים את חצרו יתנו לצרכן תמורה למחיר. החלום הוא לייצר יין מכל הכרמים של היקב", אומר אבי. "בנושא התרחבות, יש ראייה לטווח הרחוק וההשקעות הן ענקיות. החלום לראות בתוך חמש שנים  את היקב מבקבק 100,000 בקבוקים בשנה".

"כרגע מיוצרים ביקב יינות קברנה סוביניון, מרלו ושיראז זני וגם כבלנד, יינות מחוזקים דמויי פורט סמוק וגם לבן. מבחירה עכשווית אנחנו לא מיייצרים היום יינות לבנים, למרות שבבעלות היקב חלקת שרדונה, שענביה נמכרים ליקב אחר המייצר מהם יין שרדונה מהסדרות היותר גבוהות בארץ".

חלק לא מבוטל מחלקות הענבים של יקב אדיר נמצאות בטווח עין מהיקב. 20 דונם מהחלקה המבוגרת הנמצאת ממש מעבר לכביש, משמשים את הסדרה הגבוהה של היקב סדרת פלטו.

יוסי רוזנברג המנכ"ל מסכם: "בסך הכול עולם היין הוא עולם קסום. יש המון יקבים והמון ייננים, ולכל אחד יש הייחודיות שלו. אני מבקש לאחל הצלחה ולחזק את ידו של כל מי שעוסק בתחום הזה. זה עולם מרתק. החזון של יקב אדיר הוא לייצר יין מכל הפוטנציאל שיש לו היום, שעדיין אפילו בחלקו לא ממומש".

אוכל ומוזיקה
בין המבקרים הרבים שבאו לשמוח עם אנשי יקב אדיר היו גם חבר הכנסת שאול מופז, משה חביב ונעמה מועלם מיקב דלתון, ורבים אחרים.

שף בועז קויטנר ממסעדת "בועז מבשל" במצפה הילה, מנהל את המטבח שבמרכז המבקרים, והיה מופקד באירוע הפתיחה על הכיבוד, או יותר נכון לומר על הפינוקים הטעימים, שכן אלו כללו כוסית יוגורט פירות יער ועוד שישה סוגים שונים של מתאבני כיבוד, שבועז מכנה אותם "קשקושי-גבינות": פיתה לבנונית עם זעתר, לבנה וממרח עגבניות מיובשות; גבינת שמנת עיזים עם פיתה לבנונית, שומשום, קצח ופסטו; פטה עיזים עם שני ממרחים; רביולי גבינת עיזים עם גבינה צפתית; גבינת לורד עטופה בפנה; ברוסקטה עם גבינת אדמון וטפנד זיתים.






ברקע להקת "אננס מוסיקה לאירועים"  של שני בחורים צעירים וחביבים - עומר ועמית, שניגנו והנעימו את האווירה עם דואט לגיטרה וסקסופון במקצבי מוסיקת ג'ז, ישראלית וצ'יל אאוט.

בחצר, מעבר לעמדות הטעמת היינות והמלצרים והמלצריות החביבים, שדאגו בכל רגע להביא צלוחיות מנעמים, הוצבה עמדה של פירות העונה - צבעוניים, ענקיים, טריים, מפתים וטעימים להפליא; כולם מבית האריזה של מרכז המבקרים.

מי שמופקדת על מערך השיווק של יינות יקב אדיר, ומפיצה במקצועיות רבה, אהבה ותחושת שליחות וייעוד עמוקה ומחייבת, היא שמרית נחמיאס עם "שיין שיווק מוצרי פרימיום", שאינה שוקטת לרגע על שמריה, ולא לחינם נקראת כנראה שמרית. שטורחת שהכול ידפוק כמו שצריך.
בהצלחה.


יקב אדיר 
מרכז המבקרים, מתחם אדיר, אזור תעשיה דלתון
טל. 04-6991039
אבי רוזנברג, יינן, טל. 052-6665110
יוסי רוזנברג, מנכ"ל, טל. 052-6665118
Yosir@adir-winery.co.il


צילומים: דני רובין








     

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©
Les Grands Vins