יקב רקנאטי והייננים שצברג ולוינסון מציגים את יינות הרזרב מבציר 2008

יינות סדרת הרזרב של שנת בציר זו מביאים לידי ביטוי מרבי את הפילוסופיה הייננית המנחה את השניים – יינות ים תיכוניים אלגנטיים ומורכבים, או כפי שהם מכנים זאת, "אנחנו עושים יין בלדי וחומצי"

יקב רקנאטי השיק בבוקר הפתיחה של תערוכת סומלייה 2010, את את יינות הרזרב גיל שצברגשלו מבציר 2008.
יינות בציר 2008 הינם היינות הראשונים אותם יצרו יחד הייננים החדשים של היקב, גיל שצברג – יינן ראשי, ועידו לוינסון.

יינות סדרת הרזרב של שנת בציר זו מביאים לידי ביטוי מרבי את הפילוסופיה הייננית המנחה את השניים – יינות ים תיכוניים אלגנטיים ומורכבים, או כפי שהם מכנים זאת, "אנחנו עושים יין בלדי וחומצי".
המשמעות היא הענבים נבצרים בבשלות נכונה תוך הימנעות מבשלות יתר, והם מתאפיינים בריכוז חומצה טבעי גבוה ובטעמי פרי טרי.האלכוהות שלהם נמוך ב- 1 עד 2 אחוזים בהשוואה ליינות היקב משנים קודמות. הקו שלהם הוא לא למתיקות, ריבתיות ואלכוהול גבוה; כן לחמיצות ורעננות.עידו לוינסון
עוד מאפיין, בציר היכול להיחשב כמוקדם, ב- 24 בריקס, אך שצברג ולוינסון לא רואים אותו כבציר מוקדם אלא "כבציר בזמן, וכל האחרים מאחרים. לטעמנו, אלה הטעמים הנכונים של הגליל שמבוטאים בצורה נכונה".

ביינות אלה נעשה שימוש מתון בעץ וסינון גס בלבד, והם בעלי יכולת התיישנות גבוהה המשתלבים היטב באוכל, ומתאימים במיוחד לאקלים הארץ-ישראלי החם.

קברנה סוביניון רזרב 2008  כרם בן זמרה
יין קברנה סוביניון עוצמתי ושופע, עשיר בטעמי פירות יער, שזיף שחור, אגוזים קלויים וארומת רוזמרין וטימין.
ליין טאנינים רכים, עגולים ועדינים (לוינסון: "לא צריך ביין טאנינים גבוהים ומרירות"), גוף מלא ועשיר, חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה המשאירה בפה טעמי פירות יער ותבלינים למשך זמן רב.
היין, כמו אחיו להשקה זאת, משלב את תכונות הטרואר עם יכולות יינניות וטכנולוגיה מתקדמת ביקב.
קברנה סוביניון רזרב 2008   יושן 16 חודש בחביות עץ אלון צרפתי, מה שהשלים את מבנה היין ותרם למורכבותו ועידונו.
היין בוקבק לאחר סינון גס בלבד במטרה לשמר את טעמיו הייחודיים, והוא מתאים לליווי נתחי בקר מובחרים, צלי, פסטות ברטבים עשירים, וגבינות חריפות ומיושנות.
מחיר מומלץ לצרכן : 95 ₪

קברנה פרנק רזרב 2008 כרם מנרה
היין נעשה מענבי קברנה פרנק מכרם יחידני (Single vineyard) במנרה שבגליל העליון על גבול הלבנון, בגובה של כ 800 מטרים.
האקלים הצפוני הקריר השורר באזור, יחד עם איכותו הייחודית של כרם משובח זה, הביאו ליצירת יין שופע ארומה האופיינית לזן ולטרואר – פירות יער שחורים ואדומים, שזיף אדום, מרווה ורוזמרין.
ליין טעמי פירות יער ושוקולד מריר בשילוב טאנינים רכים וחומציות טובה ומאוזנת.
היין יושן במשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, המעשירות אותו בארומות טבק ושוקולד.
קברנה פרנק רזרב 2008 כרם מנרה מתאים למאכלי בשר כגון נתחי אנטרקוט, סינטה, ונתחי ברווז עשירים, אך גם כמתאבן בליווי גבינות חריפות.
היין ימשיך להתפתח ולהשתבח בבקבוק במהלך השנים הקרובות. טמפרטורה מומלצת להגשתו: 16 עד 18 מעלות.
מחיר מומלץ לצרכן: 95 ₪

מרלו רזרב 2008 כרם מנרה
יין מרלו עשיר ומורכב, מיוצר מענבי מרלו מכרם מנרה. בעל ארומת קסיס, שזיף שחור ודובדבן, פלפל שחור גרוס, תבלינים ים תיכוניים ופולי קפה קלויים. היין הינו בעל חמיצות טבעית גבוהה ומאוזנת המובילה לסיומת ארוכה והרמונית. הטאנינים הנעימים והגוף המלא תורמים לחוויית השתייה של יין מרלו זה, אלגנטי ועוצמתי כאחד.
היין יושן 16 חודש בחביות עץ אלון צרפתי, ובוקבק לאחר סינון גס בלבד במטרה לשמר את טעמיו הייחודיים.
מתאים לליווי אנטריקוט, קדירות וגבינות חריפות.
מחיר מומלץ לצרכן: 89 ש"ח

רקנאטי רוזה 2009 כרם מנרה
יין פירותי ומרענן ,אשר נעשה מענבי ברברה ומרלו מכרם מנרה בגליל העליון.
היין שופע ארומה בגוני תות שדה טרי, הדרים ואפרסקים לבנים.
הענבים נבצרו ברמת סוכר נמוכה יחסית במטרה ליצור יין רוזה קלאסי, פירותי ורענן, השומר על האיזון העדין שבין חומציות ואלכוהול.
יין רוזה זה משלב למעשה את שתי הטכניקות הקלאסיות לייצור יין רוזה.
ענבי הברברה המהווים כ- 70% מהיין נסחטו בעדינות במסחטה (Press). בו זמנית הופרדו ענבי המרלו משדרותיהם והועברו למיכל תסיסה. לאחר שהתירוש ספג במשך מספר שעות טעמים, ארומות וצבע מקליפות ענבי המרלו, אוחדו תירוש המרלו ותירוש הברברה והם הותססו יחדיו.
יין רוזה זה משלב בתוכו את המיטב שבשתי השיטות: הברברה תורמת בשיטה זו לחמיצות גבוהה ותחושת רעננות בפה ואילו המרלו בשיטת ההכנה השנייה, הקרויה "דימום", תורם טעמי פירות בשלים וגוף מלא ועשיר ליין.
מומלץ לקרר היטב לפני השתייה. מתאים כאפריטיף או בשילוב עם מאכלים אסייתים ומנות דגים עשירות.
מחיר מומלץ לצרכן: 70 ₪

טעימת טרום בכורה: קברנה סוביניון ספיישל רזרב 2008
היין כבר בוקבק ויתיישן בבקבוקים עוד שנה לפחות לפני שייצא לשוק.
יש בו חמיצות גבוהה שתיקח את היין שנים קדימה, וצבע מרשים.
שצברג ולוינסון לא רצו לפרט את מרכיבי היין, מפני שלדבריהם מה שמשנה היא התוצאה – היין אותו יצרו.
ובכל זאת: קברנה סוביניון ומרלו מהווים יחד 70 אחוז מהיין ומשמשים כשלד הבורדולזי שלו. פטיט סירה תורם צבע אדום, סגלגל , בשלות וגוף. הסירה מוסיף בשלות, פרי וגוף. נגיעת קברנה פרנק תרמה תבלון וירקרקות ימתיכונית של רוזמרין וטימין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר