יקב פויזנר – השורשים ב-1882

כאשר האבא כורם, הבן יינן, ומאחוריהם היסטוריה רוויית גפנים במושבת היין זכרון יעקב, מה הפלא שברחוב המייסדים 71 ניתן ליהנות מיין טוב וסיפורי נוסטלגיה מרתקים. כיאה לעונת הבציר וערב השנה החדשה, מצאו גם ביקב פויזנר סיבה למסיבה, והאורחים הקרואים הרבים שמילאו את חצר היקב הביעו את נאמנותם ורכשו כמעט את כל המלאי הקיים

כאשר האבא כורם, הבן יינן, ומאחוריהם היסטוריה רוויית גפנים במושבת היין זכרון יעקב, מה הפלא שברחוב המייסדים 71 ניתן ליהנות מיין טוב וסיפורי נוסטלגיה מרתקים.יואב פויזנר, יקב פויזנר
כיאה לעונת הבציר וערב השנה החדשה, מצאו גם ביקב פויזנר סיבה למסיבה, והאורחים הקרואים הרבים שמילאו את חצר היקב הביעו את נאמנותם ורכשו כמעט את כל המלאי הקיים.

"אין תענוג גדול יותר מאשר לחוות מאות אורחים שבאים ליהנות מיצירתך ומחסלים לך את המלאי", מסביר בגאווה יואב פויזנר. "אתה יודע איזה כייף להגיד ממחר מצטער, אין לי יין עד לביקבוק הבא בעוד כשלושה חודשים"? מוסיף היינן והבעלים.

יואב בן ה- 32 ממשיך את שושלת המשפחה, שמטעמי ציונות עלתה ארצה מרומניה עוד ב- 1882. הם תקעו יתד בגבעת זמרין, כפר ערבי נטוש, וניצלו את עובדת היותם בעלי אמצעים כדי לרכוש קרקעות ולעבדן. ניסיון של הברון הירש להרחיקם לארגנטינה לא צלח, ועם בואו של הברון רוטשילד נרקם שיתוף הפעולה לפיתוח האזור.

האזור "נשטף" בכרמים, ולאחר שהברון ייסד את יקב כרמל מזרחי, סיפקה המשפחה את יבוליה ליקב, וכך הדבר עד היום. לאור מדיניות הקואופרטיב ואגודת הכורמים ההיסטורית, המשפחה גם מחזיקה במניה ביקב הגדול בארץ.

אבא יוסי פויזנר, היום בן 67, שמופקד על 150 דונם של כרמי מרלו וקריניאן, הבין שבנו יואב כבר לא יהיה חקלאי. בצד פנייתו לעולם המשפט הוא לא הסכים לוותר על אהבתו ליין, וכך קם לו לפני עשר שנים יקב פויזנר בחצר האחורית של בית המגורים.
יואב היינן ואביו הכורם, יוצרים כמעט הכול במו ידיהם. "בצד תחביב עסקי ותרפיה מהווה היקב פסיכולוג פרטי לי ולאבי, ואין מאושר יותר ממני", כדברי הבן.

שלושה סוגי יין מיוצרים ביקב הקטן, וטעמנו מהם בהנאה:
מרלו 2007  – עבר יישון של כשלוש שנים בחבית, בעל ארומה מאוד מיוחדת.
קברנה סוביניון 2008  – מכיל גם 15% מלבק ו- 6% מרלו. יין עמוק ונעים.
סירה 2008 בשילוב 13% קברנה – היין המנצח בקבוצה.

כ- 3200 בקבוקים יוצאים מדי שנה למכירה, והמטרה אינה לגדול אלא להתמקד באיכות.
"90% מיין טוב זה לגדל ענבים טובים", מדגיש יואב, ואת זה כנראה יש להם.
חידושים לעתיד: שני בלנדים – בלנד בורדולזי מפטי ורדו, מלבק, קברנה ומרלו; ובלנד ים תיכוני מסירה,קריניאן ופטי ורדו.

להוציא חנות אחת ומסעדה בשכנות, ניתן להשיג את יינות פויזנר במחיר אחיד של 80 ₪ רק ביקב, ברחוב המייסדים 71 זכרון יעקב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר