משנכנס אדר מרבין באלכוהול

לקראת פורים, חג של שמחה ושתייה "עד לא ידע", החליט דני בר לבחון מה יש לשוק האלכוהול להציע, שיהיה מתוק או בטעם אחר ממה שאנחנו מכירים בדרך כלל. וזכרו: כששותים לא נוהגים

חודש אדר הגיע, ואיתו מגיע במהרה גם חג פורים. כחלק ממצוות פורים חלה חובת "המשתה והשמחה", ובתלמוד מוזכרת מצווה לשתות יין, ואפילו להשתכר "עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי".
החלטתי הפעם לסקור יינות מחוזקים ומרובי אלכוהול, בירות מתוקות ואלכוהול בטעמים קצת שונים מטעם היין והבירה שמוכרים וחביבים בכל ימות השנה.

פורט
יין פורט הוא יין המיוחד לאזור העיר פורטו שבפורטוגל, ועל כן יינות בעלי אותן תכונות של מתיקות ואחוז אלכוהול גבוה, נקראים יינות בסגנון פורט.

Kedem Estates Port Wine – יבוא צור סוכנויות
יין מיוחד מיושן 27 שנים. זהו יין של בציר 1978 והתיישן בחבית עץ אלון במשך 27 שנים.
צבע אדום כהה עד חום אטום. ארומה מתוקה ופירותית עולה רק לאחר פתיחה ארוכה וערסול רב, כיאה ליין שהיה כלוא כל כך הרבה שנים. טעמים נפלאים של פרי הדר מתוק ומרוכז עם נגיעות של עץ ואדמה. 18% אלכוהול לא מורגשים ביין כל כך סמיך ומלא. משהו מיוחד לפורים.
המחיר 249 ₪

Port Premium Style Wine – יין רימונים בסגנון פורט פרימיום – יקב רימון 
יקב רימון מייצר יין בסגנון פורט עשוי מרימונים אשר הגיעו לשיא הבשלתם ונבחרו מהחלקות הטובות ביותר של היקב. תסיסתו של היין הופסקה מוקדם על מנת לשמור על מתיקותו הטבעית של פרי הרימון, היין התיישן במשך 4 שנים בחביות עץ אלון צרפתי בשמש. האקלים הגלילי מאופיין בימים חמים ולילות קרים, ולכן שומר על איזון נכון של הטמפרטורות בחביות.
במהלך תקופת יישון ארוכה זו מתאדה כ-50% מהיין דרך נקבוביות העץ של החבית, ולכן היין מרוכז מאוד ועשיר בניחוחות וטעמים של פרי הרימון ובטעמי שוקולד, וניל ותבלינים אשר הוענקו ע"י החבית מכיל 18.5% אלכוהול. מומלץ להגיש בטמפרטורה 6-10 מעלות.
המחיר 190 ₪

מרינה 2003 – יקב בן-חיים
יין אדום מתוק מחוזק (בסגנון פורט) מהסדרה לאוהבי הים של יקב בן-חיים. היין הופק משישה זני ענבי יין איכותיים, מבצירים מאוחרים, המטופחים בכרמי היקב על הר מירון, והתיישן 60 חודשים בחביות גדולות של 600 ליטר מעץ אלון מסיבי, לפי מסורת הייצור של הפורט. נועד להמשיך ולהשתבח ביישון בבקבוק במשך שנים רבות.
צבע אדום רובי כהה ומרוכז, ניחוח מתקתק מהול באלכוהול. ארומה של קפה ונגיעות המזכירות קוניאק איכותי תודות לרמת האלכוהול הגבוה – 19%. טעמים של יין ושוקולד משחקים בחלל הפה וסיומת ארוכה שנמוגה אט אט.
המחיר 160 ₪

יקב ססלוב קדיתא – יין קינוח גלילי
עשוי 100% ענבי קברנה סוביניון הגדלים אורגנית בכרם בקדיתא הגלילי. ייצור היין נעשה בהשראת יינות קינוח מחוזקים בעולם: הפסקת התסיסה על ידי חיזוק באלכוהול המשמרת את המתיקות הטבעית של הענבים. כך מתקבל יין עשיר, סמיך, ומרוכז בטעמים, ברמת אלכוהול של 17% ומתיקות נעימה.
היין התיישן במשך שלוש עד חמש שנים בחלל היקב, על מנת לשמור על ארומות הפרי. לקראת סוף שנת 2010 נטעמו כל החביות על מנת להרכיב את הבלנד הרצוי. בעקבות הטעימה הוחלט על יצירת בלנד של חביות מהשנים 2005-2007.
צבע כהה ואטום. ארומה מתוקה ומרוכזת של פירות יער שחורים. טעם הממלא הפה בלגימה קטנה ומרוכזת, ובפה נפתח עולם טעמים האצור בבקבוק האפל.
המחיר 139 ₪ (בקבוק 500 סמ"ק)

Carmel Vintage – יקבי כרמל
היין מיוצר מענבי פטיט סירה מאזור הרי יהודה. במהלך התסיסה האלכוהולית הוסף כוהל ענבים למיכל, ולאחר יממה נסחטו הענבים והיין הועבר ליישון של 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
על מנת לשמר את מירב הפוטנציאל הגלום בו, המשקה בוקבק ללא תהליכי הצללה או סינון, ועל כן עשוי לפתח משקע טבעי במהלך התיישנותו בבקבוק.
יש לציין שיין זה מיוצר בסגנון יינות הווינטג' פורט המיוצרים בעמק הדו'אורו בפורטוגל. יינות אלה אינם מיוצרים בכל שנת בציר, והם מיושנים תקופות קצרות יחסית בחביות, אבל בעלי פוטנציאל יישון ארוך מאוד בבקבוק.
צבע כהה עד שחור סגול. ארומה של פירות יער שוקולד ווניל. בעל גוף ונוכחות תודות לריכוז הגבוה של פרי הענב בתהליך. מתיקות עשירה ומגוונת שעולה ויורדת בחלל הפה. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 18 מעלות. 18% אלכוהול.
המחיר 140 ₪

פורטורא 2009 – יקב טורא
ענבי הקברנה סוביניון הותססו כשבועיים בטמפרטורה של עד 29 מעלות. לאחר מכן הופסקה התסיסה ע"י הוספת אלכוהול. התיישנות בחביות ישנות במשך כ-34 חודשים, ולאחר מכן התיישנות נוספת בבקבוק. 20% אלכוהול.
צבע אדום כהה עד חום, ארומה עדינה מתקתקה, ועם קקאו ופירות יער. גוף מלא, מעט חמיצות שנעלמת מיד עם התגברות המתיקות של יין קינוח זה.
המחיר 125 ₪

נבל יין בסגנון פורט – יקב טפרברג 1870
עשוי 100% ענבי מרלו שנבצרו מחלקה מבודדת ובוגרת מאזור השומרון. כאשר היין הגיע לרמת המתיקות הנדרשת, נסחטו הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים והוסף כהל ענבים ליין עד לרמה של 16%, כדי לעצור את התסיסה ולשמר את המתיקות הטבעית. לאחר מכן היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות ישנות תחת כיפת השמים למשך 15 חודשים.
היין בעל צבע אדום כהה ועמוק, ארומה עשירה של פירות יבשים וקקאו. טעם עשיר וגוף מלא ורך. יין מאוזן ובעל סיומת ארוכה ומהנה.
המחיר 119 ₪

Galilee יין בסגנון פורט – יקב רימון
יין בסגנון פורט של יקב רימון, העשוי מרימונים אשר הגיעו לשיא הבשלתם .תסיסתו של יין זה הופסקה מוקדם על מנת לשמור על מתיקותו הטבעית של פרי הרימון. היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בשמש.
האקלים הגלילי, המאופיין בימים חמים ולילות קרים' שומר על איזון נכון של הטמפרטורות בחביות.
צבע אדום כהה ואטום, ארומה חדשה של רימון (לא כל כך מוכרת ביין ) ובטעם אלכוהולי ופירותי בעוצמה בלתי רגילה. המון רימון מעורר ומרענן. מתיקות מדהימה.18% אלכוהול. מומלץ להגיש בטמפרטורה של 6-10 ’מעלות.
המחיר 110 ₪

סגנון פורט סמוק אדיר 2009 כרם בן זמרה
יין המורכב מ- 60% קברנה סוביניון,20% שיראז ו- 20% שרדונה, מכרמים בגובה 870 מטר באזור יקב אדיר בגליל העליון.
הענבים הגיעו מבציר ידני מאוחר. בהגעת הענבים ליקב, האשכולות נבררו בקפידה והועברו לסחיטה על מנת לשמור על הצבע הייחודי של יין זה, ואז לתסיסה חלקית עד לרמת סוכר רצויה, והוספת כוהל ענבים על מנת לעצור המשך תסיסה.
תסיסה חמה ומהירה באמצעות שמרים ייחודיים, הביאה למיצוי נכון של הפרי תוך שילוב של אלכוהול גבוה המשתלב עם הפרי.
היין שהה 925 יום בחביות עץ אלון הנמצאות מחוץ ליקב. הפרשי הטמפרטורות בין יום ללילה, קיץ וחורף, מובילים למבנה מחובר ועגול של פרי מרוכז הנתמך ע"י אלכוהול גבוה – 18.5%.
ליין צבע כתום בהיר שקוף ונאה. ארומה של פירות נשירים מהאזור, מעט אננס ופירות יבשים. טעם עשיר סמיך ועבה בפה. מתיקות עם מגע של דבש ווניל, הנמוגה לאט ולא מכבידה.
המחיר: 100 ₪

יין פורט של Kedem – יבוא צור סוכנויות
יין בסגנון פורט מכרמים במדינת ניו יורק ארה"ב. זהו יין פורט אדום מתוק המכיל 18% אלכוהול.
בעל צבע כהה מאד ואטום, ארומה פירותית מתקתקה. גוף מלא וסיומת ארוכה. טעמי דובדבן ופטל ונגיעות פלפל. מרענן וקליל.
המחיר 65 ₪

בירה בסגנון קריק
בירה המבוססת על פרי ובעלת מתיקות מיוחדת, ועל כן חביבה במיוחד על הצד הנשי של העולם.

ליפמנס פרוטס Liefmans Fruitesse – יבוא נורמן פרימיום
בירה המבוססת על חמישה סוגים של פירות אדומים: תות, אוכמניות, דובדבנים, פטל וסמבוק (Elder). מתיישנת לא פחות מ-18 חודשים בחביות במבשלה.
בעלת צבע אדמדם, ניחוח מרענן ופירותי, טעם מתוק המאוזן בסיומת חמצמצה ומעודנת. מומלץ לשתייה עם קוביית קרח. משקה מרענן ליום חם. 4.2% אלכוהול.
המחיר 10-15 ₪

ליפמנס קווה – ברוט – יבוא נורמן פרימיום
בירת קריק זו מבוססת על ערבוב של כמה בירות מהמובחרות של מבשלת ליפמנס, ומכמות גדולה של דובדבנים בשלים המוספים לבירה ומושרים בה במשך שנה תמימה. התוצאה היא בירה עשירה במורכבותה בעלת צבע אדום כהה, המציגה מתקתקות פירותית, חמצמצות מרעננת, גוף מלא, וסיומת ארוכה של דובדבנים בשלים. 6% אלכוהול.
המחיר 20-30 ₪

דובל טריפל הופ 2012 – יבוא נורמן פרימיום
בירה זו יוצרה לראשונה בשנת 2007 כמהדורה חד-פעמית ומוגבלת שנועדה למכירה בתחומי בלגיה בלבד. התגובות הנלהבות והביקוש הגדול, אשר לווה בקמפיין צרכנים גדול בפייסבוק, הביאו את המבשלה לייצר אותה שוב שלוש שנים מאוחר יותר.
בדובל זו משתמשים בשלושה סוגי כשות (במקום שניים במהדורה הרגילה), וזאת בטכניקה מיוחדת ומורכבת.
מבשלת דובל החליטה לייצר כל שנה בירת טריפל הופ שונה ומיוחדת, כאשר מה ששונה בין כל בירה ובירה הוא הכשות השלישית. הפעם הכשות השלישית (בנוסף לסאאז הצ'כית וסטיריאן גולדינג הסלובנית) היא הכשות האמריקאית סיטרה, אשר מעניקה לבירה ניחוח הדרי במיוחד עם רמזים ללימון, אשכוליות אדומות ואפילו ליצ'י. הבירה נעימה לשתייה ואחוז האלכוהול הגבוה אותו היא מכילה – 9.5% (לעומת 8.5% במהדורה הרגילה) כמעט ואינו מורגש, בדומה לדובל הקלאסית. בשל היותה מהדורה מוגבלת ומיוחדת, הגיעו לארץ הגיעו מספר מצומצם של ארגזים.
המחיר 85-90 ₪ לבקבוק.

סיידר
משקה אלכוהולי על בסיס תפוחים או אגסים. לטעמי, אין כמו סיידר טוב להתחיל מסיבת פורים מבלי לאבד את הריכוז והצלילות.

ווסטונס פרימיום סיידר – יבוא נורמן פרימיום
סיידר תפוחים חצי יבש בצבע ענברי עמוק, המתיישן בחביות עץ אלון ובעל ארומה של תפוחים בשלים.
הסיידר מוגז, מרענן ועשיר בטעם. מומלץ להגישו עם קוביית קרח. 4.5% אלכוהול.
המחיר 12-15 ₪

ווסטונס סיידר אגסים אורגני – יבוא נורמן פרימיום
סיידר אגסים (Perry) המיוצר באופן מסורתי מאגסים אורגניים מובחרים. מוגז קלות, מרענן ופירותי עם טעם מודגש של אגסים. 6% אלכוהול.
המחיר 20-25 ₪

סטאופורד פרס – יבוא נורמן פרימיום
הסיידר הפופולארי ביותר שמייצרת המבשלה. בעל צבע זהוב בהיר, מוגזות נעימה וטעם מסורתי קליל ופירותי. הסיידר מגיע בפחיות של 500 מ"ל. 4.5% אלכוהול.
המחיר 25 ₪

סיידר אולד רוזי – יבוא נורמן פרימיום
סיידר מעורפל וחזק במיוחד, בעל 7.3% אלכוהול, המתובל בנדיבות. נקרא על שם מכבש התפוחים הנוסטלגי של מטחנת ווסטונס. הסיידר מיושן בחביות עץ אלון ומוגז קלות.
המחיר 20 ₪

משקאות מתחפשים
ואי אפשר לחגוג ולסיים סקירה זו מבלי לבחון כמה משקאות עתירי אלכוהול מחופשים למשקה אחר, או אולי בעלי טוויסט של טעם אחר בהם.

Blackface מאלט וויסקי
וויסקי מאלט סקוטי עם שם של כבש, מבטיח משהו אחר ואכן מקיים. זהו חיבור לא שגרתי של סוגי מאלט סקוטי שהצעיר בהם בן 8 שנים. ה"פנים שחורות" מכיל 3 רכיבים מהספייסייד (גלנרוטס, לינקווד ולונגמורן) אליהם מתווספים קאול איילה וטאליסקר.
זהו וויסקי עוצמתי, שלא כל אחד יכול להתמודד אתו נקי (סטרייט). נפתח ומתעדן עם מעט מים, אבל לא מאבד את יחודו גם לאחר תוספת זו.
צבע זהוב כהה, ארומה ההולמת מיד בחלל האף, ואפילו מרתיעה תחילה אבל מיד מתעדנת. עישון מורגש באף ואחר גם בחלל הפה. ארוך ונמוג לאט עם טעמי אגוז ודובדבן. מעט עץ מורגש אולם מיד נעלם. המחיר 280 ₪

וודקה ואן גוך בננה
וודקה ואן גוך עשויה מחיטה מובחרת ומחומרים טבעיים, וללא שימוש בתמציות וחומרי צבע. ואן גוך נחשבת לוודקה באיכות גבוהה במיוחד, והבקבוקים מעוצבים כולם כיצירות אמנות של וינסנט ואן גוך ונחשבים פריט אספנים מבוקש. 35% אלכוהול.
צבע שקוף שמנוני מאוד וסמיך, ארומה דומיננטית של בננה מתקתקה, ובטעם נגיעת בננה המעדנת את עצמת הוודקה והאלכוהול.
המחיר 209 ₪

ליקר שוקולד מנטה Chocolate Mint Liqueur
ליקר מבית הרמן ג'נסן. משקה זך בגוון פלטינה, בניחוחות שוקולד ומנטה. מרקם חלק ומשיי, בעל גוף מלא, וסיומת ארוכה ואלגנטית של שוקולד לבן ומנטה. מאוזן. 25% אלכוהול.
המחיר 139 ₪

דאנו דובדבנים – יקב מורד
שיכר קינוח אדום, מיוצר מדובדבנים מתוקים מזן בינג אשר גדלו בצפון הארץ. הדובדבן הבשל עובר תהליך תסיסה במיכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת. בתום התסיסה, לאחר שפייה וייצוב עובר למיכלי יישון למשך 8 חודשים, ולאחר מכן לסינון עדין ולמילוי.
זהו שיכר עדין ולא אלכוהולי מדי, המשאיר מקום רב לטעמי הדובדבן הממלאים את חלל הפה. מומלץ להגיש עם קרח. 13.5% אלכוהול .
המחיר 85 ₪

אבסולוט פפר
וודקה מתובלת בפלפל אדום חריף. אבסולוט, הוודקה השבדית המפורסמת בעולם, מיוצרת משנת 1879 מדגנים הגדלים בדרום שבדיה, ועוברת שלושה זיקוקים לפי מסורת של למעלה מ- 400 שנים.
וודקה מצוינת לקוקטייל מעורר לפני מסיבת הפורים. 40% אלכוהול.
המחיר 75 ₪


VODKA BLAGOFF DOUBLE ESPRESSO
וודקה בלגוף עשויה מרכיבים טבעיים הגדלים בסביבה אקולוגית מוגנת באוקראינה, ולמרות זאת נמכרת במחיר נמוך יחסית.
בלגוף דבל אספרסו מצוינת לקוקטיילים או כתוספת לכוס קפה. 40% אלכוהול. המחיר 70 ₪

ערק מלאכי בטעם קפה
זהו ערק שמיוצר בחביות עץ ועובר תהליך יישון באותן חביות. הערק יוצר במקור ע"י משפחה שומרית באזור צפון עירק, שכל עיסוקה היה ייצור אלכוהול.
קיבל את שמו בזכות סיפור עם על המלאכים שלא עמדו בפיתוי ריחו של הערק, והפכו לחלק בלתי נפרד מתהליך הזיקוק כאשר ירדו והתיישבו על חביות הערק.
צבע חום קפה בהיר ושמנוניות אופיינית לערק. ארומה של אניס ופולי ערביקה מהולים באדי אלכוהול.
מרענן ומהווה חידוש למשקאות האניס. 35% אלכוהול.
המחיר 60 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר