פסח 2013: סיבה טובה ליהנות מיינות ישראלים

אנשים אחרים סתם נהנים מיין בחג הפסח. אלון גונן מוצא משמעות מיוחדת, ונותן אינטרפרטציה משלו לחג החרות. תאהבו או לא; שיהיה חג שמח

אוטוטו אליהו מתדפק על הדלת, או שמא זו הממשלה החדשה, בה ריח צחנת שלטון עושקי החילונים נעלם וחוזר למקומו הטבעי, אי שם באופוזיציה, לעוד המון שנים בעזרת השם. וזו כבר סיבה טובה ליהנות מיינות ישראלים בחג הזה.

יקב ארזה: קברנה סוביניון 2011 סדרת A
צבע אדום עמוק עם שוליים ארגמניים, היין צלול ובוהק. ריחות משובחים של קקאו וריבת אוכמניות משובחת. בפה יש התפוצצות של טעמי פרי בשלים, עם חמיצות קרירה שמעניקה חוויה מרשימה. אפטר טייסט מרענן.
המחיר 45 ₪ – וואו, מחיר מדהים ליין מדהים.
היין ישתלב נפלא עם רוסטביף מפולפל מאוד.

יקב ארזה: מרלו 2011 סדרת A
צבע אדום יפה וצלול. ריחות של תותי עץ בשלים ומעט עץ חדש. בפה היין משחרר המון טעמי עשבי תיבול רטובים עם מתיקות פרי מאוזנת וקלילה. מרלו מלטף.
המחיר 50 ₪
עוף בתנור או עוף בשזיפים יהיו שילוב טוב.

יקב אדיר: קברנה סוביניון 2011אבי רוזנברג, יקב אדיר
צבע היין סגלגל יפה, ריחות של ריבת דובדבנים משובחת עם מעט טבק ואדמה רטובה. הארומות ארוכות וטובות. בפה אכן יש כל מה שמצופה מענבי קברנה סוביניון צפוני שטופלו ביד נאמנה, והחבית האמריקאית אכן מורגשת לצד החבית הצרפתית.
אבל אם הייתה זו טעימה עיוורת, הייתי חושב שזה קברנה סוביניון טוב של דלתון או רמת הגולן. מיקב בוטיק כמו אדיר חיכיתי לעקצוץ מרגש ולטעם אישי ביין שהיה ביין של אדיר בשנים הקודמות.
לצערי משהו התפקשש. שיהיה ברור: היין טוב, אבל מאדיר אני מצפה ליותר.
המחיר 90 ₪
שתו עם שוק טלה או קונפי אווז.


יקב ויתקין: מסע ישראלי לבן 2012

בלנד של ענבי רוסאן, ויונייה, קולומבאר וגוורצטרמינר – הרבה מאוד ענבים סוליסטים שלכל אחד מהם יש הייחודיות שלו, ולך תחבר את כולם כדי שבפה נקבל יין. וכן, מה לעשות, בויתקין יודעים את העבודה.
היין מאוד פריך ורענן, בעל חמיצות נפלאה בפה עם ריח הלימון והאשכולית הבוסרית, ולאחר כמה שניות וערסול הכוס מגיעים טעמי האפרסק הלבן ומעט פרי טרופי מענבי היויונייה והרוסאן. אפטר טייסט של דבש והמון פרי הדר.
יין קייצי מדהים. המחיר 75 ₪
שתו עם דגי ים בגריל או טונה עסיסית צרובה.

יקב טפרברג: רוזה סילבר 2012
ענבי קברני סוביניון נסחטו בעדינות מרבית, והתירוש הסמוק קיבל גוון אפרסק מדהים. ריח עדין של פרי טרי מובחר וטעם מאוד מעודן וחד.
יש תחושה שלא נגעו בתינוק הזה. סחטו ועטפו בהמון אהבה.
המחיר 40 ₪.
הכינו עבורו דגים מכל הסוגים. צלויים, מבושלים, מטוגנים.

יקב טוליפ: מוסטלי קברנה פרנק 2010
בלנד מענבי קברנה פרנק וענבי מרלו.
זה יין שובב. כבר בערבול הכוס, הפרחוניות מתפרצת. המון עשב טרי וירוק, פלפל ירוק, וטראח – פתאום קופץ הפרי הבשל שמאזן את הארומות המאוד קופצניות.
בפה היין מאוד קריספי, וטעמי הפרי המתקתק שמגיעים מהמרלו מאזנים את הכול.
קברנה פרנק מאוד מהנה ומאוד מיוחד.
המחיר 79 ₪.
מתאים מאוד לרוסטביף קר עם חרדל חריף.


יקב יתיר: יער יתיר 2009

בלנד מענבי קברנה סוביניון, פטי ורדו ומרלו.
בלנד בורדו קלאסי עם יינן קלאסי, ואכן היין נמצא בליגה של היינות הישראלים המשובחים, וללא ספק מעניק חוויה בינלאומית.
260 ₪ מחיר החוויה. יקר, נכון, אבל גם אני גובה 450 ₪ לסועד בארוחת ליל סדר, ויש מי שמשלם לי.
להגיש אוכל טוב לצד היין המשובח הזה.

יקב יתיר: פטי ורדו 2009
תוספת של 15% מרלו עושה את ההבדל בין יין זה ליינות פטי ורדו זניים אחרים.
היין קצת יותר מרוכך, קצת יותר עגול, ויש איזון נפלא בין חמיצות לבשלות פרי.
המחיר 140 ₪
מתאים עם בשר עתיר שומן, אוסובוקו טלה.

יקב טריו: ספיריט 2011
בלנד מענבי קברנה סוביניון, שיראז ופטי ורדו.
היין הכי מתאים לאוכל שנתקלתי בו השנה. מאוזן מאוד, תבלינים טובים לצד פרי בשל עם רמת חמיצות ואלכוהול מדויקים. העץ נמצא בשוליים ומעניק מעט עישון ועקצוץ מעניין. יין אלגנטי.
המחיר 90 ₪
אוכל אמרתי כבר.

יקב כהנוב: פטי ורדו 2010
צבע שחור בוהק וצלול, ארומה נפלאה של סיגליות ומעט ירקרקות בקצוות. בערסול הכוס היין סמיך. בפה יש המון שוקולד מריר, טעמי הרימון מדהימים, ובאפטר טייסט ההל עושה שמח בפה.
המחיר 80 ₪.
צלעות טלה עסיסיות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר