מרינדו זה גם יין ולא רק בשר

אנשי מרינדו יודעים כי יין הולך מצוין עם בשר והחליטו שכדאי שהיין יהיה שלהם ומתאים לבשריהם במסעדות ולקנייה הביתה. על המשימה הופקד דני מאור, בעל כרמים ויקב הנושא את שמו, והכרמים ממוקמים בתל פארס

מרינדו הבשר מהגולן, הנו מכלול של גידול ושיווק בשר טלה טרי, שיווק בשר עגל טרי, דני מאורמסעדת בשרים, מעדנייה, קצבייה, משלוחי בשר בכל הארץ, מסעדת בשרים כשרה בכינרת, אירועים בכינרת – מקווה שלא שכחתי משהו.

אנשי מרינדו יודעים כי יין הולך מצוין עם בשר והחליטו שכדאי שהיין יהיה שלהם ומתאים לבשריהם במסעדות ולקנייה הביתה.
על המשימה הופקד דני מאור, בעל כרמים ויקב הנושא את שמו. הכרמים שלו ושל מרינדו ממוקמים בתל פארס שברמת הגולן.
בסך הכל מייצר מאור למרינדו 7,000 בקבוקים ולעצמו 18,000 ביקב הממוקם במתחם מרינדו בעין גב ומחולק לשני מתחמי ייצור והיינות עשויים בשתי שיטות ייצור שונות.

דני, טייס מסוק ותיק בחיל האוויר, מגיע לתל אביב לעתים קרובות למדי (כשלוש פעמים דיויד רודס עם מרלו מרינדובשבוע) כטייס ("יום העבודה" שלו), ומטיס נוסעים בין תל אביב לאילת.
במפגש איתו במעדניית מרינדו ברחוב אחד העם 56, בצמוד לבורסה לניירות ערך, הוא סייע לקדם את ארבעה היינות שהוא עושה עבור מרינדו.

ארבעת היינות, שלושה יינות זניים ובלנד אחד, מסתכמים ל- 7,000 בקבוקים (4,000 של הבלנד וכ- 1,000 לכל אחד מהזניים).
מרינדו מרלו 2011 – 79 ש"ח (88 נקודות) הוא הקל משלושת היינות. טאנינים צעירים נותנים ליין נשיכה קטנה, ו- 14% אלכוהול עושים יין זה להרבה יותר קל מאשר יינות מרלו אחרים מרמת הגולן, אשר בדרך כלל מתחרים בקברנה סוביניון מקומיים כיינות גדולים ושריריים.
עם זאת, מרלו זה יותר מזכיר לי קצת מרלו מיקבי בוטיק בקליפורניה. חומציותו הידידותית לאוכל וגוף קל עד בינוני, אולי אינם אידיאליים ללגימת היין בפני עצמו, אך הוא מתאים עם בשר שומני כגון נקניקיות עסיסיות או אפילו המבורגר מקושט בבצל מטוגן.

כמו כל היינות בסדרה זו, ענבי המרלו מגיעים מ- 10 דונם כרמי מרינדו בתל פארס שברמת הגולן, הצמודים ל- 14 דונם שבבעלות מאור, ומרוחקים חצי קילומטר בלבד מכרם תל פארס אותו שמו על המפה יקבי רמת הגולן עם יין הפרמיום ירדן סירה כרם יחיד שלהם. מרלו זה מציג שזיפים שחורים, רמזים לשוקולד מריר ואספרסו.

מרינדו קברנה סוביניון 2011 – 79 ש"ח (89 נקודות) נותן נימות זניות ספציפיות של קסיס וגרגרי יער, אך גם כמה ניחוחות בושם נעימים מודגשים עם דובדבנים שחורים ותחושת פה חמאתית משיית. פעם נוספת מציגה סדרה זאת את התאמתה הטובה למי שירצו יין לשתייה עם מנה יפה של אנטריקוט.
היין התיישן במשך 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות (מהן 50% חדשות). אף אחד מיינות מרינדו לא זכה לשהייה מוגזמת בחבית, וכולם מתאימים למזון טוב יותר מאשר יינות של יקבים אחרים המגיעים לעתים קרובות ל- 15% אלכוהול מאשר ה- 14% של סדרה זו.

הטוב ביותר לדעתי מבין ארבעה היינות שהוטעמו, היה בלנד מרינדו 2011 – 79 ש"ח (91 נקודות), תערובת שווה של קברנה סוביניון, מרלו וסירה (מה שלעתים קרובות אני מתייחס אליו כבלנד בסגנון אוסטרלי).
בדרך כלל איני מעריץ גדול של בלנדים מסוג זה, מפני שהקברנה סוביניון והסירה (או שיראז) נראים כנלחמים זה בזה על העליונות, יותר מאשר משלימים אחד את השני בכוס. אבל יין אלגנטי זה נראה מאוזן יותר מאשר רוב הבלנדים הדומים האחרים, וגורם לי לאופטימיות.
קסיס, שזיפים שחורים ואדומים, שובל של תבלינים ואבקת קקאו עם סיומת משתהה מתוקה של סורבה פטל שחור, הציגו קצת יותר אופי משל שלושת היינות האחרים. זה יין שהייתי שותה בפני עצמו, למרות שהוא מתאים היטב לצד צלעיות טלה על הגריל.

היין האחרון בטעימה היה סירה מרינדו 2011 – 89 ש"ח (89 נקודות). היין הזה היה מבחינתי במקום שני קרוב לבלנד מרינדו, אבל יש לי ציפיות כה גבוהות מסירה מרמת הגולן, שלא הוגשמו במלואן ממי שחשבתי כי יהיה כוכב הטעימה. אני מקווה שניהול כרמי מרינדו ע"י דני מאור יביא לשיפור בבציר 2013 ואילך.

יין זה עשוי לפתות אוהדים של סירה מצפון עמק הרון עם רמזים לפלפל שחור, אבל נימת הפטל שלו מילאה רק תפקיד של כינור שני בתחושת הטרואר שהייתה עשויה להשתקף בכרם או ביקב. היין טוב, אך לטעמי פחות מיינות סירה אחרים מרמת הגולן בהם התאהבתי. יש לציין שאחרים שהשתתפו בטעימה אהבו יין זה מבין הארבעה. אני יכול להבין למה, אבל עדיין לא מסכים איתם.

כדי ליהנות מיינות הסדרה, עליכם להגיע למסעדות מרינדו או לחנויות שלהם. תנו להם לצלות עבורכם על הגריל מהבשרים שלהם כדי ליהנות במקום או לקחת הביתה כמה ממעדני הבשר שלהם.
עכשיו, אחרי שטעמתי את מה שדני מאור יכול לעשות עם ענבי מרינדו ויינות תחת מותג פרטי, אני מצפה בקוצר רוח למה שהוא יפיק תחת שמו שלו מענבי תל פארס בעתיד הקרוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר