יקב רמות נפתלי – בידול דרך הזנים

המרתף של רוזנר בכפר סבא ממשיך בסדרת מפגשים עם יקבים וייננים המגיעים לחדר הטעימות עם מגוון יינות מעניינים. הפעם התארח יקב רמות נפתלי עם הבעלים והיינן איציק כהן

במפגש סביב שולחן ערוך וגדוש גבינות, לחם כפרי ושמן זית, נאספו חברי מועדון החברים של "המרתף של רוזנר" בכפר סבא, כדי לפגוש את איציק כהן, הבעלים והיינן של יקב רמות נפתלי שהגיע מהמושב הגלילי שעל שמו נקרא היקב.

מספר איציק כהן: "כרמי יקב רמות נפתלי נטועים בעמק קדש; אזור מיוחד בו גדלו ענבי יין משובחים כבר בימי קדם. עמק קדש קיבל את שמו מתל קדש העתיק, שנמצא בקרבת מקום והיווה את מבצרו של שבט נפתלי בימי המקרא. בתנ"ך מוזכר תל קדש כעיר מקלט המקודשת ללוויים, וכונתה "קדש בגליל בהר נפתל". היום עורכים חפירות ארכאולוגיות בעמק, ובין היתר מצאו אמפורות, גתות יין, חדרי אחסון ליין ומטבעות עתיקים".

והוא מוסיף: "יקבי רמת הגולן גילו את הטרואר המיוחד של העמק, והתחילו עם 100 דונם ענבי קברנה סוביניון שיועדו לסדרת קצרין היוקרתית. היום יש בעמק קדש כ- 5,000 דונם של ענבי יין, שמשמשים את רוב היקבים בארץ".
כהן מציין שהוא מגדל 25 דונם, מהם הוא מפיק 10,000 בקבוקים בשנה, וכן מוכר ענבים ליקבים אחרים.

יקב רמות נפתלי הוקם כתחביב בשנת 2003, עם ייצור של 1,000 בקבוקים ראשונים מענבים בחלקה הצמודה לביתו של איציק, והיה היקב הראשון במושב, בו יש היום שלושה יקבים נוספים.
איציק כהן רוצה לבדל את עצמו משאר היקבים, וזאת הוא עושה ע"י זנים שאותם חיפש וכך הגיע לזן הברברה, אותו הוא הביא וביית בישראל, עם דונם ראשון שהיה פריצת דרך לזן זה בישראל.
היום מגדל איציק כהן שישה זני ענבים: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, פטי ורדו, מלבק וברברה.
היינות חלקם זניים וחלקם בלנדים של כהן, כאשר ליקב יש מגוון חביות בגדלים שונים.

תוך כדי הסיפורים טעמנו יינות, שחלקם היו בבקבוקי מגנום שבהחלט הוסיפו נופך לטעימות.

דואט 2008
הדואט נחשב לאחד מהיינות היותר מוכרים והפופולריים של היקב. זהו בלנד בו ערבוב הזנים נעשה לפני הכנסתם לחביות: 60% מרלו ו- 40% קברנה סוביניון. הבלנד נכנס לחבית עץ מיוחדת של 2000 ליטר, ובכך מתקבלת השפעה מופחתת של העץ, והענבים הם נותני הטון ביין.
הצבע יפה, כמעט חום. ארומה עוצמתית מעט אלכוהולית מדי (אולי היה חסר חדרור). יין עגול ונעים בפה, ומעט נשיכות קלות של הקברנה עולות ונעלמות.
המחיר 90 ₪

מלבק 2011
יין צעיר מ-100% ענבי מלבק.
צבע אדום מעט בהיר, שמנוני ונעים למראה. ארומה נעימה של אדמה רטובה ופרי יער. טעמי פירות יער, קסיס. היין תופס בצדי הפה. ארוך ולא מרפה. יין צעיר ועוצמתי. 13.7% אלכוהול.
המחיר 130 ₪

פטי ורדו 2011
לדברי איציק כהן, זן הפטי ורדו הוא אחד הכוכבים העולים של היקב, וחביב קהל המבקרים בו.
ענבי הפטי ורדו מבשילים יחסית מאוחר לשאר הזנים גדלים בכרם. תנאי האקלים בעמק קדש – הקרקע, השמש החזקה ביום וקור הלילה, מתאימים במיוחד להתפתחות הענבים.
הפטי ורדו מתיישן בחביות חדשות מעץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים, וביקב מייצרים רק 800 בקבוקי פטי ורדו כל שנה.
הצבע כהה, כמעט שחור, בעל שובל אדום. ארומה עוצמתית של פרי, ובטעימה תופס מיד ותוקף, אבל מיד מרפה ומתעגל בחלל הפה. סיומת קצרה. 13% אלכוהול.
המחיר 130 ₪

שיראז 2010
ענבי השיראז נבצרו בבציר ידני, והיין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות במשך 10 חודשים.
צבע אדום נוטה לשחור, ארומה של אדמה רטובה ופרי נשיר. בטעימה תופס מיד בלשון ולאורך זמן, ועולה חמיצות קלילה וארוכה בצדי הלשון.

קברנה סוביניון 2006 בבקבוק מגנום
יין זה הוא אחד הראשונים של היקב שקיבל הכרה, ובתחרות אשכול הזהב 2010 זכה במדליית כסף.
יבול הענבים היה נמוך, ואיכות היין ביטאה את כל המרכיבים. היין התיישן בחביות עץ אלון צרפתי חדשות במשך 20 חודשים, ועבר תהליכי הצללה טבעיים ללא סינון.
הצבע אדום אטום עם שובל בהיר יפאפה. ארומה עם מעט חמיצות תות ופרי יער. בטעימה מיד מורגשת חמיצות שנעלמת, והיין תופס אבל לא לאורך זמן. קברנה לא תוקפני, ולטעמי נמצא בשיאו.

קברנה סוביניון 2008

מספר איציק כהן: "אחת לכמה שנים יש שנה מיוחדת, שנזכרת בין מביני היין כשנת בציר שלא שוכחים. כזה היה בציר 2008, ובדרך כלל יין מבציר טוב מתפתח לאט, ורק כעבור כחמש שנים מתחילים להרגיש את המיוחד שבו".
והוא מוסיף: "בציר 2008 התאפיין בחורף קר שנתן מנות קור טובות לכרם, ולאחר מכן הופעת פרי אחידה בלבלוב הכרמים. הבשלת הענבים הייתה אחידה והדרגתית, מה שנתן להבשלות הפנוליות להתפתח כראוי. כל אלה יחד הביאו ליין איכותי במיוחד, כאשר כבר בהיותו בחבית ולאחר הביקבוק, הבחנו שיין מיוחד הולך ומתפתח לו בבקבוקים".
היין עבר יישון בחביות עץ למשך שנה וחצי ונשאר להתפתח בבקבוקים לפני הוצאתו למכירה שנתיים נוספות.
הצבע סגול כהה, שומני עם נטפי שומן נהדרים על הכוס. ארומה פירותית נעימה. תופס מעט ונעים בפה, אבל לא אגרסיבי כמו שקברנה סוביניון יודע להיות. טעם עדין וכייפי. יין שיש לו עוד כמה שנים להביע את עצמו.

שיראז-קברנה 2008
בלנד ייחודי של איציק כהן, בו יש שילוב של יין מזנים שונים ומשנות בציר שונות. שיראז-קברנה מורכב מבלנד של 60% שיראז מבציר 2008 שהתיישן שנה בחביות חדשות, בתוספת של 40% קברנה סוביניון פרימיום מבציר 2007 שהתיישן 25 חודשים בחביות.
צבע אדום כהה ומבריק, עם שובל אדום ורחב בשולי הכוס. ארומה של פרי אדמה, אגוזי קמעא ומעט פרי יער. תופס מיד את הלשון ומעט את החך. לא מרפה לאורך זמן, ועולה גם חמיצות נעימה בהתחלה, ואז צצה התוקפנות של הקברנה והיין תופס ולא מרפה לאורך זמן.
המחיר 110 ₪

ברברה 2012
זן הברברה קשה יחסית לגידול, ועל כן לא בכל שנה עושים ממנו יין. זהו יין צעיר, שבוקבק רק שבוע לפני הטעימה.
צבע אדום בהיר עם ארומה מאד פירותית, דובדבן ותות מורגשים. חמיצות שמיד נעלמת. טעם פירותי של נשירים כמו תפוח עץ ירוק.
המחיר 145 ₪

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר