מרץ 2015: הסיור האולטימטיבי של איש הענבים ליקבים הגדולים בבורדו

מרכז היין איש הענבים יקיים בחודש מרץ 2015 סבב נוסף של הסיור האולטימטיבי ליקבים הגדולים בבורדו, המוצע לחברי מועדון הבית. כדאי מאוד להצטרף אליהם. כל מי שכבר השתתף, או אפילו ניסה לארגן לבדו סיור דומה (אך לא זהה – כי כאן נכנסים ליקבים שבדרך כלל דלתותיהם סגורות, מוזמן לקרוא, ואם יכול – גם להצטרף

מרכז היין איש הענבים יקיים בחודש מרץ 2015 סבב נוסף של הסיור האולטימטיבי ליקבים הגדולים בבורדו, המוצע לחברי מועדון הבית. כדאי מאוד להצטרף אליהם. כל מי שכבר השתתף, או אפילו ניסה לארגן לבדו סיור דומה (אך לא זהה – כי כאן נכנסים ליקבים שבדרך כלל דלתותיהם סגורות, מוזמן לקרוא, ואם יכול – גם להצטרף.

מסלול הטיול
יום ראשון – 8 מרץ, 2015
הגעה לשדה התעופה של פריז וטיסה מקשרת לבורדו. הגעה למלון בסביבות השעה 17:00. לאחר קבלת פנים שתכלול שמפניה, גבינות צרפתיות ופירות טריים נפרוש לחדרים להתארגנות קלה ונצא לסיור קצר בעיר בורדו שיסתיים בביסטרו מהנחשבים בצרפת כולה בשם: 'La Tupina' שם נחגוג את תחילת הסיור.

יום שני – 9 מרץ, 2015
יציאה בבוקר, לאזור היין המפואר Pauillac’', שם נתחיל את הסיור באחד היקבים הנחשבים המפורסמים ביותר בבורדו: 'Chateau Mouton Rothschild' , היקב עבר שיפוץ מאסיבי וכולל גם מוזיאון מרתק. לאחר הסיור וטעימת היין נעצור להפסקת צהריים קלה בביסטרו בו סועדים הייננים המקומיים: 'La Salamandra', לאחריה נבקר ביקב 'Chateau Lafite-Rothschild' . מיד אחריו נמשיך ליקב 'Chateau LaTour'. לאחר ביקור בשלושת הענקים הללו נפרוש להתרעננות קצרה בבית המלון ולאחריה ארוחת ערב בביסטרו צרפתי קטן ומקסים הפונה בעיקר לקהל המקומי. תפריט היום כתוב בגיר על לוח, בצרפתית קולחת ומוגשים כיצירות אומנות של שף אומן.
הגעה למלון בסביבות השעה 18.30 . נחזור למלון להתארגנות קצרה ונמשיך לארוחת ערב, טעימה ומיוחדת בביסטרו צרפתי חבוי מעין בשם: 'l'Escorial'.

 

יום שלישי – 10 מרץ, 2015
היום נדרים לאורך הגדה השמאלית לכיוון אזורי היין 'Pessac-Léognan' ו- 'Sauternes-Barsac'. נגיע ליקב הוותיק 'Château Haut-Brion' לטעימה וסיור בכרמים העוטפים מכל עבר את היקב. בתום הסיור והטעימה נשלב טעימה נוספת של האחות הצעירה 'La Mission Haut-Brion'.
ארוחת צהריים קלה באזור 'Sauternes' (לא כלול במחיר) שלאחריה נבקר ביקב החשוב והנחשב בעולם ליינות קינוח הלא הוא יקב 'Château d'Yquem' ונטעם מהמשקה בעל גוון הזהב והטעם השמימי. משם נמשיך לביקור ביקב נוסף מבין יצרני העידית של יינות הקינוח באזור סוטרן: 'Château Clos Haut-Peyraguey'. המלצה ליציאה לארוחת ערב במסעדת כוכב מישלן מהנחשבות והטובות באזור: 'Le Gabriel'. (לא כלול במחיר הסיור)

יום רביעי – 11 מרץ, 2015
את היום נתחיל ביקב 'Domain de Chevalier' בו נוכל להתרגש במיוחד מהסבריו התיאטראליים, המקצועיים והמעניינים של מנכ"ל היקב;Mr. Remi Edange , נטעם את היין הלבן המרגש והידוע של היקב וכמובן את האדומים הנפלאים. בהמשך היום נכונו לנו גם חוויית יין נפלאה וגם חגיגה קולינארית ביקב 'Chateau Smith Haut-Laffite' הנחשב כאחד היקבים המיוחדים והחשובים באזור בורדו. הכרמים עוטפים את היקב ב 360 מעלות, פסלים ענקיים מוצבים בינות לכרמים והמיוחד והמייחד את היקב- מלון וספא יין עוצרי נשימה ובצמוד להם מסעדה כפרית ייחודית המגישה את מיטב המאכלים הטיפוסיים המאפיינים את המטבח הבורדלזי.
למעוניינים בטיפול מפנק בספא היין, טיפול הנמשך כחצי יום בעלות של כ- 200 יורו, ניתן לוותר על הביקור ביקב, ולאחר הטיפול המשך ישיר למסעדה 'La Table du Lavoir' בה נצטרף ליתר הקבוצה לארוחת צהריים ארוכה ומפנקת (לא כלול במחיר הסיור). לאחר הארוחה נחזור לסיור בעיר בורדו כולל ביקור בחנות יין מרשימה במיוחד כמו גם בחנות יין נוספת בה רוכשים המקומיים את מיטב יינות בורדו במחירים אטרקטיביים במיוחד. אחר הצהריים והערב יוקדשו לזמן חופשי לקניות וטיול בעיר היפה בורדו.

יום חמישי– 12 מרץ, 2015
היום נתמקד בגדה הימנית של הגארון, אל אזורי היין האופנתיים והנחשבים ביותר כיום'Saint Emillion' ו'Pomerol'- המוגדרים כאזורי המרלו. נתחיל ביקב 'La Clotte' הנמצא ב- 'Saint-Émilion', יקב אשר מעט אנשים בעולם חוו את החוויה האולטימטיבית ליהנות מהיין היוצא מבית זה, היקב נחשב לסוד השמור של יינני בורדו שנוהגים לשמור לעצמם את היין של היקב הקטן והאיכותי הזה נטעם מהיין בליווי הגברת הראשונה של היקב בשולחן הטעימה המצוי על שפת הכרם.
עם סיום הביקור נבקר ביקב נוסף ונחשב 'Chateau Figeac' סיור ביקב המשובח בליווי היינן, טעימת יינות ולאחר פרידה מהיקב ניכנס למרכז הכפר Saint Emillion לסיבוב בכפר הימי-ביניימי אשר בין חומותיו כאילו מסתתרים עשרות חנויות יין. לאחר ארוחת צהריים קלילה בסמטאות הציוריות (לא כלולה במחיר) נמשיך לביקור ביקב 'Chateau Tertre Rotebeuf' בו נכיר יינן ואת הדמות הכי ציורית באזור בורדו 'Mitjavile 'Francois. ההסברים שלו על יין וטרואר לא דומים ולו במעט לכל אשר שמענו עד היום. האיש מופיע כאילו בהצגת תיאטרון, הבעות פניו, תנועות ידיו והדרך בה הוא מתנועע יגרמו לכולם להתרגש ולצחוק עד דמעות. לסיום ניטעם יינות מתיישנים של היקב כמו גם טעימת חביות ובהחלט נוכל לסכם את הביקור ביקב קטן זה כמעט כגולת כותרת. משם נמשיך לאחד היקבים המוערכים ביותר באזור, 'Chateau Troplong-Mondot', לאחר ביקור ביקב היפיפה והמושקע נתיישב לסעודת ערב חגיגית במסעדה האלגנטית: 'Les Belles Perdix' הממוקמת בתוך היקב, שם נחגוג את הערב האחרון של הסיור שלנו.

 

יום שישי – 13 מרץ, 2015

 

ביקור ביקב המהולל Chateau Cheval Blanc, מהפנינים של בורדו. אירוח אישי במיוחד ביקב שנבנה מחדש לאחרונה ע"י הארכיטקט המוערך כריסטיאן דה פורצמפארק. אחרי היקב, כמה שעות חופשיות לביקור וסיור בעיר בורדו. נתפזר במרכז העיר, נקבל הדרכה קצרה לצורך התמצאות וכל אחד (או כולם יחד) ייהנה מכמה שעות של התרגעות. נקנח את הסיור במסעדה מיתולוגית לבשרים בשם L'Enrecote המגישה תפריט אשר מורכב מסטייק אנטרקוט חלומי פרוס, סלט ירוק וצ'יפס. נשמע הזוי אולם גם בפריז כמו בבורדו, כחצי שעה לפני הפתיחה התור שמשתרך לפני המסעדה מעיד על החוויה המצפה לנו.
בשעות אחר הצהריים נצא לשדה התעופה של בורדו לטיסה חזרה לארץ.

 

מה כולל:
• ערב היכרות, הדרכה וטעימות של יינות בורדו בבית איש הענבים ביפו.
• טיסות: תל אביב-פריז-בורדו וחזרה (טיסה סדירה).
• מיניבוס יוקרתי צמוד עם נהג צמוד.
• לינה במלון מפואר במרכז בורדו.
• ארוחת בוקר בכל יום.
• ארוחת ערב בביסטרו מהחשובים בצרפת ‘La Tupina’.
•  ארוחת צהריים בביסטרו 'La Salamandra'
•  ארוחת ערב במסעדת שף חבויה: 'L'Escorial'.
• ארוחת ערב במסעדת שף כפרית ‘Les Belles Perdix’ בכפר – Saint Emillion".
• ארוחת צהריים במסעדת 'L'Entrecote'
• תאום וכניסה לכל היקבים ברמת VIP.
• טעימות על ציר הזמן, טעימות חבית.
• מקסימום משתתפים בקבוצה: 15.
• מלווה מקצועי.
• מחיר: 3,200 יורו ליחיד בחדר זוגי*.
• ניתן לשדרג חדרים במלון לפי דרישה.(* תוספת 250 יורו לתפוסת יחיד בחדר זוגי).
לידיעתכם: ייתכנו שינויים במחיר עקב שינויים בהיטלי הדלק והביטחון אשר מתקבלים מעת לעת מחברות התעופה.

הערות:
• ניתן לקזז ממחיר הסיור את כרטיס הטיסה, לנרשמים אשר יש ברשותם כרטיסי חינם, נקודות, מיילים, או שדרוג מכל סוג. במקרה ויקוזז מחיר הטיסה (600$), אחריות להגעה לבורדו וההגעה למלון ע"י המשתתף.
• יין בארוחות יתואם בין המשתתפים במקום ויירכש בנפרד. (לא כלול במחיר הכולל)
• ארוחות צהריים אינן כלולות במחיר. למעט הארוחה ביום השני לטיול והארוחה ביום האחרון לטיול.
• לא כלולים במחיר סעיפים אשר אינם ברשימת 'מה כולל'.
• ביטוחים אישיים שונים באחריות כל משתתף בנפרד.
• הגעה עצמית לנתב"ג.
• ההרשמה ושריון מקום באמצעות טופס הרשמה ותשלום מקדמה בסך 700 יורו למשתתף.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה ואו פנייה גם בטלפון.

איש קשר: גיא הרן, טל' 03-5180533 , 054-3389244
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר