בר היין של מלון המלך דוד – מחירים היסטוריים ולא היסטריים

החידושים הם לא בעיצוב, אלא בעיקר ביינות ובמספר מנות מתאבנים שמוגשות לראשונה בבר. מגוון עשיר ומגוון של יינות ישראלים מיקבים גדולים וקטנים יותר, בבקבוק מלא או בכוס

שמענו שבמלון המלך דוד בירושלים, נפתח בר יין חדש באולם "אוריינטל בר" בלובי של המלון. רצנו לבדוק 'הכצעקתה', והמסקנה היא: כן ולא.
אז בר היין אינו חדש, וגם לא חודש זה שנות דור. הוא עדיין לא אפלולי מספיק ולא מואר מספיק, והריהוט עדיין משנות טיכו, כשמשפחת ד"ר טיכו חיה בעיר.
הכניסה לבר אכן עדיין עוברת בתוך הלובי, שם רוב היושבים הם זוגות צעירים חרדים, הנפגשים על מנת להחליט אם ייצאו מכאן כבני זוג. 

יש משהו ממלכתי ומבוגר מאוד במלון המלך דוד, וזה לא רק בגלל דגל האו"ם בלובי עקב שהותו של באן קי-מון, מזכ"ל האו"מ.. למרות שמסעדת לה רג'נס של המלון, ששמה יצא לה ברחבי העיר, כבר קורצת לרבים שמוכנים להיכנס לקודש הקודשים על מנת לאכול ארוחה כשרה מעולה, קשה לי להאמין שצעירי ירושלים יציפו את הבר הישן-חדש של המלך דוד.

 

החידושים הם לא בעיצוב, אלא בעיקר ביינות ובמספר מנות מתאבנים שמוגשות לראשונה בבר. מגוון עשיר ומגוון של יינות ישראלים מוגש הן בבקבוק מלא או בבקבוק פתוח על בסיס של כוסות. בין היתר מוגשים יינות של היקבים הגדולים: רמת הגולן, ברקן, תבור, הרי גליל ובנימינה; ובין היקבים הקטנים אך האיכותיים יותר ראינו את היינות של קסטל, יתיר, טוליפ, רקנאטי, פלם, סגל, גוש עציון צרעה, מאיה ועוד. 

מלון המלך דוד הוא מהיקרים בארץ – לא כך בר היין שלו, עם מסלול טעימות של 100 מ"ל מארבעה יינות שיוצעו בכל חודש מחדש. זוג יינות ב- 59 ₪, שלישיית יינות ב-87 ₪, וכל הארבעה ב-111 ₪.
זו אכן הצעה מפתה, גם בהתחשב בכך שהיינות הם מהעידית של היקבים ולא מהזיבורית או מהליגה השנייה. כוסות בודדות נמכרות אף הן במחירים נוחים.

המלצר הנחמד ששירת אותנו, לבוש בתלבושת המכובדת של המלון, היה דניאל גדיי שעלה מאתיופיה ב- 1996, ובמבטא אתיופי מקסים ממליץ על יינות ומתמרן בקלילות של רץ מרתון אתיופי, בין השולחנות ובין השפות השונות של אורחי המלך דוד. טעמנו את הקריניאן של רקנאטי ואת המרה נוסטרום האדום של יקב מאיה מבית המדרש של טוליפ. שני יינות אדומים שהתאימו לערב ירושלמי חם.
אגב, ברשימת היינות מופיע תיאור קצר של כל יין ויין, עם הסבר של מה הוא מכיל ומהיכן הוא מגיע אלינו.

את עשרה המתאבנים מכין שף המלון דודו ביטון, שלדעתי הוא מוכשר מאין כמותו (קראו את הביקורת שכתבתי על מסעדת לה רג'נס של המלון).
טעמנו ברוסקטת ירקות (20 ₪), שהייתה טעימה חרף פשטותה. הספייסי סלמון (28 ₪) הייתה תלולית של דג סלמון נא וקצוץ, עם מעט ג'ינג'ר טרי ומלפפונים ואיולי צ'ילי פיקנטי. המנה הטובה ביותר הייתה פיש טמפורה (35 ₪) – מנה חמה של דג נילוס טרי בציפוי פריך ואיולי צ'ילי. חתמנו עם צלחת גבינות (55 ₪), לא מרגשת בכלל.
אם יש לי ביקורת על המתאבנים – לא טפאסים; זה המבחר המועט והשימוש הנרחב באילתית. למרות שהאילתית-סלמון איכותית, הייתי מצפה לגיוון רב יותר.

אז למי שרוצה ערב סולידי במלון היסטורי במחירים היסטוריים ולא היסטריים, בר היין החדש במלון המלך דוד הוא אלטרנטיבה כדאית ונוסטלגית.

בר היין של מלון המלך דוד
רח' דוד המלך 23, ירושלים (בתוך המלון)
טל. 02-6208888, 02-6208784

מדי ערב, 17:00 עד 24:30

 

 

צילום יורם אשהיים, יונתן לבני

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר