קדירת בשרים מיוחדת בבישול איטי

קדירת בשרים מיוחדת בבישול איטי עם יין אדום, ירקות שורש ותערובת תבלינים על מצע קרם שורשים. מרכיבים לכ- 4 מנות הגשה:  יש להיערך מראש כ- 24 שעות עם המרכיבים 250 גרם בשר שפונדרה 250 גרם בשר צוואר (מספר 8 ) 250 גרם בשר אנטריקוט 250 גרם חזה טלה 3 גזרים 4 בצלים 1 ראש סלרי 1 שורש פטרוזיליה 1 כרישה 50 גרם שיני שום שלמות 4 תפוחי אדמה בינוניים 2 ארטישוק ירושלמי 1/2 ליטר יין אדום תבלינים: 4 עלי דפנה, 5 יחידות פלפל אנגלי, חופן טימין קצוץ, חופן רוזמרין קצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם.אופן ההכנה:להשרות את הבשרים לאחר חיתוכם לקוביות ביין אדום למשך 24 שעות.לאחר זמן זה להוציא את הבשר לאחר סינון מהנוזלים.לשמור את הנוזלים בצד להמשך ההכנה. בשלב שני יש לעלות על אש גבוהה סיר עם שמן.מטגנים את הבשר מכל הכיוונים עד להשחמה של הבשר.להוציא את הבשר מהטיגון, ובאותו סיר לטגן את כל ירקות השורש אשר נחתכו מראש לקוביות . בשלב הבא יש להחזיר את הבשר לטיגון נוסף עם הירקות למשך 2 דקות.שופכים את הנוזלים של היין שהשארנו בצד, ונותנים ליין והצטמצם לחצי כמות.להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל.לאחר רתיחהלהוריד את האש לאש נמוכה ככל האפשר למשך 2.5 שעות.לערבב לעתים קרובות.לקראת סיום להוסיף את התבלינים ולערבב שוב. קרם שורשים:מרכיבים: 2 קילו תפוחי אדמה קלופים 150 גרם ארטישוק ירושלמי 150 גרם ראש סלרי 150 גרם שורש פטרוזיליה אופן ההכנה:לבשל את הירקות בסיר עם מים עד לריכוך הירקות. לסנן את הירקות מהנוזלים.לטחון את הירקות ביחד עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורד, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד .

קדירת בשרים מיוחדת בבישול איטי עם יין אדום, ירקות שורש ותערובת תבלינים על מצע קרם שורשים.

מרכיבים לכ- 4 מנות הגשה: 
יש להיערך מראש כ- 24 שעות עם המרכיבים
250 גרם בשר שפונדרה
250 גרם בשר צוואר (מספר 8 )
250 גרם בשר אנטריקוט
250 גרם חזה טלה
3 גזרים
4 בצלים
1 ראש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 כרישה
50 גרם שיני שום שלמות
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 ארטישוק ירושלמי
1/2 ליטר יין אדום
תבלינים: 4 עלי דפנה, 5 יחידות פלפל אנגלי, חופן טימין קצוץ, חופן רוזמרין קצוץ, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:
להשרות את הבשרים לאחר חיתוכם לקוביות ביין אדום למשך 24 שעות.
לאחר זמן זה להוציא את הבשר לאחר סינון מהנוזלים.
לשמור את הנוזלים בצד להמשך ההכנה.
בשלב שני יש לעלות על אש גבוהה סיר עם שמן.
מטגנים את הבשר מכל הכיוונים עד להשחמה של הבשר.
להוציא את הבשר מהטיגון, ובאותו סיר לטגן את כל ירקות השורש אשר נחתכו מראש לקוביות .
בשלב הבא יש להחזיר את הבשר לטיגון נוסף עם הירקות למשך 2 דקות.
שופכים את הנוזלים של היין שהשארנו בצד, ונותנים ליין והצטמצם לחצי כמות.
להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל.
לאחר רתיחהלהוריד את האש לאש נמוכה ככל האפשר למשך 2.5 שעות.
לערבב לעתים קרובות.
לקראת סיום להוסיף את התבלינים ולערבב שוב. 

קרם שורשים:
מרכיבים:
2 קילו תפוחי אדמה קלופים
150 גרם ארטישוק ירושלמי
150 גרם ראש סלרי
150 גרם שורש פטרוזיליה

אופן ההכנה:
לבשל את הירקות בסיר עם מים עד לריכוך הירקות.
לסנן את הירקות מהנוזלים.
לטחון את הירקות ביחד עם מלח, פלפל ואגוז מוסקט מגורד, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר