המבורגר קליפורניה עם גוואקמולה

מצרכים:2 כפות בצל מגורר1 אבוקדו גדול2 כפות מיונז2 עגבניות (רצוי תמר) מגולענות, מקולפות וחתוכות לקוביותכף כוסברה קצוצה2 כפיות מיץ לייםבשר טחון, כמות שתספיק ל-4 המבורגרים: 800 – 1,000 גרם. מלחפלפל שחור4 לחמניות המבורגראופן ההכנה:שוטפים את הבצל הקצוץ במסננת דקה מתחת למים קרים ומייבשים.בקערה בינונית מועכים את האבוקדו ומערבבים עם המיונז באמצעות מזלג.מוסיפים את הבצל, את העגבניות, עלי הכוסברה, מיץ ליים ואת השום ומערבבים היטב.מתבלים בנדיבות במלח, מכסים טוב עם ניילון נצמד או רדיד אלומיניום ושמים בצד.מכינים גריל לצלייה ישירה בחום גבוה של 230 – 290 מעלות.מכינים את הרשת לצלייה – מברישים במעט שמן או באמצעות חצי בצל טבול בשמן.קולים את הפלפלים החריפים על האש תוך כדי הפיכה מדי פעם, עד שהקליפה משחירה .מורידים מהאש ושמים בקעה מכוסה בניילון נצמד לכ-10 דקות.כשהפלפלים מתקררים מקלפים אותם ומסלקים את הגרעינים – כדאי לעשות זאת עם כפפות חד פעמיות כדי למנוע צריבה של הפלפלים. קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות ומתחילים להכין את ההמבורגרים.בקערה גדולה מערבבים את הבשר, הפלפלים החריפים, מלח ופלפל.מערבבים היטב באמצעות הידיים.מחלקים את הבשר ל-4 ויוצרים 4 המבורגרים בעובי של 2 ס"מ לפחות.טיפ של weber – באמצעות כף או אגודל יוצרים במרכז הקציצה שקע כך שמרכז ההמבורגר יהיה מעט יותר דק. דבר זה מאפשר צלייה אחידה של ההמבורגר ומונע ממנו להתבקע על הגריל.צולים את קציצות ההמבורגר בצלייה ישירה בחום גבוה, כאשר המכסה של הגריל סגור. מידת עשייה של מדיום דורשת 8-10 דקות. בזמן הצלייה הופכים את ההמבורגרים פעם אחת.הגשה:כשההמבורגרים כמעט מוכנים, קולים את הלחמניות על הגריל.מורידים מהאש את הבשר והלחמניות, מסדרים את ההמבורגרים על הלחמניות, ומוסיפים בראש כל קציצה כמות יפה של גוואקמולה.די אנס אס יבואנית Weber שנקר אריה 14, ת"ד 10068, פתח תקוה 49513 טל: 03-9241119משכית 9, איזור התעשייה הרצליה פיתוח טל: 09-9582121רחוב האומן 14 מרכז בנית תלפיות ירושלים 02-6732080אתר אינטרנט לרכישות ON LINE

מצרכים:
2 כפות בצל מגורר
1 אבוקדו גדול
2 כפות מיונז
2 עגבניות (רצוי תמר) מגולענות, מקולפות וחתוכות לקוביות
כף כוסברה קצוצה
2 כפיות מיץ ליים
בשר טחון, כמות שתספיק ל-4 המבורגרים: 800 – 1,000 גרם.
מלח
פלפל שחור
4 לחמניות המבורגר

אופן ההכנה:
שוטפים את הבצל הקצוץ במסננת דקה מתחת למים קרים ומייבשים.
בקערה בינונית מועכים את האבוקדו ומערבבים עם המיונז באמצעות מזלג.
מוסיפים את הבצל, את העגבניות, עלי הכוסברה, מיץ ליים ואת השום ומערבבים היטב.
מתבלים בנדיבות במלח, מכסים טוב עם ניילון נצמד או רדיד אלומיניום ושמים בצד.

מכינים גריל לצלייה ישירה בחום גבוה של 230 – 290 מעלות.
מכינים את הרשת לצלייה – מברישים במעט שמן או באמצעות חצי בצל טבול בשמן.
קולים את הפלפלים החריפים על האש תוך כדי הפיכה מדי פעם, עד שהקליפה משחירה .
מורידים מהאש ושמים בקעה מכוסה בניילון נצמד לכ-10 דקות.
כשהפלפלים מתקררים מקלפים אותם ומסלקים את הגרעינים – כדאי לעשות זאת עם כפפות חד פעמיות כדי למנוע צריבה של הפלפלים. קוצצים את הפלפלים לקוביות קטנות ומתחילים להכין את ההמבורגרים.

בקערה גדולה מערבבים את הבשר, הפלפלים החריפים, מלח ופלפל.
מערבבים היטב באמצעות הידיים.
מחלקים את הבשר ל-4 ויוצרים 4 המבורגרים בעובי של 2 ס"מ לפחות.
טיפ של weber – באמצעות כף או אגודל יוצרים במרכז הקציצה שקע כך שמרכז ההמבורגר יהיה מעט יותר דק. דבר זה מאפשר צלייה אחידה של ההמבורגר ומונע ממנו להתבקע על הגריל.

צולים את קציצות ההמבורגר בצלייה ישירה בחום גבוה, כאשר המכסה של הגריל סגור. מידת עשייה של מדיום דורשת 8-10 דקות. בזמן הצלייה הופכים את ההמבורגרים פעם אחת.

הגשה:
כשההמבורגרים כמעט מוכנים, קולים את הלחמניות על הגריל.
מורידים מהאש את הבשר והלחמניות, מסדרים את ההמבורגרים על הלחמניות, ומוסיפים בראש כל קציצה כמות יפה של גוואקמולה.

די אנס אס יבואנית Weber
שנקר אריה 14, ת"ד 10068, פתח תקוה 49513 טל: 03-9241119
משכית 9, איזור התעשייה הרצליה פיתוח טל: 09-9582121
רחוב האומן 14 מרכז בנית תלפיות ירושלים 02-6732080
אתר אינטרנט לרכישות ON LINE

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר