חומרים:
2 ק"ג נתח כף טרי אדום אדום
(ניתן להמיר את הכף בשייטל או צ'אכ)
מלח
פלפל גרוס
2 ענפי טימין
4 כפות שמן זית
לציפוי:
סילאן תמרים
250 גר' פיסטוק קלוף שלם טחון גס
אופן ההכנה:
משמנים את הנתח ומתבלים במלח ופלפל גרוס.
צורבים את הנתח במחבת משני צדיו עד להשחמה.
ממשיכים בצלייה כשעה בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות.
כאשר מסתיימת הצלייה מקררים מספר דקות ומורחים בעזרת מברשת את הנתח בסילאן תמרים.
מניחים את הפיסטוק הטחון בצלחת רחבה ומגלגלים את הנתח לכיסוי.
פורסים ומגישים בלוויית טנזיה או אגוזים בסילאן.
צילום דניאל לילה