נתח בשר גדול בצלייה איטית ורוטב צ'אטני מנגו

חומרים ואופן ההכנה:נתח של פריים ריב או אנטריקוט ללא עצם במשקל של 3.5 ק"ג לפחותמרינאדה (הכנה יום קודם):שמים בקערה גדולה המתאימה לנתח הבשר צרור תימין, צרור רוזמרין, כף גרגרי כוסברה כתושים, מעט צ'ילי יבש, כף גרגרי חרדל ושליש כוס שמן זית. מערבבים את הכול ומעסים את הבשר מכל הכיוונים.משאירים את הבשר במרינאדה למשך יום שלם. אופן הצלייה: צולים את הבשר למשך שעה ורבע על אש מאוד נמוכה. יש לדאוג שהגחלים יהיו במרחק של 35 ס"מ מרשת הגריל.מניחים את נתח הבשר על הגריל כאשר הגחלים לוחשות ומסובבים את הנתח כל 10 דקות. אם יש גריל פעמון ניתן להניח את המכסה ולפעול באותה צורה. חשוב לחוש ולהרגיש את הבשר כל הזמן ולהתאזר בסבלנות – זה משתלם.הגשה: בסיום הצלייה יש לתת לבשר לנוח כרבע שעה לפני שפורסים אותו, על מנת שכל המיצים יישארו בתוך הנתח וישמרו על עסיסיות הבשר.המלצה: להגיש לצד רטבים שונים: צ'ימיצ'ורי, צ'אטני מנגו, סלסת עגבניות צ'אטני מנגוחומרים: 2 ק"ג מנגו קפוא חתוך 0.5 ק"ג סוכרמעט צ'ילי גרוס מעט גרגרי כוסברה קלויים400 מ"ל חומץ תפוחים 1 בצל גדול קצוץ100 גרם שום כתוש 200 גרם צימוקים לבנים אופן ההכנה: לאדות במחבת בצל ושום בחומץ תפוחים (החומץ צריך לכסות אותם).להוסיף את המנגו והסוכר ולבשל בחום נמוך עד שמסמיך. לתבל בצ'ילי, כוסברה וצימוקים לפני ההורדה מהאש.לערבב כל הזמן שלא ידבק.לקרר היטב לפני הכנסה למקרר. טיפ: מומלץ להגיש עם עופות ובשר מבושל

חומרים ואופן ההכנה:
נתח של פריים ריב או אנטריקוט ללא עצם במשקל של 3.5 ק"ג לפחות

מרינאדה (הכנה יום קודם):
שמים בקערה גדולה המתאימה לנתח הבשר צרור תימין, צרור רוזמרין, כף גרגרי כוסברה כתושים, מעט צ'ילי יבש, כף גרגרי חרדל ושליש כוס שמן זית.
מערבבים את הכול ומעסים את הבשר מכל הכיוונים.
משאירים את הבשר במרינאדה למשך יום שלם.

אופן הצלייה:
צולים את הבשר למשך שעה ורבע על אש מאוד נמוכה.
יש לדאוג שהגחלים יהיו במרחק של 35 ס"מ מרשת הגריל.
מניחים את נתח הבשר על הגריל כאשר הגחלים לוחשות ומסובבים את הנתח כל 10 דקות.
אם יש גריל פעמון ניתן להניח את המכסה ולפעול באותה צורה.
חשוב לחוש ולהרגיש את הבשר כל הזמן ולהתאזר בסבלנות – זה משתלם.

הגשה:
בסיום הצלייה יש לתת לבשר לנוח כרבע שעה לפני שפורסים אותו, על מנת שכל המיצים יישארו בתוך הנתח וישמרו על עסיסיות הבשר.

המלצה:
להגיש לצד רטבים שונים: צ'ימיצ'ורי, צ'אטני מנגו, סלסת עגבניות

צ'אטני מנגו
חומרים:
2 ק"ג מנגו קפוא חתוך
0.5 ק"ג סוכר
מעט צ'ילי גרוס
מעט גרגרי כוסברה קלויים
400 מ"ל חומץ תפוחים
1 בצל גדול קצוץ
100 גרם שום כתוש
200 גרם צימוקים לבנים

אופן ההכנה:
לאדות במחבת בצל ושום בחומץ תפוחים (החומץ צריך לכסות אותם).
להוסיף את המנגו והסוכר ולבשל בחום נמוך עד שמסמיך.
לתבל בצ'ילי, כוסברה וצימוקים לפני ההורדה מהאש.
לערבב כל הזמן שלא ידבק.
לקרר היטב לפני הכנסה למקרר.

טיפ:
מומלץ להגיש עם עופות ובשר מבושל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר