מרכיבים עבור 6 מנות:
750 גרם בשר נתח קצבים חתוך לקוביות גדולות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
6 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס טרי
מצרכים לפיתה בעבודת יד:
500 גרם קמח מנופה
חצי כפית מלח
40 גרם שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
מים פושרים על פי הצורך
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
משפדים את הבשר על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות.
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
מחממים מחבת פסים לחום גבוה לפני הצלייה.
את השיפודים מניחים במחבת לצריבה מכל הצדדים.
מעבירים לתנור החם להמשך צלייה של 4 דקות בלבד ומגישים.
מומלץ להגיש על מצע של פיתה בעבודת יד עם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי.
אופן הכנת הפיתה:
מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז.
בגומה מניחים את השמרים, רבע כוס מים פושרים וסוכר, ומערבבים את הנוזלים בעדינות.
אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח.
מוסיפים מים בהדרגה ( בערך כוס מים) ,ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב, ומניחים ל- 10 דקות מנוחה נוספות.
בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה. מ
חלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד), ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח.
אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.
צילום דן פרץ