קארי מסאמן של טלה – Mussamun Gae

מתכון ל- 4 סועדים.זוהי מנה תאילנדית ששורשיה במטבח המוסלמי. תוספת התמרינדי החמצמץ חשובה ומאזנת את עושר המנה.לקארי:3 כפות משחת קארי מסאמן (מוכנה) חומרים:3 כפות שמן צמחי (להשחמת הבשר)2 ק"ג / 4 יח' בשר "אוסובוקו" טלה6 כוסות חלב קוקוס3 כפות שמן צמחי (לטיגון משחת הקארי)2 כוסות קרם קוקוס4 כפות מיץ תמרינדי1-2 כפות סוכר דקלים3-4 כפות רוטב דגים6 יח' הל1/2 כוס בוטנים קלויים4 יח' תפוחי אדמה (קלופים, חתוכים ומבושלים)1 כוס בצלי פנינה מבושליםאופן ההכנה:משחימים במחבת את בשר הטלה בשמן חם. מעבירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר כמעט רך (לפחות שעה). בסיר נוסף מטגנים את משחת הקארי בשמן הצמחי, בחום בינוני, עד שהוא ריחני מאד. מוסיפים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של הבשר לסיר ומרתיחים שוב.כששוקי הטלה רכות, מעבירים אותן לסיר הקארי ומוסיפים מנוזלי הבישול לפי הצורך, עד כיסוי מלא של הבשר. מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהבשר כמעט נופל מן העצם.מתבלים את התבשיל במיץ התמרינדי, סוכר דקלים ורוטב דגים ומנסים לאזן ביניהם. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ואת בצלי הפנינה ומבשלים בעדינות עוד 10 דקות.לסיום מוסיפים את הבוטנים. מגישים את הנתחים בצלחת עמוקה עם הרוטב והירקות סביב.

מתכון ל- 4 סועדים.
זוהי מנה תאילנדית ששורשיה במטבח המוסלמי. תוספת התמרינדי החמצמץ חשובה ומאזנת את עושר המנה.

לקארי:
3 כפות משחת קארי מסאמן (מוכנה)

חומרים:
3 כפות שמן צמחי (להשחמת הבשר)
2 ק"ג / 4 יח' בשר "אוסובוקו" טלה
6 כוסות חלב קוקוס
3 כפות שמן צמחי (לטיגון משחת הקארי)
2 כוסות קרם קוקוס
4 כפות מיץ תמרינדי
1-2 כפות סוכר דקלים
3-4 כפות רוטב דגים
6 יח' הל
1/2 כוס בוטנים קלויים
4 יח' תפוחי אדמה (קלופים, חתוכים ומבושלים)
1 כוס בצלי פנינה מבושלים

אופן ההכנה:
משחימים במחבת את בשר הטלה בשמן חם.
מעבירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה עד שהבשר כמעט רך (לפחות שעה).
בסיר נוסף מטגנים את משחת הקארי בשמן הצמחי, בחום בינוני, עד שהוא ריחני מאד. מוסיפים את קרם הקוקוס לסיר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים כוס מנוזלי הבישול של הבשר לסיר ומרתיחים שוב.
כששוקי הטלה רכות, מעבירים אותן לסיר הקארי ומוסיפים מנוזלי הבישול לפי הצורך, עד כיסוי מלא של הבשר.
מביאים שוב לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהבשר כמעט נופל מן העצם.
מתבלים את התבשיל במיץ התמרינדי, סוכר דקלים ורוטב דגים ומנסים לאזן ביניהם.
מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ואת בצלי הפנינה ומבשלים בעדינות עוד 10 דקות.
לסיום מוסיפים את הבוטנים.
מגישים את הנתחים בצלחת עמוקה עם הרוטב והירקות סביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר