סאטאי בקר/עוף עם רוטב בוטנים וסלסה של מלפפון

מתכון ל- 4 מנות:חומרים והכנת משרה:1 כוס קרם קוקוס1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים1/2 כפית כמון טחון1 כף אבקת קארי1 כפית כורכום טחון1 כפית סוכר1 כפית מלחמערבבים את כל חומרי המשרה ומשתמשים להשריית הבשרים לסאטאי.חומרים לסאטאי:1 ק"ג בשר בקר משויש (אנטריקוט / סינטה / פילה) או חזה עוף1 כוס משרה לסאטאי (לעיל)30 יח' שיפודי במבוק1 כוס חלב קוקוס להברשה בזמן הצלייהאופן ההכנה:חותכים את הבקר או העוף לרצועות באורך 5 ס"מ ובעובי 6 מ"מ.משרים בתערובת המשרה למשך לילה. משפדים 3 רצועות בשר על שיפוד וצולים על גריל, כשמדי פעם מברישים בחלב קוקוס. מקפידים שלא לצלות יותר מדי. מגישים עם רוטב בוטנים וסלסת מלפפונים (Ajard).חומרים לרוטב בוטנים:1 כף שמן צמחי3 כפות משחת קארי אדום1 כפית גרגירי כוסברה טחונים1 כפית כמון טחון2 כוסות חלב קוקוס1-1/2 כף מלח1/3-1/2 כוס סוכר1/2 כוס בוטנים קלויים טחונים1/4 כוס מיץ תמרינדיאופן ההכנה:מחממים את השמן בווק או בסיר רחב, ומטגנים בו את משחת הקארי על חום בינוני-נמוך, מבלי לשרוף את המשחה. מוסיפים את הכמון, הכוסברה הטחונה ומעט חלב קוקוס וממשיכים לבשל. מוסיפים את חלב הקוקוס כולו תוך כדי בישול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את הבוטנים הטחונים ומתבלים בסוכר, מלח ותמרינדי. מבשלים עד הסמכה. מגישים עם הסאטאי.חומרים לסלסת מלפפון:1 כוס מלפפון קלוף וחתוך ז'וליין4 יח' שאלוט קלוף ופרוס1/4 כוס פלפל צ'ילי תאילנדי אדום, ללא זרעים, פרוס ז'וליין1/2 כוס סוכר3/4 כוס מים1 כפית מלח1/4 כוס חומץאופן ההכנה:מערבבים בקערה את המים, המלח החומץ והסוכר. טועמים ומאזנים תיבול. הרוטב צריך להיות מתוק, חמוץ ומלוח (בסדר הזה).מוסיפים את כל הירקות לרוטב, מערבבים בעדינות ומצננים במקרר. מגישים עם הסאטאי.

מתכון ל- 4 מנות:

חומרים והכנת משרה:
1 כוס קרם קוקוס
1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/2 כפית כמון טחון
1 כף אבקת קארי
1 כפית כורכום טחון
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשתמשים להשריית הבשרים לסאטאי.

חומרים לסאטאי:
1 ק"ג בשר בקר משויש (אנטריקוט / סינטה / פילה) או חזה עוף
1 כוס משרה לסאטאי (לעיל)
30 יח' שיפודי במבוק
1 כוס חלב קוקוס להברשה בזמן הצלייה

אופן ההכנה:
חותכים את הבקר או העוף לרצועות באורך 5 ס"מ ובעובי 6 מ"מ.
משרים בתערובת המשרה למשך לילה.
משפדים 3 רצועות בשר על שיפוד וצולים על גריל, כשמדי פעם מברישים בחלב קוקוס. מקפידים שלא לצלות יותר מדי.
מגישים עם רוטב בוטנים וסלסת מלפפונים (Ajard).

חומרים לרוטב בוטנים:
1 כף שמן צמחי
3 כפות משחת קארי אדום
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1 כפית כמון טחון
2 כוסות חלב קוקוס
1-1/2 כף מלח
1/3-1/2 כוס סוכר
1/2 כוס בוטנים קלויים טחונים
1/4 כוס מיץ תמרינדי

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בווק או בסיר רחב, ומטגנים בו את משחת הקארי על חום בינוני-נמוך, מבלי לשרוף את המשחה.
מוסיפים את הכמון, הכוסברה הטחונה ומעט חלב קוקוס וממשיכים לבשל.
מוסיפים את חלב הקוקוס כולו תוך כדי בישול ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מוסיפים את הבוטנים הטחונים ומתבלים בסוכר, מלח ותמרינדי. מבשלים עד הסמכה.
מגישים עם הסאטאי.

חומרים לסלסת מלפפון:
1 כוס מלפפון קלוף וחתוך ז'וליין
4 יח' שאלוט קלוף ופרוס
1/4 כוס פלפל צ'ילי תאילנדי אדום, ללא זרעים, פרוס ז'וליין
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 כפית מלח
1/4 כוס חומץ

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את המים, המלח החומץ והסוכר.
טועמים ומאזנים תיבול. הרוטב צריך להיות מתוק, חמוץ ומלוח (בסדר הזה).
מוסיפים את כל הירקות לרוטב, מערבבים בעדינות ומצננים במקרר.
מגישים עם הסאטאי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר