ההמבורגרים האלו מצטיינים בחלבון, והם עשירים גם במגוון רחב של ויטמינים, מינרלים, אומגה 3 וסיבים תזונתיים.
רצוי להיעזר במעבד מזון לקצוץ את הירקות, עשבי התיבול ותערובת החמניות ואגוזי המלך – כל אחד בנפרד בפולסים. כדאי להגיש על לחמניה מקמח מלא קלויה, עם פרוסת עגבנייה ונבטים. לילדים מומלץ להכין מיני המבורגרים עם לחמניית בריאות קטנה.
חומרים:
9-10 בורגרים
1 אריזה בורגול וקינואה 10 דקות של סוגת
3 כוסות מים
1 כפית מלח סוגת
2 עלי דפנה
2 כפות שמן זית
1 כוס פטריות טריות, קצוץ דק
1 כוס בצל קצוץ דק (1 גדול)
1 כוס גזר קצוץ דק (2 בינוניים)
2 שיני שום גדולות, כתושות
¾ כוס כוסברה קצוצה דק (או פטרוזיליה ובזיליקום)
½ כוס חמניות
1 כוס אגוזי מלך
½ כוס נבט חיטה (בחנויות טבע), או קמח מלא מנופה
4 כפות טחינה
4 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה מאיכות טובה
½ כפית כמון
¼-1/2 כפית פלפל חריף או רוטב צ'ילי
מלח סוגת לפי הטעם
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
שמים את תוכן האריזה בסיר ומוסיפים את המים,מלח ועלי דפנה.
מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות.
מסננים נוזלים, אם יש ומעבירים לקערה גדולה ורחבה.
בוחשים כדי לקרר את התערובת ושמים בצד.
מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הפטריות, בצל, גזר ושום.
מטגנים על אש בינונית בבחישה לעיתים קרובות, עד שהנוזלים מתאדים.
מוסיפים לקערה בבחישה.
טוחנים את אגוזי המלך עם החמניות במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית-משחתית.
מוסיפים נבט החיטה או הקמח ומערבלים שוב.
מוסיפים לקערה ביחד עם הכוסברה הירוקה.
בקערה קטנה מערבבים טחינה, רוטב סויה, מיץ לימון וכמון ומוסיפים לקערה.
לשים את כל התערובת היטב בידיים רטובות, במשך 2-3 דקות. יוצרים 9-10 קציצות, מניחים על צלחת, מכסים בניילון נמצד ומקררים במשך שעה או עד 24 שעות.
להכנת הבורגרים:
מחממים כשתי כפות שמן זית במחבת גדולה.
מניחים כ-5 ברוגרים כל פעם עם רווח ביניהם.
מטגנים על אש בינונית כ-5 דקות בכל צד. הופכים בזהירות, הבורגרים עדינים.
נותנים לעמוד כ-5 דקות לפני שמגישים.
צילום: דן פרץ