גלילות בשר במילוי שזיפים וחזה אווז מעושן ברוטב יין אדום

מצרכים:800 גר' שייטל בקר טרי מיושן פרוס דקלמלית:400 גר' שזיפים יבשים קצוצים דק2-3 כפות שקדים קצוצים2 כפות צנוברים קלויים קצוצים1 כף קליפת תפוז מגורדת1/2 כוס עלי בזיליקום200 גר' חזה מעושן חתוך לקוביות לרוטב:2-3 שאלוט קצוצים2 שיני שום1 בקבוק יין אדום ייבש200 מ"ל מרק בשרכף סוכר מלח ופלפל20 גר' קורנפלוראביזרים: קוצץ לאגוזים, מגרדת עדינה, קערות ערבול, מטרפה, סכין שף, כפות מידה, מחבת.אופן ההכנה:מניחים כל פרוסת בשר ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש בשר. מערבבים את כל חומרי המלית.מניחים 2 כפות מהמלית במרכז כל פרוסת בשר, מקפלים פנימה את שני הקצוות, מגלגלים וסוגרים בקיסם. במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את גלילות הבשר מכל הצדדים עד להזהבה (אם ניתן – מוציאים את הקיסם) ומניחים בתבנית חסינת חום. מכינים את הרוטב: במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את השאלוט והשום.יוצקים יין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/5 מהכמות המקורית. מוסיפים את המרק, הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ– 10 דקות. בקערית טורפים היטב קורנפלור עם מעט מהיין המצומצם, ויוצקים חזרה למחבת תוך כדי ערבוב. מחממים בתנור חם מאוד 10 דקות את הגלילות.מוציאים ויוצקים את רוטב היין מעל.

מצרכים:
800 גר' שייטל בקר טרי מיושן פרוס דק

למלית:
400 גר' שזיפים יבשים קצוצים דק
2-3 כפות שקדים קצוצים
2 כפות צנוברים קלויים קצוצים
1 כף קליפת תפוז מגורדת
1/2 כוס עלי בזיליקום
200 גר' חזה מעושן חתוך לקוביות

לרוטב:
2-3 שאלוט קצוצים
2 שיני שום
1 בקבוק יין אדום ייבש
200 מ"ל מרק בשר
כף סוכר
מלח ופלפל
20 גר' קורנפלור

אביזרים: קוצץ לאגוזים, מגרדת עדינה, קערות ערבול, מטרפה, סכין שף, כפות מידה, מחבת.

אופן ההכנה:
מניחים כל פרוסת בשר ניילון נצמד ומשטחים בעדינות בעזרת פטיש בשר.
מערבבים את כל חומרי המלית.
מניחים 2 כפות מהמלית במרכז כל פרוסת בשר, מקפלים פנימה את שני הקצוות, מגלגלים וסוגרים בקיסם.
במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים את גלילות הבשר מכל הצדדים עד להזהבה (אם ניתן – מוציאים את הקיסם) ומניחים בתבנית חסינת חום.

מכינים את הרוטב:
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים את השאלוט והשום.
יוצקים יין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים ל-1/5 מהכמות המקורית.
מוסיפים את המרק, הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים עוד כ– 10 דקות.
בקערית טורפים היטב קורנפלור עם מעט מהיין המצומצם, ויוצקים חזרה למחבת תוך כדי ערבוב.
מחממים בתנור חם מאוד 10 דקות את הגלילות.
מוציאים ויוצקים את רוטב היין מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר