מדליוני סינטה עם אטריות אורז

מדליוני סינטה עם אטריות אורז, רימונים, רוביה, קונפי שום וטחינת סלק עם וואסבימצרכים (ל- 4 מנות):800 גרם סינטה, חתוך גלילים ארוכים של 200 גרם למנה 1 כוס טחינה גולמית שומשום מלא של אחוה1 כוס רימונים1 חבילת איטריות אורז עבות 500 גרם 1 כוס רוביה טריה בתרמילים או שעועית ירוקה בתרמילים 2 ראשי שום2 ראשי סלק 1 כף אבקת ווסאבי שמן זית קורטוב מלח גסאופן ההכנה: עוטפים את השום והסלקים, כל אחד בנפרד, בנייר כסף, עם כ-3 כפות שמן זית וחופן מלח גס. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך 30 דקות. חולטים את איטריות האורז במים רותחים עם כף מלח. מסננים ומעבירים לקערת ערבוב. צורבים את נתח הסינטה במעט שמן זית, לא יותר מדקה בכל צד. מוציאים ומניחים בצד. מקפיצים את הלוביה או השעועית באותה מחבת למספר שניות, עד לצריבה קלה, ומעבירים לקערת הערבוב. מוציאים את הסלק והשום ומצננים. את הסלק מקלפים ושוטפים וחותכים לקוביות גסות. יוצקים טחינה גולמית לתוך כלי ערבוב ומוסיפים אותה כמות מים, רצוי קרים. מוסיפים את הסלק, אבקת הווסאבי וחצי כפית שטוחה מלח. טוחנים את הטחינה היטב (בבלנדר או במוט) עד לקבלת מרקם חלק ובעל צבעים סגולים. מפרידים את כל שיני השום ומעבירים לקערת הערבוב הגדולה. פורסים את הסינטה לפרוסות ומוסיפים גם לקערה. מתבלים במעט שמן זית ומלח ומערבבים בעדינות. מעבירים לכלי הגשה אישיים.יוצקים את הטחינה מעל למנה ומגישים.צילום: מאיר בולקה (מאירקוקבוק)

מדליוני סינטה עם אטריות אורז, רימונים, רוביה, קונפי שום וטחינת סלק עם וואסבי

מצרכים (ל- 4 מנות):
800 גרם סינטה, חתוך גלילים ארוכים של 200 גרם למנה
1 כוס טחינה גולמית שומשום מלא של אחוה
1 כוס רימונים
1 חבילת איטריות אורז עבות 500 גרם
1 כוס רוביה טריה בתרמילים או שעועית ירוקה בתרמילים
2 ראשי שום
2 ראשי סלק
1 כף אבקת ווסאבי
שמן זית
קורטוב מלח גס

אופן ההכנה:
עוטפים את השום והסלקים, כל אחד בנפרד, בנייר כסף, עם כ-3 כפות שמן זית וחופן מלח גס.
מכניסים לתנור בחום 180 מעלות למשך 30 דקות.
חולטים את איטריות האורז במים רותחים עם כף מלח.
מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.
צורבים את נתח הסינטה במעט שמן זית, לא יותר מדקה בכל צד.
מוציאים ומניחים בצד.
מקפיצים את הלוביה או השעועית באותה מחבת למספר שניות, עד לצריבה קלה, ומעבירים לקערת הערבוב.
מוציאים את הסלק והשום ומצננים.
את הסלק מקלפים ושוטפים וחותכים לקוביות גסות.
יוצקים טחינה גולמית לתוך כלי ערבוב ומוסיפים אותה כמות מים, רצוי קרים.
מוסיפים את הסלק, אבקת הווסאבי וחצי כפית שטוחה מלח.
טוחנים את הטחינה היטב (בבלנדר או במוט) עד לקבלת מרקם חלק ובעל צבעים סגולים.
מפרידים את כל שיני השום ומעבירים לקערת הערבוב הגדולה.
פורסים את הסינטה לפרוסות ומוסיפים גם לקערה.
מתבלים במעט שמן זית ומלח ומערבבים בעדינות.
מעבירים לכלי הגשה אישיים.
יוצקים את הטחינה מעל למנה ומגישים.

צילום: מאיר בולקה (מאירקוקבוק)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר