תמרים וכדורי בשר טלה

חומרים (4-6 מנות):500 גר' בשר טלה טחון2 תיבוליות בטעם הודיכפית מלח20 תמרים (מג'הול) ללא גלעיניםשתי כפות שמן זיתבצל קטן אחד מקולף וחתוך לרצועותשתי שיני שום גדולות כתושותרבע כוס חומץ בלסמישתי כוסות ציר בקר של קנור מוכן (כף שטוחה של ציר בקר בשתי כוסות מים רותחים)טימין טריכוסברה טרייהנענע טרייה קצוצהאופן ההכנה:מניחים את הבשר הטחון בקערה. מפוררים את התיבוליות לתוך הבשר (דק ככל שניתן) ומתבלים בעוד מעט מלח.מערבבים היטב.ממלאים את התמרים בבשר. מכמות הבשר שנשארת לאחר מילוי התמרים מעצבים כדורים בגודל כדור גולף.מחממים סיר שטוח על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים פנימה את השמן והבצל עד להזהבה קלה של הבצל, בערך כחמש דקות. מוסיפים את השום ומממשיכים להזהיב עוד כדקה.מוסיפים את כדורי הבשר והתמרים הממולאים ומטגנים אותם קלות למשך 1-2 דקות. מוסיפים את החומץ הבלסמי, ציר הבקר והתימין. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר חלקית כדי לאפשר לאדים לצאת ומבשלים למשך שעה. להגיש עם קוסקוס או אורז.לפזר כוסברה ונענע קצוצה מעל.צילום: שוקה כהן

חומרים (4-6 מנות):
500 גר' בשר טלה טחון
2 תיבוליות בטעם הודי
כפית מלח
20 תמרים (מג'הול) ללא גלעינים
שתי כפות שמן זית
בצל קטן אחד מקולף וחתוך לרצועות
שתי שיני שום גדולות כתושות
רבע כוס חומץ בלסמי
שתי כוסות ציר בקר של קנור מוכן (כף שטוחה של ציר בקר בשתי כוסות מים רותחים)
טימין טרי
כוסברה טרייה
נענע טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
מניחים את הבשר הטחון בקערה.
מפוררים את התיבוליות לתוך הבשר (דק ככל שניתן) ומתבלים בעוד מעט מלח.
מערבבים היטב.
ממלאים את התמרים בבשר.
מכמות הבשר שנשארת לאחר מילוי התמרים מעצבים כדורים בגודל כדור גולף.
מחממים סיר שטוח על להבה בינונית-גבוהה.
מוסיפים פנימה את השמן והבצל עד להזהבה קלה של הבצל, בערך כחמש דקות.
מוסיפים את השום ומממשיכים להזהיב עוד כדקה.
מוסיפים את כדורי הבשר והתמרים הממולאים ומטגנים אותם קלות למשך 1-2 דקות. מוסיפים את החומץ הבלסמי, ציר הבקר והתימין.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מכסים את הסיר חלקית כדי לאפשר לאדים לצאת ומבשלים למשך שעה.
להגיש עם קוסקוס או אורז.
לפזר כוסברה ונענע קצוצה מעל.

צילום: שוקה כהן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר