מרכיבים:
נתח סינטה, בחישוב 200 גר' לסועד (לפחות 1.5 ק"ג)
צרור תבלינים קצוצים (רוזמרין, מרווה, זעתר, אורגנו, תימין – לפחות 3)
פלפל שחור
שמן זית איכותי
מד חום לבשר
אופן ההכנה:
מוציאים את הנתח מהמקרר כ- 4 שעות לפני ההכנה.
משמנים את הנתח היטב מכל הצדדים.
מניחים את הנתח כשהשומן למעלה.
מכניסים את הדקר למרכז הבשר, במד חום עם פתיל לצג חיצוני.
מפזרים את הפלפל בנדיבות ואחרי כן את עשבי התיבול על הנתח.
מכניסים למעשנת או לתנור אפיה מחומם מראש לחום של 200 מעלות צלזיוס (אם אין מעשנת).
לא לכסות ולא להשתמש בפונקציית טורבו בתנור.
לקבלת דרגת העשייה הרצויה נעזרים במד החום, שנמצא במרכז הנתח.
כשהטמפרטורה הפנימית מגיעה לשלוש עד חמש מעלות לפני הטמפרטורה של מידת ההכנה הרצויה מוציאים את הנתח מהמעשנת / תנור:
Rare – חום של 52 מעלות
Medium – חום של 60 מעלות
Well done – חום של מעלות (מידת הכנה לא מומלצת לסינטה)