תבשיל פתיתים חגיגי עם חומוס ונתחי בשר

מנה חגיגית ומפוארת, עשירה בטעמים שאת ההשראה שלה קיבלתי מהמטבח הערבי. שם המנה מכונה "מפתול" או "מוגרביה". אני אוהב לארח עם המנה הזו, אחרי שהיא מוכנה אני מגיש אותה בטאג'ין חגיגי, והיא תמיד מפתיעה בגלל טעמי הירקות המרוכזים שמשתלבים עם הבשר והפתיתים.מצרכים ל- 6-8 מנות:שקית פתיתים "קוסקוס" 500 גרם של סוגתקילו בשר נתח "שפונדרה" (מס'9) חתוך לקוביות 2×3 או קילו בשר כבש חתוך לקוביות באותו אופן400 גרם גרגרי חומוס מבושלים4 כפות שמן זית3 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות עבות 2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות חצי צרור פטרוזיליה טרייה2 מקלות קינמון20 גרגרי פלפל אנגלי2 עלי דפנהמלח ופלפל שחור לפי הטעםאופן ההכנה:מערבבים בקערה את נתחי הבשר עם כף שמן זית, מלח ופלפל גרוס טרי. מעסים את הבשר היטב כדי שהשמן והתבלינים יספגו בו. מעבירים את נתחי הבשר לסיר גדול שחומם על להבה גדולה. סוגרים את הבשר היטב מכל הצדדים שישחים יפה (בערך דקה מכל צד).מוסיפים שליש מכמות הבצל, גזרים וסלרי ומכסים בליטר וחצי מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מנקים בעזרת כף מחוררת את הקצף המצטבר למעלה. מוסיפים את הפטרוזיליה (שומרים קצת בצד לקישוט), את מקלות הקינמון, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. מבשלים כשעה וחצי. מנקים את הקצף מדי פעם, ומבשלים עד שהבשר רך מאוד.מחממים את שאר השמן במחבת בינונית. מוסיפים את הבצל, מרככים ומזהיבים בחום בינוני. כשמוכן שומרים בצד.מוציאים את הבשר מהציר ושומרים בקערה בצד. מסננים את הציר (אפשר לשמור את הגזר והסלרי להגשה) ושומרים בצד. מחזירים לסיר 4 כוסות ציר ( 800 מ"ל) ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים כ- 10 דקות עד שהם אל דנטה. מכבים את האש ומשהים בצד לחמש דקות. מערבבים פנימה בעדינות את גרגרי החומוס והבצל המטוגן. מחממים על אש קטנה, טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך, מוסיפים פנימה מעט מהציר ומערבבים. לפני ההגשה מחממים את הבשר בציר שנותר.הגשה:מסדרים על גבי צלחת הגשה נאה את תערובת הפתיתים.מוסיפים את החומוס ומסדרים מעל את נתחי הבשר ללא הנוזלים. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד. צילום מיכאל גלעדי

מנה חגיגית ומפוארת, עשירה בטעמים שאת ההשראה שלה קיבלתי מהמטבח הערבי. שם המנה מכונה "מפתול" או "מוגרביה". אני אוהב לארח עם המנה הזו, אחרי שהיא מוכנה אני מגיש אותה בטאג'ין חגיגי, והיא תמיד מפתיעה בגלל טעמי הירקות המרוכזים שמשתלבים עם הבשר והפתיתים.

מצרכים ל- 6-8 מנות:
שקית פתיתים "קוסקוס" 500 גרם של סוגת
קילו בשר נתח "שפונדרה" (מס'9) חתוך לקוביות 2×3 או קילו בשר כבש חתוך לקוביות באותו אופן
400 גרם גרגרי חומוס מבושלים
4 כפות שמן זית
3 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים
2 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות עבות
2 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות
חצי צרור פטרוזיליה טרייה
2 מקלות קינמון
20 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את נתחי הבשר עם כף שמן זית, מלח ופלפל גרוס טרי.
מעסים את הבשר היטב כדי שהשמן והתבלינים יספגו בו.
מעבירים את נתחי הבשר לסיר גדול שחומם על להבה גדולה.
סוגרים את הבשר היטב מכל הצדדים שישחים יפה (בערך דקה מכל צד).
מוסיפים שליש מכמות הבצל, גזרים וסלרי ומכסים בליטר וחצי מים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מנקים בעזרת כף מחוררת את הקצף המצטבר למעלה.
מוסיפים את הפטרוזיליה (שומרים קצת בצד לקישוט), את מקלות הקינמון, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה.
מבשלים כשעה וחצי. מנקים את הקצף מדי פעם, ומבשלים עד שהבשר רך מאוד.
מחממים את שאר השמן במחבת בינונית.
מוסיפים את הבצל, מרככים ומזהיבים בחום בינוני. כשמוכן שומרים בצד.
מוציאים את הבשר מהציר ושומרים בקערה בצד.
מסננים את הציר (אפשר לשמור את הגזר והסלרי להגשה) ושומרים בצד.
מחזירים לסיר 4 כוסות ציר ( 800 מ"ל) ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפתיתים ומבשלים כ- 10 דקות עד שהם אל דנטה.
מכבים את האש ומשהים בצד לחמש דקות.
מערבבים פנימה בעדינות את גרגרי החומוס והבצל המטוגן.
מחממים על אש קטנה, טועמים ומתקנים תיבול.
אם יש צורך, מוסיפים פנימה מעט מהציר ומערבבים.
לפני ההגשה מחממים את הבשר בציר שנותר.

הגשה:
מסדרים על גבי צלחת הגשה נאה את תערובת הפתיתים.
מוסיפים את החומוס ומסדרים מעל את נתחי הבשר ללא הנוזלים.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

צילום מיכאל גלעדי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר