מרכיבים ל-2 סועדים:
7 תפוחי אדמה קטנים מסוג דזירה
קערה עם מי קרח
200 גרם נתח קצבים
מעט שמן לטיגון
מלח ופלפל
250 גרם שמנת מתוקה
80 גרם כבד אווז
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
הכנת תפוחי האדמה:
חולטים את תפוחי האדמה במים רותחים משך חמש דקות.
מעבירים את תפוחי האדמה למי קרח.
לפני ההגשה – קורעים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
הכנת נתח הקצבים:
צורבים את נתח הקצבים על מחבת עם מעט שמן, מלח ופלפל.
ניתן להוסיף כף חמאה בעת ההכנה.
הכנת הרוטב:
מרתיחים את השמנת.
במקביל, צורבים את כבד האווז בלי שמן עד להזהבה.
מעבירים את הכבד יחד עם השומן והמשקעים לסיר עם השמנת.
ממשיכים לבשל עד לצמצום השמנת.
מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט וטוחנים בבלנדר סטיק עד לקבלת קרם חלק.
סידור המנה:
פורסים דק את נתח הקצבים המוכן. מסדרים על גבי הצלחת.
מסדרים את תפוחי האדמה המוכנים לצד פרוסות הנתח.
מזליפים מעל את הרוטב.
צילום טלי דולין