תבשיל קדרה וירקות שורש מוגשים בדלעת אפויה

מצרכים: 1 דלעת בינונית במשקל של כ- 1 ק"ג 1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות1 גזר קוביות 1 ענף סלרי קוביות2 בצלים קוביות3 שיני שום שלמות2 כפות רסק עגבניות2 ענפי רוזמרין1 ליטר מים מלחפלפל1 כף סוכר 1 כוס יין אדום אופן ההכנה:מורידים את מכסה הדלעת, מרוקנים מתוכן, מברישים בשמן זית ומעט מלח גס .בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן קנולה וצולים את הבשר עד השחמה.מוסיפים את כול הירקות וצולים כ- 5 דקות.מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, מוסיפים יין אדום ואת המים, מתבלים במעט מלח ופלפל מגיעים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים עם מכסה וחצי שעה עם חצי כיסוי.צולים את הדלעת בתנור בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות.ממלאים בתבשיל בשר מכסים וממשיכים בתנור ב- 180 מעלות כ- 25 דקות.מגישים למרכז השולחן.

מצרכים:
1 דלעת בינונית במשקל של כ- 1 ק"ג
1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות
1 גזר קוביות
1 ענף סלרי קוביות
2 בצלים קוביות
3 שיני שום שלמות
2 כפות רסק עגבניות
2 ענפי רוזמרין
1 ליטר מים
מלח
פלפל
1 כף סוכר
1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:
מורידים את מכסה הדלעת, מרוקנים מתוכן, מברישים בשמן זית ומעט מלח גס .
בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן קנולה וצולים את הבשר עד השחמה.
מוסיפים את כול הירקות וצולים כ- 5 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, מוסיפים יין אדום ואת המים, מתבלים במעט מלח ופלפל
מגיעים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים עם מכסה וחצי שעה עם חצי כיסוי.
צולים את הדלעת בתנור בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות.
ממלאים בתבשיל בשר מכסים וממשיכים בתנור ב- 180 מעלות כ- 25 דקות.
מגישים למרכז השולחן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר