מצרכים:
1 קילו בשר טלה טחון
100 גרם שומן טלה קצוץ
250 גרם תרד חלוט
70 גרם בצל לבן
25 גרם צנובר
25 גרם פטרוזיליה
מלח
פלפל
150 גרם טחינה גולמית
2 כפית מיץ לימון
150 גרם מים
2 ביצים
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל עם שומן הטלה.
מוסיפים את הצנוברים, הבשר הטחון, מלח, פלפל[ ולבסוף את התרד החלוט.
מוסיפים את הביצים ומערבבים למסה אחידה.
מניחים במקרר ל- 10/15 דקות.
פורסים את החציל בעובי 2.5 ס"מ וחורצים בעזרת רינג בקוטר 8 ס"מ.
בתחתית אחת של הרינג שמים את פרוסת החציל וממלאים עם המסה שהכנו.
לאחר מכן ממלאים את הרינג, מצפים את הבלילה בקמח, ביצה ופירורי לחם
(כמו שניצל).
מעבירים לטיגון עמוק למשך 5 דקות עד שמזהיב.
הצעת הגשה:
להגיש על רוטב עגבניות ומעל טחינה בקישוט פטרוזיליה קצוצה.
מסעדת קיטשן בר – כשרה בהשגחת רבנות נתניה, גיבורי ישראל 7 א.ת. פולג נתניה – סמוך לאיקאה