צלעות טלה על מצע בורגול פירות יבשים ואגוזים ברוטב יין מרלו

חומרים לחמישה סועדים:10 יח' צלע טלה3 כפות שמן מלח פלפל שחור גרוסחומרים לבורגול1כוס בורגול עבהקורט כורכוםחצי כפית קארימלחפלפל לבןכוס וחצי מים רותחיםשלוש כפות שמןחצי כוס ערמונים קצוצים גס (לאחר קלייה)רבע כוס אגוזי קשיו קצוצים גסרבע כוס אגוזי לוז קצוצים גסרבע כוס משמש מיובש קצוץרבע כוס תאנים קצוציםחומרים לרוטב:כוס יין מרלוכף סויהנוזל בקר (או נוזל בעזרת אבקת בקר)מלחפלפל שחורכף קורנפלור0.5 כוס מים קרים   אופן ההכנה:מנקים ומסדרים את הצלעות (עדיפות לצלעות עם שומן)בישול הבורגול: מאדים את הבורגול בשמן עד שהבורגול חם.מוסיפים את התבלינים ואת המים הרותחים וממשיכים בישול בחום נמוך כ 15 דקות (סיר מכוסה).מטגנים קלות את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים אותם עם הבורגול.הכנת הרוטב: מבשלים את כל חומרי הנוזל ויוצרים ריכוז טעמים.מכינים בלילה של קורנפלור עם מים קרים ויוצקים לנוזל רותח עד להסמכה רצויה.הכנת הצלעות:צורבים את צלעות הטלה בגריל או במחבת ומתבלים במלח ופלפל גרוס. סידור הצלחת:במרכז מניחים את הבורגול עם הפירות היבשים ויוצקים את הרוטב מסביב.

חומרים לחמישה סועדים:
10 יח' צלע טלה
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
חומרים לבורגול
1כוס בורגול עבה
קורט כורכום
חצי כפית קארי
מלח
פלפל לבן
כוס וחצי מים רותחים
שלוש כפות שמן
חצי כוס ערמונים קצוצים גס (לאחר קלייה)
רבע כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
רבע כוס אגוזי לוז קצוצים גס
רבע כוס משמש מיובש קצוץ
רבע כוס תאנים קצוצים

חומרים לרוטב:
כוס יין מרלו
כף סויה
נוזל בקר (או נוזל בעזרת אבקת בקר)
מלח
פלפל שחור
כף קורנפלור
0.5 כוס מים קרים

 

אופן ההכנה:
מנקים ומסדרים את הצלעות (עדיפות לצלעות עם שומן)

בישול הבורגול:
מאדים את הבורגול בשמן עד שהבורגול חם.
מוסיפים את התבלינים ואת המים הרותחים וממשיכים בישול בחום נמוך כ 15 דקות (סיר מכוסה).
מטגנים קלות את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים אותם עם הבורגול.

הכנת הרוטב:
מבשלים את כל חומרי הנוזל ויוצרים ריכוז טעמים.
מכינים בלילה של קורנפלור עם מים קרים ויוצקים לנוזל רותח עד להסמכה רצויה.

הכנת הצלעות:
צורבים את צלעות הטלה בגריל או במחבת ומתבלים במלח ופלפל גרוס.

סידור הצלחת:
במרכז מניחים את הבורגול עם הפירות היבשים ויוצקים את הרוטב מסביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר