לשון עגל בתבשיל ארוך, חומץ בלסמי מצומצם, ערמונים והדרים

מתכון ל- 4 סועדים   חומרים ללשון:800 גרם לשון עגל1/2 ליטר חומץ 2 עלי דפנה1 כפית פלפל אנגלי שלם1 כפית ציפורן1 בצל, חתוך ל-4 עם הקליפה1 גזר, חתוך גס2 גבעולי סלרי, חתוכים גס1 ליטר מיםאופן הכנת הלשון:בסיר גדול שמים את את לשון העגל, החומץ, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הציפורן, הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי והמים.מבשלים כ-2-3 שעות, עד לריכוך הלשון.קולפים את הקליפה החיצונית של הלשון וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.חומרים לרוטב:2 בצלי שאלוט, חתוכים לרבעים8 ערמונים1 כוס מיץ מתפוזים ולימונים1 כפית גרירת תפוז ולימון1 מקל קינמון3 כפות חומץ בלסמי 1 כפית דבשפלפל שחור גרוס1/2 כפית מלח יםאופן הכנת הרוטב:מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב.מביאים לרתיחה עד לצמצום הרוטב. מוסיפים את הלשון לבישול של 10 דקות נוספות ומגישים.צילום שחר פליישמן

מתכון ל- 4 סועדים

 

חומרים ללשון:
800 גרם לשון עגל
1/2 ליטר חומץ
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית ציפורן
1 בצל, חתוך ל-4 עם הקליפה
1 גזר, חתוך גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
1 ליטר מים

אופן הכנת הלשון:
בסיר גדול שמים את את לשון העגל, החומץ, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הציפורן, הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי והמים.
מבשלים כ-2-3 שעות, עד לריכוך הלשון.
קולפים את הקליפה החיצונית של הלשון וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.

חומרים לרוטב:
2 בצלי שאלוט, חתוכים לרבעים
8 ערמונים
1 כוס מיץ מתפוזים ולימונים
1 כפית גרירת תפוז ולימון
1 מקל קינמון
3 כפות חומץ בלסמי
1 כפית דבש
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח ים

אופן הכנת הרוטב:
מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב.
מביאים לרתיחה עד לצמצום הרוטב.
מוסיפים את הלשון לבישול של 10 דקות נוספות ומגישים.

צילום שחר פליישמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר