מתכון ל- 4 סועדים
חומרים ללשון:
800 גרם לשון עגל
1/2 ליטר חומץ
2 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1 כפית ציפורן
1 בצל, חתוך ל-4 עם הקליפה
1 גזר, חתוך גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
1 ליטר מים
אופן הכנת הלשון:
בסיר גדול שמים את את לשון העגל, החומץ, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, הציפורן, הבצל, הגזר, גבעולי הסלרי והמים.
מבשלים כ-2-3 שעות, עד לריכוך הלשון.
קולפים את הקליפה החיצונית של הלשון וחותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
חומרים לרוטב:
2 בצלי שאלוט, חתוכים לרבעים
8 ערמונים
1 כוס מיץ מתפוזים ולימונים
1 כפית גרירת תפוז ולימון
1 מקל קינמון
3 כפות חומץ בלסמי
1 כפית דבש
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח ים
אופן הכנת הרוטב:
מכניסים לסיר קטן את כל חומרי הרוטב.
מביאים לרתיחה עד לצמצום הרוטב.
מוסיפים את הלשון לבישול של 10 דקות נוספות ומגישים.
צילום שחר פליישמן