נתח קצבים וירקות על שיפוד מוגש על פיתה בעבודת יד

חומרים (6 מנות):750 גרם בשר נתח קצבים חתוך לקוביות גדולות1 בצל סגול חתוך לקוביות1 פלפל ירוק חתוך לקוביות1 פלפל אדום חתוך לקוביות 6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)6 כפות שמן זיתמלח גספלפל גרוס טריחומרים לפיתה:500 גרם קמח מנופהחצי כפית מלח40 גרם שמרים יבשיםחצי כפית סוכרמים פושרים על פי הצורךאופן הכנת המנה:מחממים תנור ל- 200 מעלות.משפדים את הבשר על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.מחממים מחבת פסים לחום גבוה לפני הצלייה.את השיפודים מניחים במחבת לצריבה מכל הצדדים. מעבירים לתנור החם להמשך צלייה של 4 דקות בלבד ומגישים.מומלץ להגיש על מצע של פיתה בעבודת יד עם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי.אופן הכנת הפיתה:מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. בגומה מניחים את השמרים, רבע כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות. אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח. מוסיפים מים בהדרגה (בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב ומניחים ל- 10 דקות מנוחה.בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה.מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד), ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח.אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300 צילום דן פרץ

חומרים (6 מנות):
750 גרם בשר נתח קצבים חתוך לקוביות גדולות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
6 קוביות חזה אווז מעושן (לא חובה)
6 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס טרי

חומרים לפיתה:
500 גרם קמח מנופה
חצי כפית מלח
40 גרם שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
מים פושרים על פי הצורך

אופן הכנת המנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
משפדים את הבשר על שיפוד ברזל תוך שילוב של הירקות.
מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
מחממים מחבת פסים לחום גבוה לפני הצלייה.
את השיפודים מניחים במחבת לצריבה מכל הצדדים.
מעבירים לתנור החם להמשך צלייה של 4 דקות בלבד ומגישים.
מומלץ להגיש על מצע של פיתה בעבודת יד עם רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי.

אופן הכנת הפיתה:
מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז.
בגומה מניחים את השמרים, רבע כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות.
אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח.
מוסיפים מים בהדרגה (בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב ומניחים ל- 10 דקות מנוחה.
בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה.
מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד), ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח.
אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.

מסעדת השף Olive Leaf בשרתון תל אביב, הירקון 115 תל-אביב, 03-5219300

צילום דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר