מתכון ל-4 סועדים
חומרים:
300 גרם דלעת, נקייה מקליפה וגרעינים
6 תמרים, מגולענים
100 גרם גזר, קלוף
1/2 כפית קינמון
1/2 ליטר מים (לבישול)
שמן זית
400 גרם שקדי טלה, נקיים
מלח
פלפל
100 גרם פטריות שמפניון או שימג'י
אופן ההכנה:
מבשלים את הדלעת, התמרים, הגזר וקינמון במים עד לריכוך.
מסננים ומעבירים לטחינה בבלנדר, עד לקבלת מרקם חלק.
במחבת, שחוממה מראש עם שמן זית, צורבים את שקדי העגל, כ-2 דקות מכל צד.
מתבלים במלח ופלפל, ומוציאים.
באותה מחבת מקפיצים את הפטריות, ומניחים מעל השקדים והקרם.
צילום שחר פליישמן