תבשיל בשר לנועזים במדורה עטוף בעלי בננה

התבשיל מבוסס על בשר המכיל הרבה שומן כמו עוף, אנטריקוט וכו'. ומבשלים אותו בבור מתחת למדורה לפחות 3 שעות. המתכון לתבשיל עם עוף שלם.   חומרים ל- 4-6 מנות:זמן הכנה 3 שעות לפחות 3 עלי בננה גדולים או נייר כסף + פרגמנט (אחד על השני)1 עוף שלם כדאי לקשור אותו כדי לשמור על עסיסיות 1 אננס טרי חתוך לפרוסות1 שורש פטרוזיליה1 צ'ילי שלם1 דלעת ערמונים חצויה שיני שום לפי הטעם או ראש שום חצוי2 תירס שלם לא מבושל פרוס לפרוסות של 2 ס"מ10 תפוחי אדמה קטנים שלמים בקליפתם מבושלים מראשמלח, פלפל גרוסעלי רוזמרין, טימין, אורגנוחוט קשירה    אופן ההכנה:מסדרים את עלי הבננה בצורת איקס על השולחן. למשתמשים בנייר כסף: פורסים על השולחן ומעל מניחים נייר פרגמנט.מניחים את העוף. מניחים בצדי העוף את כל הירקות: שורש פטרוזיליה, שום, תפוחי אדמה, תירס, אננס, דלעת ערמונים חצויה, צ'ילי.מתבלים במלח ופלפל, עלי רוזמרין, טימין, אורגנו (למעוניינים בתיבול אסייתי אפשר להוסיף למון גראס וג'ינג'ר מעל).סוגרים את עלי הבננה או נייר הכסף וקושרים עם חוט.בטרם מדליקים את המדורה חופרים בור.מרפדים את הבור עם מעט אבנים, עליהן מניחים את העוף העטוף. ניתן לבודד את העוף ולרפד מעל בנייר כסף או עוד עלה בננה.מכסים את הבור ומדליקים את המדורה.לאחר 3 שעות מוציאים.   לוקה – מטבח איטלקי, השונית 2, מרינה הרצליה, 09-9514000צילום נטע שריקי

התבשיל מבוסס על בשר המכיל הרבה שומן כמו עוף, אנטריקוט וכו'. ומבשלים אותו בבור מתחת למדורה לפחות 3 שעות. המתכון לתבשיל עם עוף שלם.

 

חומרים ל- 4-6 מנות:
זמן הכנה 3 שעות לפחות
3 עלי בננה גדולים או נייר כסף + פרגמנט (אחד על השני)
1 עוף שלם כדאי לקשור אותו כדי לשמור על עסיסיות
1 אננס טרי חתוך לפרוסות
1 שורש פטרוזיליה
1 צ'ילי שלם
1 דלעת ערמונים חצויה
שיני שום לפי הטעם או ראש שום חצוי
2 תירס שלם לא מבושל פרוס לפרוסות של 2 ס"מ
10 תפוחי אדמה קטנים שלמים בקליפתם מבושלים מראש
מלח, פלפל גרוס
עלי רוזמרין, טימין, אורגנו
חוט קשירה

 


אופן ההכנה:
מסדרים את עלי הבננה בצורת איקס על השולחן.

למשתמשים בנייר כסף: פורסים על השולחן ומעל מניחים נייר פרגמנט.
מניחים את העוף.
מניחים בצדי העוף את כל הירקות: שורש פטרוזיליה, שום, תפוחי אדמה, תירס, אננס, דלעת ערמונים חצויה, צ'ילי.
מתבלים במלח ופלפל, עלי רוזמרין, טימין, אורגנו (למעוניינים בתיבול אסייתי אפשר להוסיף למון גראס וג'ינג'ר מעל).
סוגרים את עלי הבננה או נייר הכסף וקושרים עם חוט.
בטרם מדליקים את המדורה חופרים בור.
מרפדים את הבור עם מעט אבנים, עליהן מניחים את העוף העטוף.

ניתן לבודד את העוף ולרפד מעל בנייר כסף או עוד עלה בננה.
מכסים את הבור ומדליקים את המדורה.
לאחר 3 שעות מוציאים.

 

לוקה – מטבח איטלקי, השונית 2, מרינה הרצליה, 09-9514000

צילום נטע שריקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר