מאפה פורטבלו עם פטה עיזים

המתכון מוגש כחלק מהמהלך הקולינרי ה"גליל מוביל"- מטבח נייד המגיע למקומות שונים בארץ ומציע מנות גליליות בחמישה שקלים.חומרים לבצק:500 גר' קמח רב תכליתי1 כף סוכר½ 2 כפיות מלח250ג ר' חמאה1 כפית חומץ בלסמי לבן/ חומץ בן-יין 250 גר' יוגורט עיזים משק צוריאלחומרים למילוי:½ ק"ג פטריות פורטבלו2 בצלים קצוצים דק½ – ⅓ כוס שמן זית עדין3-4 שיני שום כתושותפלפל לבן גרוס לפי הטעםמלח גס לפי הטעםמעט עלי מרווה קצוצים דק300 גר' גבינת פטה עיזים מעודנת 16% משק צוריאלאופן ההכנה:לשים את כל חומרי הבצק רק עד שהבצק מתאחד.מכסים את הבצק בניילון ומכניסים לשעה למקרר.מורידים את רגלי הפטריות ומנקים את הגופים בנייר. מקפיצים את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב. קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת על להבה גדולה. מקפיצים מספר דקות ומוסיפים מלח, פלפל לבן ושום כתוש. מורידים מהגז.מסננים עד שהנוזלים ניגרים ומעבירים לקערה. מוסיפים עליי מרווה. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת כשהפטריות הגיעו לטמפרטורת החדר ומערבבים.מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10ס"מ.מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול.מכסים את המילוי בעוד עיגול שקרצתם. סוגרים היטב ומהדקים בעדינות. מורחים ביצה מדוללת במעט יוגורט עיזים.בוזקים מעל מעט עלי מרווה קצוצים ומלח ים גס.אופים בטמפרטורה של 220º כ-15 דקות.צילום דניה ויידר

המתכון מוגש כחלק מהמהלך הקולינרי ה"גליל מוביל"- מטבח נייד המגיע למקומות שונים בארץ ומציע מנות גליליות בחמישה שקלים.

חומרים לבצק:
500 גר' קמח רב תכליתי
1 כף סוכר
½ 2 כפיות מלח
250ג ר' חמאה
1 כפית חומץ בלסמי לבן/ חומץ בן-יין
250 גר' יוגורט עיזים משק צוריאל

חומרים למילוי:
½ ק"ג פטריות פורטבלו
2 בצלים קצוצים דק
½ – ⅓ כוס שמן זית עדין
3-4 שיני שום כתושות
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
מלח גס לפי הטעם
מעט עלי מרווה קצוצים דק
300 גר' גבינת פטה עיזים מעודנת 16% משק צוריאל

אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק רק עד שהבצק מתאחד.
מכסים את הבצק בניילון ומכניסים לשעה למקרר.
מורידים את רגלי הפטריות ומנקים את הגופים בנייר.
מקפיצים את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת על להבה גדולה.
מקפיצים מספר דקות ומוסיפים מלח, פלפל לבן ושום כתוש. מורידים מהגז.
מסננים עד שהנוזלים ניגרים ומעבירים לקערה.
מוסיפים עליי מרווה.
מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת כשהפטריות הגיעו לטמפרטורת החדר ומערבבים.
מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 10ס"מ.
מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול.
מכסים את המילוי בעוד עיגול שקרצתם.
סוגרים היטב ומהדקים בעדינות.
מורחים ביצה מדוללת במעט יוגורט עיזים.
בוזקים מעל מעט עלי מרווה קצוצים ומלח ים גס.
אופים בטמפרטורה של 220º כ-15 דקות.

צילום דניה ויידר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר