נתחי סינטה בניחוח חמאת בוטנים עם שעועית ירוקה

מרכיבים ל־5-4 מנות:600 גרם נתחי סינטה (כ־4-5 סטייקים)5 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית1 שורש ג’ינג’ר קלוף ומגורר4 כפות רוטב סויה קיקומן 1 כפית שמן שומשום (אם רוצים)1/4 כוס מים חמים1 וחצי ליטר מים + 1 כפית מלח400 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה3 כפות שמן שומשום או שמן קנולה1 כפית שומשום שחור או מלא2 כפות שמן להגשה: בצל ירוק חתוך (אם רוצים)אופן ההכנה:בקערה בינונית מערבים חמאת בוטנים, ג’ינג’ר, סויה, שמן שומשום ומים חמים. משאירים בצד 2 כפות מהמשרה.מצרפים את נתחי הסינטה לקערה כך שיצופו במשרה. מכסים ומשהים במקרר עד לשימוש.בסיר בינוני מרתיחים מים ומלח. מצרפים את השעועית, מבשלים 3 דקות עד שמתרככת מעט ומסננים.במחבת גדולה מחממים שמן שומשום ומטגנים על להבה גדולה את השעועית כשלוש דקות. מוסיפים את המרינדה שהשארנו בצד ושומשום שחור, וממשיכים לטגן עוד כשתי דקות.במחבת פסים גדולה או במחבת רגילה מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את נתחי הסינטה 3-5 דקות מכל צד (זמן הטיגון תלוי בגודל הנתח ורמת הצריבה האהובה, למדיום מומלץ כ־4 דקות). מוציאים את הנתחים לקרש חיתוך וחותכים כל סטייק לפיסות בעובי חצי ס”מ. מגישים חם עם השעועית.צילום דני לרנר

מרכיבים ל־5-4 מנות:
600 גרם נתחי סינטה (כ־4-5 סטייקים)
5 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית
1 שורש ג’ינג’ר קלוף ומגורר
4 כפות רוטב סויה קיקומן
1 כפית שמן שומשום (אם רוצים)
1/4 כוס מים חמים
1 וחצי ליטר מים + 1 כפית מלח
400 גרם שעועית ירוקה עדינה קפואה
3 כפות שמן שומשום או שמן קנולה
1 כפית שומשום שחור או מלא
2 כפות שמן

להגשה:
בצל ירוק חתוך (אם רוצים)

אופן ההכנה:
בקערה בינונית מערבים חמאת בוטנים, ג’ינג’ר, סויה, שמן שומשום ומים חמים.
משאירים בצד 2 כפות מהמשרה.
מצרפים את נתחי הסינטה לקערה כך שיצופו במשרה.
מכסים ומשהים במקרר עד לשימוש.
בסיר בינוני מרתיחים מים ומלח.
מצרפים את השעועית, מבשלים 3 דקות עד שמתרככת מעט ומסננים.
במחבת גדולה מחממים שמן שומשום ומטגנים על להבה גדולה את השעועית כשלוש דקות.
מוסיפים את המרינדה שהשארנו בצד ושומשום שחור, וממשיכים
לטגן עוד כשתי דקות.
במחבת פסים גדולה או במחבת רגילה מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את נתחי הסינטה 3-5 דקות מכל צד (זמן הטיגון תלוי בגודל הנתח ורמת הצריבה האהובה, למדיום מומלץ כ־4 דקות).
מוציאים את הנתחים לקרש חיתוך וחותכים כל סטייק לפיסות בעובי חצי ס”מ.
מגישים חם עם השעועית.

צילום דני לרנר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר