חמין פירות יבשים וחומוס

חומרים ל- 10 סועדים: 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות1.5 ק"ג בקר צלעות עם עצם חתוך לקוביות גדולות5 יח' תפ"א גדולים חתוכים לקוביות100 גרם משמש מיובש100 גרם שזיף מיובש ללא גרעין100 גרם תאנים מיובשות100 גרם חמוציות5 כפות סילאן 4 כפות שמן קנולהשיני שום קלופות מראש שלם300 גרם חומוס מושרהכף מלחכפית פלפל שחורכפית כמון טחוןכפית גרגירי כוסברהמקל קינמון אחד3 ליטר מים אופן ההכנה: בסיר גבוה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לצבע זהוב.מוסיפים את שיני השום וקוביות הבשר ומטגנים יחד עד לסגירת הבשר.מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים קלות.מוסיפים את הסילאן, גרגירי החומוס, המים ומרתיחים.מתבלים בכל חומרי הטעם ומבשלים למשך שעתיים.בשלב שני מוסיפים את כל הפירות היבשים ומבשלים לעוד כחצי שעה. מעבירים לפלטת שבת (אפשרות נוספת לתנור בחום של 110 מעלות או סיר חשמלי) למשך 24 שעות. מומלץ להגיש בקדירה מרכזית ביום חורפי   הדר סיטי טאואר, זיסמן 14, מתחם בורסת היהלומים ר"ג, 03.7514141

חומרים ל- 10 סועדים:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1.5 ק"ג בקר צלעות עם עצם חתוך לקוביות גדולות
5 יח' תפ"א גדולים חתוכים לקוביות
100 גרם משמש מיובש
100 גרם שזיף מיובש ללא גרעין
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם חמוציות
5 כפות סילאן
4 כפות שמן קנולה
שיני שום קלופות מראש שלם
300 גרם חומוס מושרה
כף מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון טחון
כפית גרגירי כוסברה
מקל קינמון אחד
3 ליטר מים

אופן ההכנה:
בסיר גבוה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לצבע זהוב.
מוסיפים את שיני השום וקוביות הבשר ומטגנים יחד עד לסגירת הבשר.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים קלות.
מוסיפים את הסילאן, גרגירי החומוס, המים ומרתיחים.
מתבלים בכל חומרי הטעם ומבשלים למשך שעתיים.
בשלב שני מוסיפים את כל הפירות היבשים ומבשלים לעוד כחצי שעה.
מעבירים לפלטת שבת (אפשרות נוספת לתנור בחום של 110 מעלות או סיר חשמלי) למשך 24 שעות.
מומלץ להגיש בקדירה מרכזית ביום חורפי

 

הדר סיטי טאואר, זיסמן 14, מתחם בורסת היהלומים ר"ג, 03.7514141

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר