חומרים ל- 10 סועדים:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1.5 ק"ג בקר צלעות עם עצם חתוך לקוביות גדולות
5 יח' תפ"א גדולים חתוכים לקוביות
100 גרם משמש מיובש
100 גרם שזיף מיובש ללא גרעין
100 גרם תאנים מיובשות
100 גרם חמוציות
5 כפות סילאן
4 כפות שמן קנולה
שיני שום קלופות מראש שלם
300 גרם חומוס מושרה
כף מלח
כפית פלפל שחור
כפית כמון טחון
כפית גרגירי כוסברה
מקל קינמון אחד
3 ליטר מים
אופן ההכנה:
בסיר גבוה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לצבע זהוב.
מוסיפים את שיני השום וקוביות הבשר ומטגנים יחד עד לסגירת הבשר.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים קלות.
מוסיפים את הסילאן, גרגירי החומוס, המים ומרתיחים.
מתבלים בכל חומרי הטעם ומבשלים למשך שעתיים.
בשלב שני מוסיפים את כל הפירות היבשים ומבשלים לעוד כחצי שעה.
מעבירים לפלטת שבת (אפשרות נוספת לתנור בחום של 110 מעלות או סיר חשמלי) למשך 24 שעות.
מומלץ להגיש בקדירה מרכזית ביום חורפי
הדר סיטי טאואר, זיסמן 14, מתחם בורסת היהלומים ר"ג, 03.7514141