פילה בקר ברוטב שוקולד ותפוז וצ'ילי

חומרים לחמישה סועדים:1 יח' פילה בקר (כ-1 ק"ג)5 יח' עלי מנגולדחומרים למרינדת הפילה:¼ כוס שמןכף בזילקום קצוץ¼ כפית פלפל שחור גרוס½ כפית מלחבצק עליםחלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)חומרים לרוטב שוקולד:1/2 1 כוסות קצפת צמחיתכוס וחצי מים200 גרם שוקולד2 חלמונים2 כפות ברנדי1/3 כוס סוכרקורט צ'ילי טחוןקוביות משני תפוזיםאופן ההכנה:אופן הכנת הפילה:חותכים את קצוות פילה הבקר, עוטפים את פילה הבקר במרינדה.חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).מוציאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.פותחים את בצק העלים ועטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.מורחים על בצק העלים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות.לאחר שהפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות אופן הכנת הרוטב:מרתיחים את הקצפת, המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי. מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).מחזירים את החלמונים לסיר וממשיכים מעט בישול תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והתפוזים. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

חומרים לחמישה סועדים:
1 יח' פילה בקר (כ-1 ק"ג)
5 יח' עלי מנגולד

חומרים למרינדת הפילה:
¼ כוס שמן
כף בזילקום קצוץ
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית מלח
בצק עלים
חלמון ביצה עם ½ כפית מים (מערבבים יחד)

חומרים לרוטב שוקולד:
1/2 1 כוסות קצפת צמחית
כוס וחצי מים
200 גרם שוקולד
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/3 כוס סוכר
קורט צ'ילי טחון
קוביות משני תפוזים

אופן ההכנה:
אופן הכנת הפילה:

חותכים את קצוות פילה הבקר, עוטפים את פילה הבקר במרינדה.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך דקה ומכניסים ישר למים קרים (להפסקת הבישול).
מוציאים את עלי המנגולד מהמים, מייבשים אותם ועוטפים את פילה הבקר.
פותחים את בצק העלים ועטפים את הפילה עם המנגולד בבצק.
מורחים על בצק העלים את חלמון הביצה ומכניסים לתנור חם בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות.
לאחר שהפילה מוכן פורסים אותו לפרוסות

אופן הכנת הרוטב:
מרתיחים את הקצפת, המים, הברנדי והסוכר והצ'ילי.

מבצעים השוואת טמפרטורה (לוקחים מעט מהנוזל החם ומערבבים עם החלמונים).
מחזירים את החלמונים לסיר וממשיכים מעט בישול תוך כדי ערבוב.
מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד והתפוזים.

מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר