צלי פילה מדומה מזוגג בדבש שום וטימין

צלי פילה מדומה מזוגג בדבש שום וטימין על דלעת צלויה וערמוניםמרכיבים ל- 6 סועדים:נתח פילה מדומה או כתף "אדום אדום"מלח, פלפל גרוס, שמן קנולה3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים2 יח' גזר חתוך גסחצי ראש שום4 מקלות סלרי אמריקאי חצוייםכף רסק עגבניותענף טימין לדיפ שום ירוק ולימון כבוש:   לדלעת:1 ק"ג דלעת טרייה חתוכה לקוביותצ'ילי חריף6 שיני שום קלופות שלמותכרישה גדולה חצויה חתוכה לפרוסות2 כפות סוכר חוםמלח ופלפל גרוס4 כפות שמן זית1/2 כפית גרעיני כוסברה שלמים כתושים200 גר' ערמונים קלופים לשלב הצלייה:5 כפות דבש הדרים או פרחי בר5 שיני שום פרוסות דק3 ענפי טימין   אופן ההכנה:מתבלים את הנתח בפלפל ומלח. מחממים בסיר כבד וצורבים היטב. מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את הרסק. מטגנים מעט ומוסיפים מים עד לחצי הגובה. מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה שעתיים וחצי לפחות (להכין מראש). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הדלעת ושאר המוצרים, מתבלים ומערבבים היטב.אופים בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 195 מעלות למשך 20 דקות או עד לריכוך והשחמת הדלעת.כחמש דקות לפני סיום מוסיפים את הערמונים. מנערים מעט את התבנית לזיגוג הדלעת בנוזלים. מניחים את הנתח החם בשלמותו על תבנית. מושחים בדבש, שום וטימין. אופים 25 דקות בחום של 170 מעלות. מניחים את הדלעת על צלחת ההגשה ומעליה את נתח הבשר.   צילום דניאל לילה, סטיילינג עמית פרבר

צלי פילה מדומה מזוגג בדבש שום וטימין על דלעת צלויה וערמונים

מרכיבים ל- 6 סועדים:
נתח פילה מדומה או כתף "אדום אדום"
מלח, פלפל גרוס, שמן קנולה
3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
2 יח' גזר חתוך גס
חצי ראש שום
4 מקלות סלרי אמריקאי חצויים
כף רסק עגבניות
ענף טימין לדיפ שום ירוק ולימון כבוש:

 

לדלעת:
1 ק"ג דלעת טרייה חתוכה לקוביות
צ'ילי חריף
6 שיני שום קלופות שלמות
כרישה גדולה חצויה חתוכה לפרוסות
2 כפות סוכר חום
מלח ופלפל גרוס
4 כפות שמן זית
1/2 כפית גרעיני כוסברה שלמים כתושים
200 גר' ערמונים קלופים

לשלב הצלייה:
5 כפות דבש הדרים או פרחי בר
5 שיני שום פרוסות דק
3 ענפי טימין

 

אופן ההכנה:
מתבלים את הנתח בפלפל ומלח.
מחממים בסיר כבד וצורבים היטב.

מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד מספר דקות.

מוסיפים את הרסק.

מטגנים מעט ומוסיפים מים עד לחצי הגובה.

מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה שעתיים וחצי לפחות (להכין מראש).

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הדלעת ושאר המוצרים, מתבלים ומערבבים היטב.
אופים בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 195 מעלות למשך 20 דקות או עד לריכוך והשחמת הדלעת.
כחמש דקות לפני סיום מוסיפים את הערמונים.

מנערים מעט את התבנית לזיגוג הדלעת בנוזלים.
מניחים את הנתח החם בשלמותו על תבנית.
מושחים בדבש, שום וטימין.

אופים 25 דקות בחום של 170 מעלות.

מניחים את הדלעת על צלחת ההגשה ומעליה את נתח הבשר.

 

צילום דניאל לילה, סטיילינג עמית פרבר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר