חומרים ל-4 מנות:
12 צלעות טלה טריות נקיות משומן
2 פקעות שומר גדולות חתוכות לרבעים
3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לקפונטה:
30 זיתים סוריים מגולענים וקצוצים גס
2 כפות צלפים קצוצים
קליפה מגוררת של 2 לימונים
3 כפות שקדים פרוסים, קלויים וקצוצים
3 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
חולטים שומר בשפע מי מלח רותחים כ-3 דקות, ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.
מכינים קפונטה: מערבבים היטב את החומרים, ומתבלים במלח ופלפל.
משמנים צלעות טלה ואת רבעי השומר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
צולים את השומר על גריל פחמים משני צדיו עד שמתקבלים סימני חריכה יפים.
צולים את הצלעות 4-3 דקות מכל צד, תלוי בגודלן.
כשחלק מהשומן מתמוסס והופך פריך — הצלעות מוכנות.
מסדרים את הצלעות והשומר בצלחות, יוצקים עליהם קפונטת זיתים ומגישים חם.
חברת "מבושלת" מספקת כ-40,000 מנות ביום ללקוחות מוסדיים ופרטיים ברחבי הארץ ובעולם.