צלעות טלה עם שומר

חומרים ל-4 מנות:12 צלעות טלה טריות נקיות משומן 2 פקעות שומר גדולות חתוכות לרבעים3-2 כפות שמן זיתמלח ופלפל שחור גרוסלקפונטה:30 זיתים סוריים מגולענים וקצוצים גס2 כפות צלפים קצוצים קליפה מגוררת של 2 לימונים3 כפות שקדים פרוסים, קלויים וקצוצים3 שיני שום כתושות2 כפות פטרוזיליה קצוצה1/4 כוס שמן זיתמלח ופלפל שחור גרוס אופן ההכנה:חולטים שומר בשפע מי מלח רותחים כ-3 דקות, ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מכינים קפונטה: מערבבים היטב את החומרים, ומתבלים במלח ופלפל. משמנים צלעות טלה ואת רבעי השומר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים את השומר על גריל פחמים משני צדיו עד שמתקבלים סימני חריכה יפים. צולים את הצלעות 4-3 דקות מכל צד, תלוי בגודלן. כשחלק מהשומן מתמוסס והופך פריך — הצלעות מוכנות. מסדרים את הצלעות והשומר בצלחות, יוצקים עליהם קפונטת זיתים ומגישים חם. חברת "מבושלת" מספקת כ-40,000 מנות ביום ללקוחות מוסדיים ופרטיים ברחבי הארץ ובעולם.

חומרים ל-4 מנות:
12 צלעות טלה טריות נקיות משומן
2 פקעות שומר גדולות חתוכות לרבעים
3-2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לקפונטה:
30 זיתים סוריים מגולענים וקצוצים גס
2 כפות צלפים קצוצים
קליפה מגוררת של 2 לימונים
3 כפות שקדים פרוסים, קלויים וקצוצים
3 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
חולטים שומר בשפע מי מלח רותחים כ-3 דקות, ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.
מכינים קפונטה: מערבבים היטב את החומרים, ומתבלים במלח ופלפל.
משמנים צלעות טלה ואת רבעי השומר בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
צולים את השומר על גריל פחמים משני צדיו עד שמתקבלים סימני חריכה יפים.
צולים את הצלעות 4-3 דקות מכל צד, תלוי בגודלן.
כשחלק מהשומן מתמוסס והופך פריך — הצלעות מוכנות.
מסדרים את הצלעות והשומר בצלחות, יוצקים עליהם קפונטת זיתים ומגישים חם.

חברת "מבושלת" מספקת כ-40,000 מנות ביום ללקוחות מוסדיים ופרטיים ברחבי הארץ ובעולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר