המבורגר עם רוסטי בצל צלוי ואיולי

רכיבים:1 חבילת המבורגר 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוררים גס1/4 כוס שמן מלח, פלפל שחור4 בצלים סגולים קלופים ופרוסים דק2 כפות שמן זית1 פלפל אדום1/2 כוס מיונז1 כף רוטב צ'ילי מתוק1 כפית רוטב סויהאופן ההכנה:מכינים בבית: שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת להגרת נוזלים.יוצקים כף מהשמן למחבת גדולה ומחממים. מעבירים למחבת חביתיות עגולות מתפוחי האדמה בקוטר של 5 ס"מ.מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-3 דקות עד להזהבה.הופכים ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים בכל פעם שמן לפי הצורך. מוציאים, מניחים בכלי אחסון ומאחסנים במקרר.בפיקניק: צולים את פרוסות הבצל על הגריל כ-3 דקות עד להזהבה.מניחים את הפלפל על הגריל, וצולים כ-5 דקות. מצננים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל מרכיבי האיולי: הפלפל האדום, המיונז, הצ'ילי והסויה, ומערבבים לרוטב אחיד.צולים את ההמבורגר על הגריל 4 דקות מכל צד, עד להזהבה. מניחים גם את תפוחי האדמה על הגריל לדקה לחימום.מניחים על כל אחד מהם המבורגר צלוי, בצל צלוי ורוטב איולי, ומגישים מיד.     צילום: דני לרנר, סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ’

רכיבים:
1 חבילת המבורגר
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוררים גס
1/4 כוס שמן
מלח, פלפל שחור
4 בצלים סגולים קלופים ופרוסים דק
2 כפות שמן זית
1 פלפל אדום
1/2 כוס מיונז
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית רוטב סויה

אופן ההכנה:
מכינים בבית:
שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת להגרת נוזלים.
יוצקים כף מהשמן למחבת גדולה ומחממים.
מעבירים למחבת חביתיות עגולות מתפוחי האדמה בקוטר של 5 ס"מ.
מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים כ-3 דקות עד להזהבה.
הופכים ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים בכל פעם שמן לפי הצורך.
מוציאים, מניחים בכלי אחסון ומאחסנים במקרר.

בפיקניק:
צולים את פרוסות הבצל על הגריל כ-3 דקות עד להזהבה.
מניחים את הפלפל על הגריל, וצולים כ-5 דקות.
מצננים וחותכים לקוביות קטנות.
מעבירים לקערה, מוסיפים את כל מרכיבי האיולי: הפלפל האדום, המיונז, הצ'ילי והסויה, ומערבבים לרוטב אחיד.
צולים את ההמבורגר על הגריל 4 דקות מכל צד, עד להזהבה.
מניחים גם את תפוחי האדמה על הגריל לדקה לחימום.
מניחים על כל אחד מהם המבורגר צלוי, בצל צלוי ורוטב איולי, ומגישים מיד.

 

 

צילום: דני לרנר, סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ’

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר