המבורגר ישראלי

רכיבים ל- 5 סועדים:300 גרם שייטל טחון גס450 גרם אונטריב טחון גס250 גרם שפונדרה טחון גס10 גרם (2 כפיות מלח)15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק200 מ"ל (כוס) משקה סודה 1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבהללחמנייה:5 לחמניות המבורגר1 עגבנייה פרוסה5 עלי חסה רעננים1 בצל פרוס2 מלפפונים חמוצים פרוסיםרוטב איולי ציפוטלהאופן ההכנה:מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון.מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים.לשים כדקה עד ליצירת מסה אחידה (יש להימנע מלישת יתר).מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר.יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם ובגובה 2 ס"מ.מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים), משמנים היטב ומניחים את הקציצות.צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.הרכבת המנה:על בסיס הלחמנייה – להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם. מעל מניחים את הקציצה הצלויה ומעליה את "כיפת" הלחמנייה.מגישים עם הרטבים מעל או לצד המנה. טיפים לבחירת בשר: את הבשר להמבורגר עדיף להרכיב מכמה נתחים שונים. לדוגמא: שפונדרה המכילה אחוזי שומן גבוהים, נתחים מאזור החזה הקדמי של הבקר ונתחי מאזור הגב העליון (סינטה / אנטריקוט / אונטריב).היחס הכללי של השומן במסה צריך לעמוד על 20-25%.יש להשתמש בבשר טרי ולתבל במלח ופלפל.טיפ להמבורגר צמחוני:מומלץ לבנות את המסה על בסיס קינואה. צילום קונספטיק

רכיבים ל- 5 סועדים:
300 גרם שייטל טחון גס
450 גרם אונטריב טחון גס
250 גרם שפונדרה טחון גס
10 גרם (2 כפיות מלח)
15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק
200 מ"ל (כוס) משקה סודה
1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה

ללחמנייה:

5 לחמניות המבורגר
1 עגבנייה פרוסה
5 עלי חסה רעננים
1 בצל פרוס
2 מלפפונים חמוצים פרוסים
רוטב איולי ציפוטלה

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון.
מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים.
לשים כדקה עד ליצירת מסה אחידה (יש להימנע מלישת יתר).
מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר.
יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם ובגובה 2 ס"מ.
מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים), משמנים היטב ומניחים את הקציצות.
צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה.

הרכבת המנה:
על בסיס הלחמנייה – להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם.
מעל מניחים את הקציצה הצלויה ומעליה את "כיפת" הלחמנייה.
מגישים עם הרטבים מעל או לצד המנה.

טיפים לבחירת בשר:
את הבשר להמבורגר עדיף להרכיב מכמה נתחים שונים. לדוגמא: שפונדרה המכילה אחוזי שומן גבוהים, נתחים מאזור החזה הקדמי של הבקר ונתחי מאזור הגב העליון (סינטה / אנטריקוט / אונטריב).
היחס הכללי של השומן במסה צריך לעמוד על 20-25%.
יש להשתמש בבשר טרי ולתבל במלח ופלפל.

טיפ להמבורגר צמחוני:
מומלץ לבנות את המסה על בסיס קינואה.

צילום קונספטיק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר