מתכון ל-8-10 סועדים
חומרים:
2 ק"ג אנטריקוט מיושן בטמפרטורת החדר
4 כפות חרדל איכותי
1 כוס תערובת תבלינים שלמים – 4-3 כפות מכל סוג (זרעי כוסברה, זרעי שומר, זרעי חרדל, גרגרי פלפל אדום/ירוק/ שחור)
3 כפות מלח גס
לצ'אטני:
4 תפוחי גרני סמית קלופים, נקיים מליבה, חצויים וחתוכים לפרוסות דקות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
3 שיני שום פרוסות דק
1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
2 כפות זרעי חרדל
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
מכינים צ'אטני:
מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר.
מנמיכים את הלהבה, ומבשלים 20 דקות למרקם של ריבה דלילה.
צולים את הבשר, פורסים ומגישים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מברישים את האנטריקוט בחרדל, מצפים בתערובת תבלינים ומלח גס ומניחים על רשת.
תחת הרשת מניחים תבנית אפייה עם מים בגובה 2 ס"מ.
צולים כ-40 דקות לדרגת עשייה מדיום.
מוציאים ונותנים לבשר לנוח 10 דקות לפני הפריסה.
פורסים את הרוסטביף לפרוסות דקות ומניחים בצלחת הגשה. יוצקים צ'אטני בטמפרטורת החדר.
מומלץ להגיש עם מחית בטטות או גזר.
צילום דניאל לילה